Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak widac spoleczenstwo polskie jest za aborcja co zreszta widac po wpisach

Polecane posty

Gość gość

pod artykulem na WP dotyczącym matek dzieci niepełnosprawnych strajkujacych w sejmie, które domagają się najniższej krajowej w zamian za to, że musiały zrezygnowac z pracy i opiekują się swoimi niepełnosprawnymi dziecmi.

Gość gość
wiekszosc ludzi pod tym artykulem pisze ze mogły usunac lub robic badania-czy to ludzkie?

Gość Arielka Sharon
jak czytam wypowiedzi polskich politykow to jestem za aborcja w koncu co to za ruznica czy abortujesz dziecko w lonie matki czy poza nim

Gość gość
bo taka prawda. Normalnie myśląca osoba powinna usunąć, wiedząc, że dziecko będzie ciężko chore. Te dzieci często roślinki. Chciałbyś mieć takie życie? W imię czego?

Gość gość
Jestem za aborcją jeśli matka tego chce. Pisanie, że mogły usunąć to szczyt chamstwa, zwłaszcza, że kazdemu moze zdarzyć się wypadek czyniący z niego kalekę. I co wtedy? Eliminowanie słabszych jednostek za wszelką cenę pachnie mi mocno nazizmem.

Gość gość
teraz tak mowicie jak matki siedza w sejmie i chca pieniedzy na swoje dzieci to opinie pod artykulem krzycza ze z jakiej racji nastomiast tutaj co druga drze sie nie usuwaj

Gość gość
Jeśli ktoś ma wypadek to jest inna sprawa. Nie skazujesz nikogo świadomie na wegetację.

Gość gość
jestem za aborcja powinna byc legalna.

Gość gość
Ja z 10:34. Ja bym chore dziecko zdecydowała się usunąć, ale nie zamierzam rozsądzać co powinny zrobić tamte kobiety, bo to nie moja sprawa.

Moim zdaniem jeśli ktoś wie że dziecko urodzi się niepełnosprawne a mimo to decyduje się urodzić nie powinien dostawać żadnej kasy od państwa...skoro kogoś stać na taki luksus niech sobie sam finansuje. Co innego jeśli zdrowe dziecko zachoruje albo np. zostanie uszkodzone w trakcie porodu...wtedy to co innego i dziecko powinno mieć rentę a rodzic porządną wypłatę za to że musi się dla niego poświęcać nie z własnej winy. I na początku ciąży powinny być obowiązkowe badania określające czy płód jest zdrowy...a jeśli nie jest, wtedy albo aborcja, albo samodzielne finansowanie kalekiego dziecka

Gość gość
A co z dziećmi, które są niepełnosprawne z powodu uszkodzeń okołoporodowych? Je tez się powinno od razu zabijać? Podkreślam JESTEM ZA ABORCJĄ I SAMA USUNĘŁABYM CIĄŻĘ JEZELI DZIECKO BYŁOBY CHORE. Każda kobieta ma prawo sama zadecydować. A Rząd zamiast refundować in vitro mógłby przeznaczyć pieniądze na przykład na wyższą zapomogę dla niepełnosprawnych. Polska to chory kraj, który zabiera biednym, a daje bogatym.

Gość gość
KingaStefankaFanka no wlasnie. Finansowanie badania genetycznego płodu. Ono nie jest darmowe dla każdego, nie jest też obowiązkowe

Gość gość
Mogły usunąć. Ani one nie mają normalnego życia, ani to dziecko.

Gość gość
Badania genetyczne zleca się przy każdej nieprawidłowości jaka się pojawi na USG.

A powinno być obowiązkowe, a finansowane tylko dla najuboższych. Gdyby było wiadomo że w razie czego żadnej kasy od państwa nie będzie każdy znalazłyby środki żeby się przebadać.

Gość gość
nie zawsze na badniach wychodzi,ze dziecko urodzi sie chore i nie zawsze jak lekarz stwierdzi,ze dziecko urodzi sie chore to takie sie rodzi. Polska to chory kraj a tu na kafe siedza najbardziej chore jednostki np. Kinga stefanka(o dziwo zyje,az dziewne ze nie zostala abortowana za swoja glupote)

Wiadomo, że jeśli na badaniech choroba nie zostanie stwierdzona świadczenia powinny się należeć :) a co do pomyłek to nie są bardzo częste, ale jeśli ktoś ma ochotę udowadniać że jest mądrzejszy niż lekarz, może na własną odpowiedzialność urodzić być może zdrowe dziecko i potem samodzielnie płacić za swoją mądrość :)

Gość gość
Kinga Stefanka Ty normalna nie jestes i szkoda, ze ciebie nie usuneli... Dlaczego piszesz, ze jak badania wskazały wade i dziecko sie rodzi to matka ma nie brac pieniedzy? jakim prawem śmiesz tak mówic? Sama mam niepełnosprawne dziecko i w głowie mi sie nie miesci, ze takie potwory jak ty chodzą po ziemi. Jak dziecko rodzi sie chore to kasy ale jak ma wypadek ZAWSZE (nie oszukujmy sie, bo dziecka pilnować mozna) z winy rodziców to juz pieniadze sie należą? w takim razie trzeba zabi jac niepełnosprawnych a s*********w w wiezieniach dalej utrzymywać. Ktoś tu zapomniał, ze zasranym obowiazkiem państwa jest DBANIE o obywateli w gorszej sytuacji...

Gość gość
Narobić Downów i wołać od państwa? Pomijając to, że para nie ma kasy, żadnego zabezpieczenia finansowego w trakcie robienia tych dzieci.

Gość gość
Ja też uważam że postulaty tych ludzi to szczyt bezczelności. Współczuję im. Ale mi nikt do dziecka nie dokłada. Ja rozumiem że koszt utrzymania chorego dziecka jest wysoki. Ale właśnie po to istnieją dodatki. Domaganie się najniższej krajowej to już gruba przesada.

Gość ANOOOO
"KingaStefankaFanka Moim zdaniem jeśli ktoś wie że dziecko urodzi się niepełnosprawne a mimo to decyduje się urodzić nie powinien dostawać żadnej kasy od państwa." Ty nie jestes od decydowania kto ma urodzić chore dziecko a kto nie . Jezeli alkoholikowi należy sie kasa bo jest chory to tym bardziej osoby niepełnosprawne powinny ja dostawać . Ps jest takie coś jak sumienie .

Gość gość
Sluchajcie jestem za tym zeby ciaze usuwac jezeli kobieta tego chce. I nikomu nic do tego. Ale czasami to nie jest takie proste jakby sie moglo wydawac. Mam znajoma urodzila dziecko z Downem. A dowiedziala sie o tym dopiero przy porodzie. Miala robione wszystkie badania i nic nie wskazywalo na to ze dziecko urodzi sie chore. I co ma teraz zrobic? Oddac dzieciaka, zabic go? Wychowuje i kocha tak mocno jakby bylo zdrowe. Nikomu nie zycze takich sytuacji. Ale jak to sie mowi nigdy nie mow nigdy

Gość ANOOOO
ALe dlaczego wymaganie najniższej krajowej to przesada ?Jakby oddali do domu opieki to na jedno takie chore dziecko państwo wydaje na miesiąc ponad 3000 zł. Chcialbys byc na ich miejscu ? .

Gość gość
Najlepsze jest tłumaczenie że oni musieli zrezygnować z pracy żeby zająć się dzieckiem. A ile jest rodzin w dwójką, trójką dzieci w których jedna osoba pracuje? Im jakoś państwo nie zapewni najniższej krajowej bo nie ma pracy. Po drugie nie rozumiem ludzi którzy decydują się rodzić dzieci które leżą całe życie unieruchomione w łóżku, bez logicznego kontaktu. Co to za życie? Ich życie to cierpienie, koszmar. Innego nigdy nie zaznają.

Gość gość
Ja przede wszystkim nie chciałabym dla mojego dziecka takiego życia. A mi państwo nie da 1200 zł tylko dlatego że nie mogę znaleźć pracy. Proste.

Gość ANOOOO
" A mi państwo nie da 1200 zł tylko dlatego że nie mogę znaleźć pracy. Proste" Jakby c***aństwo dalo 1200 zł za opiekę nad ciężko chorym dzieckiem to chciałabyś takiego życia ?.

Gość gość
Kinga ale z Ciebie ziimna suka .:( az przykro sie czyta twoje wypowiedzi.

Gość gość
ja akurat jestem za aborcją i to niezależnie od tego czy dziecku coś zagraża czy nie, ale oczywiście np. do 12 tc (lub innego ustalonego ale wczesnego) potem już nie, kobieta powinna mieć wybór, było by mniej nastoletnich niepełnoletnich matek itp

Gość gość
Nie. Jakby mi państwo dało 1200 zł to i tak nie chciałabym dla swojego dziecka takiego życia. Bo to nie chodzi o pieniądze. Tylko o cierpienie mojego dziecka i całej rodziny. Widać ty niepełnosprwane dziecko traktujesz jak źródło dochodu... To jest przykre.