Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pod jakim względem niby cesarka jest gorsza od porodu naturalnego???

Polecane posty

Gość gość
Moja młodsza siostra po sn miala zlamany obojczyk, lekkie niedotlenienie. Mama rodzila ja 23 godziny. Ja miałam cc, z tym, że miałam już skurcze rozwierające, komplikacji brak.

Gość gość
Rodzilam w grudniu pierwsze dziecko. Sn.. Bo chcialam. Jesli zdecydujemy sie na drugie - tylko CESARKA!! :/

Gość gość
tia

Gość gość
lekarze wolą sn bo nie muszą się wysilać po prostu czekają aż kobita sama sobie poradzi a cc to operacja: trzeba przygotować do zabiegu, musi być anestezjolog, trzeba naciąć, zaszyć itp. więcej pracy

Gość gość
i mogą zarobić.

Gość gość
ludzie pomyślcie jaki mielibyście luz blues w ciąży wiedząc że rozwiązaniem będzie planowa cesarka ? zero stresu o długi bolesny poród i komplikacje przychodzisz, szykują cię do zabiegu, znieczulają i po kilku minutach widzisz już swoje dziecko

Gość gość
cesarske ciecie nie ma powiklan dla dziecka, nigdy!

Gość gość
Ja urodziłam synka sn. Drugie dziecko tez bede chciala urodzic sn. CC uwazam za wyjscie awaryjne i jak najbardziej popieram w syt. zagrozenia zycia lub zdrowia matki czy dziecka.

Hmm.. od czego tu zacząć. Pierwszy poród-nacinanie. Oczywiście na żywca i szycie na żywca. Gratis łyżeczkowanie na żywca. Na tyłek nie mogłąm kilka miesięcy normalnie usiąść. Po 2 tyg od sn okazało się że za ciasno mnie zszyli. Musiał mnie chirurg rozcinać i szyć na nowo- na żywca. Drugi poród prywatnie-dr Andrzej Małek. Mam traume do teraz....

Gość gość
to moze mialas lekkie porody...

Gość gość
Dlaczego nie dali ci znieczulenia?

Gość gość
19:46:05 - właśnie ja tak miałam :)

Gość gość
ja miałam cc po 10 godzinach porodu naturalnego. Poród zaczął się o 22 a jak o 8 rano zaczęło dziecku spadać tętno to w takim tempie mnie wieźli na sale operacyjną że aż łóżko obijało się od ścian. Synek urodził się o 8:20 i byłam mega zadowolona że nie musiałam od razu zajmować się dzieckiem bo pozwolili mi się wyspać. Nakarmili go sami. Dostał 10 pkt. Z karmieniem piersią nie miałam najmniejszych problemów, zero obolałych i pogryzionych sutków. No i jeszcze jedno gdyby nie ta cesarka mojego synka albo by nie było na świecie albo w najlepszym wypadku byłby chory. A ból po cc to pikuś w porównaniu do bóli porodowych, a po porodzie naturalnym też wcale nie jest tak różowo.

Gość gość
komu?

wiesz co.. nie wiem. Chciałąm być chojrak i rodzić sama. Po łyżeczkowaniu na żywca zwyczajnie straciłam przytomność

Gość gość
Luz blues? Umierałabym ze strachu wiedzac ze bede znieczulona od pasa w dol i beda mnie rozcinac. Dojscie do siebie po cesarce nie zawsze nalezy tez do latwych i milych.

Gość gość
nao pasztecie spyprzaj stad gupia su.ko!

Gość gość
Po sn tak samo..

Gość gość
ja rodziłam naturalnie i to był koszmar, już nie chodzi o mnie bo ból się zapomina ale dziecko było bardzo duże 4 kg, 58cm, rodziłam dwa tygodnie po terminie, poród wywoływany dwu krotnie pępowina za krótka jak się potem okazało, rodziłam 18 godzin, po znieczuleniu sparaliżowało mnie od pasa w dół przez dwa dni nie mogłam się ruszyć bałam się o dziecko bo w rodzinie mam przypadek gdy doszło do niedotlenienia i dziecko jest niepełnosprawne

Gość gość
Konkubina odwal sie od nao!

Gość gość
Umierałabyś ze strachu? Toż to nic nie boli. Ja sobie zasnęłam, bo skurcze przez calą noc nie pozwoliły mi usnąć. Malutką dostałam dopiero na 20 godzin po cc i dobrze, bo chociaż się wyspałam.

Gość gość
Wszytskie trzy rodziły cesarką Nao, więc luz 🖐️ Nie węsz spisku.

Gość gość
dla dziecka pewnie bezpieczniej, dla matki na pewno nie. Jest to jednak operacja, rozcięcie powłok brzusznych, macicy. Mogą być zakażenia, zrosty, blizny, nie daj Boze kichnąć po porodzie. A szef goi się długo i nie da się ukryć, jest to bardzo nbolesne

Gość gość
Rodzilam przez cesarke ( umowiona) .Zero bolu, dziecko zdrowe, 10 pkt. Nie zaluje, super sprawa:) Dwa dni po cesarce spotkalam na oddziale dziewczyne co rodzila w meczarniach 11 godzin az w koncu zlitowano sie nad nia i zrobiono cesarke. Mowila mi, ze wiekszego koszmaru w zyciu nie przezyla.

Gość gość
Ja kichałam po porodzie, kaszlałam, nawet kupę zrobiłam :D Nie mam zrostów, nic mnie nie ciągnie i nie boli, szew ma 10cm :)

Gość gość
Jak widze na plaży te niby małe,cienkie,mało widoczne,wystające spod bikini blizny to mam ochote rodzić sn. :)

To powiedzcie mi jedno. To jest forum dla kobiet, dlaczego wychwala się sn skoro każda która tak rodziła wie że, to najgorszy wybór.Dlaczego nie mówi się prawdy o sn?O komplikacjach , bólu, nacinaniu, nietrzymaniu moczu, hemoroidach itp

Gość gość
to chyba bylas na plazy 20 lat temu..obecnie ciecie wykonuje sie bardzo nisko . Musialabym chyba pipke odslonic aby widac bylo blizne