Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak widac spoleczenstwo polskie jest za aborcja co zreszta widac po wpisach

Polecane posty

ciasteczkowa_mi gromy na ciebie się posypią, ale czy się to komu podoba, czy nie to co napisane zostało przez ciebie takie są realia ,szczera i czysta prawda pod każdym względem A zakłamywać nie ma po co, wtedy byłoby bujanie w obłokach . Takie jest życie a nie żadna UTOPIA!!

Gość gość
starzy ludzie tez sa niepotrzebni, pobieraja swiadczenie, na ktore place z moich skladek (przeciez zus nie odlozyl im tych pieniedzy, wiec ja na nich place w tym momencie), co wiecej moje skadki na nfz sa tez tak wysokie, bo stare baby stale siedza u lekarzy, gdyby ich nie bylo kolejki do specjalistow bylyby krotsze! no ale wiadomo, zaraz napiszecie, ze to nie to samo. dlaczego? bo kazda z was wie, ze kiedys bedzie stara, za to akurat problem chorego dziecka was nie dotyczy, wiec macie go w de... ja nie widze powodu, dla ktorego mam utzrymywac czyichs rodzicow, moi rodzice mimo wieku emerytalnego dalej pracuja, tesciowie tez, niech kazdy utzrymuje swoich rodzicow na starosc, a nie, ze ja musze placic na te PASOZYTY!

Gość gość
ja tez uwazam, ze kazdy powinien sam utzrymywac na starosc swoich bezproduktywnych rodzicow, ktorzy zzeraja nasze skladki, a ktorych bedzie przybywac. albo niech pracuja az do smierci, lub odloza sobie na starosc, zeby sobie wszystko sfinansowac, a nie ze mnie i moim dzieciom odbieraja co miesiac pieniadza, zeby emeryci mogli za darmo sie leczyc (a wiadomo, ze ciagle choruja w tym wieku), dostawac emeryturke dozywotnio i jeszcze zasilek pogrzebowy dla ich rodzin. jak ktos ma niedoleznych starych, to niech im sam kupi trumne, a nie, ze to idzie z moich pieniedzy!

Gość gość
Kilka lat temu jeszcze jako studentka germanistyki dorabiałam sobie w wakacje jako tłumaczka w klinice w Monachium. Pewnego dnia tłumaczyłam rozmowę ginekologa z Polką... Okazało się, że USG wykazało jakieś nieprawidłowości. Nie było tak, że on tej kobiecie zaproponował zabieg... Po prostu ją na niego umówił.

Gość gość
i co? sugerujesz, ze w niemczech usuwa sie takie ciaze obowiazkowo? to nie prawda, tutaj tez sa dzieci z zespolem downa. ciaze mozna usunac, ale nikt do tego nie zmusza.

Mam gdzies czy sie gromy na mnie posypia, w ogole nie robi to na mnie wrazenia, takie jedna z druga nie zdaja sobie sprawy ze to czy ja umre czy wy, czy ktoras dziecko poroni czy cokolwiek, wszyscy maja to W DOOPIE oprocz samych zainteresowanych i ew. najblizszej rodziny. Jak trzeba to by nie pomogly, mocne sa tylko w gebie dopoki to one nie musza ponosic konsekwencji! Tak naprawde to same nie wiedza o co wojuja bo w momencie kiedy te chcace dawac i 10 tys badz te ktore sa przeciwko aborcji mowi sie: to daj im ze swoich a nie cudze chcesz rozdawac albo: jak ona urodzi to ty wez i wychowaj jak ci tak bardzo zalezy - wody nabieraja w usta albo zaczynaja szczekac ze panstwo jest od tego. Problem w tym ze panstwo to MY. Mowia zeby dzieci oddawac do adopcji. A co dalej? Im wiecej dzieci w sierocincach tym .. wieksze podatki, bo ktos te dzieci musi utrzymac. No oczywiscie panstwo. Nie mowie ze zawsze takie dzieci wyrastaja na kryminalistow bo to nieprawda, sama znam takie przypadki, ale niestety duzo tych osob (biednych osob, ktorym naprawde wspolczuje!) bedzie mialo jakies problemy w zyciu, jesli nie beda kryminalistami to beda mialy inne problemy - psychologiczne np. Po co kogos skazywac na takie cierpienie? Niestety milosc nie zwycieza wszystkiego...te panie nie sa w stanie tego pojac. Sorrki jesli dosc niespojnie to napisalam, ale mam nadzieje, ze rozumiecie o co chodzi.

Gość gość
Nie wiem jak dokładnie jest bo pracowałam tam tylko jedno lato ale uderzyła mnie różnica w sposobie myślenia. W Polsce są problemy by kobieta mogła usunąć chory płód, który nie ma szans na przeżycie a tam facet dziewczyne wysłał na zabieg bez pytania się jej o zdanie.

Gość gość
a komu ja mam dawac ze swoich? przeciez daje - w podatkach! i sie zgadzam, zeby moje podatki szly na takie chore dzieci. kropka. a czemu ja mam je wychowywac, bo tego nie zrozumialam? ja ich matkom nie kaze ich rodzic - ale jesli chca i podolaja, to to jest ich decyzja, a spoleczenstwo powinno je wspierac. ciasteczkowa, mam nadzieje, ze wlasnych rodzicow utzrymasz z wlasnej keiszeni, bo to bezproduktywne staruchy, niczym sie nie zasluzyly dla spoleczenstwa, skoro wychowaly taka glupia babe bez serca.

Starzy ludzie placili na swoje emerytury cale swoje zycie. Na ciebie tez ktos bedzie placic glupia doopo, watpie zebys juz jak konczyny posluszenstwa odmowia odmowila przyjecia panstwowej emeryturki tepa dzido.

Wiec okej - wprowadzaja ta ustawe czy cos tam i podatki zwiekszaja o 100% - moze byc? Debilna idiotko sa wazniejsze rzeczy w panstwie niz utrzymywanie widzimisia jakichs niepelnosprawnych umyslowo matek.

Zapytac na pewno zapytal bo nie moze do czegos zmusic. Ale odpowiedz dla normalnie myslacej osoby bedzie oczywista, Znam tutaj przypadke gdy usunieto ciaze w 6 miesiacu. Dziecko bylo nieuleczalnie chore i po narodzinach przezyloby jako warzywo maksymalnie 2 lata. To chyba w najlepszym wypadku. Fakt ze baba glupia jest niesamowicie bo pomimo 40 lat na karku zaszla zaraz w druga ciaze, ale tutaj zakonczylo sie szczesliwie.

Gość gość
ale emetyrury twoich rodzicow sa wirtualne, zus wydal te pieniadze i lepiej by bylo, zeby ich poddac eutanazji... wtedy nie trzebaby im placic, a moje skladki zus moglby zainwestowac. dla mnie proste - albo emeryt ma swoja kase albo od dzieci, albo eutanazja. mnie problem nie dotyczy - mam dzianych rodzicow, ktorzy dalej pracuja na emeryturze, a ze twoich zalatwia to mnie nie obchodzi. wole to niz placic podatki na twoje widzimisie, zeby twoi rodzice mogli dozyc sredniej. co wiecej wole zeby moje potaki dac takeij matce, niz twoim starym. ja uwazam, ze to oni sa darmozjadami. wychowali prostaczke, bez serca, bez krzty czlowieczenstwa. nie wychowali cie, tylko marnie wytresowali. za co spoleczenstwo ma byc im wdzieczne? to jest mniej wiecej twoje myslenie, tylko w zastosowaniu do ciebie i twojej rodziny, czyli czegos, co ciebie dotyczy. moze przejrzyj na oczy i zoabcz, ze swiat to cos wiecej niz czubek twojego nosa.

Gość do goscia z godziny
15:29 caly problem w tym,z e tym starszym osobom naleza sie te marne grosze w wysokosci 800zl, bo oni na to pracowali. A na co pracowala matka wychowujac warzywo ktore po jej smierci wciaz bedzie ciagnelo z panstwa? na nic. Umartwiala sie cale zycie, nie zaplacila podatku, nie wychowala nawet czlowieka, ktory moglby podatki placic i taka chce najnizsza krajowa? Wolne zarty:D

Gość gość
no dobra ale teraz mamy sytuację, że z jednej strony zmusza się kobiety żeby urodziły takie dzieci (bo lekarze nie mówią o badaniach, nie chcą robić badań, przeciągają czas badania żeby już nie można było aborcji przeprowadzić) a jak to się nie uda odwlec to wykręcają się klauzulą sumienia. A jak już w jakimś szpitalu takie aborcje ze względów medycznych się przeprowadza to jakimś cudem zaraz lekarze znajdują się pod ostrzałem "obrońców życia". Nie ma się co dziwić, że wolą wpisywać "samoistne poronienie" niż "aborcja". Do tego różni ludzie (dziwnym trafem najczęściej mężczyźni i kobiety po menopauzie) co jakiś czas zgłaszają pomysł co by aborcji ze względu na uszkodzenie płodu zakazać. I bardzo dobrze, że te rodziny się upominają bo może to trochę zdrowego rozsądku niektórym włączy.

Gość gość
nie jest ani za ani przeciw aborcji, choc rozumiem kobiety, ktore staja przed ta decyzja i sie decyduja albo nie. w polsce aborcja jest zakazana oprocz 3 przypadkow, ktore chyba kazdy zna. czesto tez sie zdarza, ze wykrywaja wady plodu w ciazy a i tak nie pozwalaja matce usunac. kazdy umywa rece i jesli kobieta jest bardzo zdeterminowana to wyjedzie za granice i tam to zrobi. takze argumenty, ze mogla usunac a nie chciala i teraz chce brac pieniadze sa nie trafione. moim zdaniem pieniadze dla takich rodzin powinny byc jak najbardziej przeznaczane w wiekszych kwotach. niestety chore dziecko to jest tragedia dla takiej rodziny, czesto mezowie uciekaja, a kobiety zostaja same z problemami. nie dosc, ze poswiecaja cale zycie dla dziecka to jeszcze musza wyliczac kazda zlotowke zeby na ten chleb starczylo. dla mnei to jest nie do pomyslenia.

Gość gość
no wlasnie, ostatnio znow byl temat o calkowitym zakazaniu aborcji. mi az krew gotuje jak to widze. rozumiem zeby panstwo takim ludziom zapewnialo calkowita opieke do konca ich zycia. ale jak to wyglada w rzeczywiosci, kazdy wie.

Gość gość
''tam facet dziewczyne wysłał na zabieg bez pytania się jej o zdanie.'' Nie czytalam calego tematu, ale strasznie bzdurne zdanie, tak jakby ta jakas dziewczyna byla ubezwlasnowolniona, jakby ja jak jakis przedmiot zawiozl do kliniki, co ona, sparalizowana?

Gość gość
ciasteczkowa_mi to jak kiedyś zachorujesz na coś poważnego to weź sznur i idź sie powieś IDIOTKO ok ? Będzie jednego pasożyta mniej do utrzymania .

Gość gość
Przeczytalam kilka wybiórczych tekstów...i RĘCE OPADAJĄ!!!!!!!!!!!! Jedna drugą wyzywa....czy wy jesteście matkami?? A na spacerkach wszystkie takie milusie i grzeczniusie....:(Tragedia, jedna wielka tragedia.. ja mam trojkę zdrowych.. Nikomu chorego dziecka nie życzę tak jak i sobie ale patrząc na wpisy przydałoby się żeby los niejednej z was zrobił przykrą niespodziankę..I nie piszcie że dzieci macie zdrowe..bo cegłówka na wózek może spaść i nagle dziecko niepełnosprawne...

Gość gość
Ja nie mam chorego dziecka ale z całym sercem jestem z tymi rodzicami . Mam nadzieje ze uda im się coś wywalczyć:)

Gość gość
A i jeszcze pytanie do toksycznej. Czy Twoja mama dostawała jakąś rente na Ciebie? Zasiłek czy cos? Bo może zazdrościsz że te dostaną :)

Jak tak dalej pojdzie to w polsce zaczna wyplacac 10tys becikowego za urodzenie chorego dziecka. Super orzwiazanie. Niech Polki rodza dzieci z wadami genetycznymi i wyciagaja rece po pieniadze od rzadu i podatnikow za swoja wielkie poswiecenie. Wiesz ze dziecko bedzie chore? Decydujesz sie urodzic? Prosze bardzo, ale koszty utrzymania spadaja tylko na Ciebie.

Gość gość
Ciasteczkowa-mi, a kuku. Moja tesciowa przestala pracowac w 78 roku, bo stwierdzila, ze dzieci nie beda sie wychowywac z kluczem na szyi. Cale 9 lat przepracowala w swoim zyciu I co? I emeryture dostaje, bo osiagnela wiek emerytalny. Tak ze nie pitol tutaj, ze emeryci cale zycie ciezko pracowali, bo nie wszystkich sie to tyczy. Ja osobiscie wolalabym przeznaczyc te pieniadze na chore dziecko.

Gość gość
Bardzo dobrze ze rodzice chorych dzieci wreszcie sie zbuntowali i walczą o swoje .Państwo i NASZE podatki sa po to żeby leczyć i pomagać chorym starym i nie radzącym sobie w zyciu.

Gość gość
Vannilaaa a niby dlaczego mają utrzymywać chore dziecko ze swoich pieniędzy ? bo ty tak napiszesz HEHEHHEHHEHEHEHEHHE

Gość gość
KingaStefankaFanka Ale co to ma do rzeczy że kiedyś będę chora? Wszyscy możecie być chorzy...nie o to mi przecież chodzi, wręcz przeciwnie, kasa dla chorych powinna być o wiele wyższa i bez proszenia, ale nie dla kogoś kto świadomie wpędza siew wydatki, a potem terroryzuje społeczeństwo, wzbudza litość i co by nie jeszcze, żeby tylko kasę wydostać bo sobie zechciał urodzić kalekę pechowiec.gif I tylko o to mi chodzi, o tych, którzy rodzą dzieci już chore, a nie o te które może kiedyś zachorująlapka.gif Kinga a badałaś sobie może współczynnik brca???Wiesz co to w ogóle znaczy? Bo może urodzisz dziecko chore na raka i co wtedy????

Gość gość
A ja mam lepszy pomysł na zdobycie kasy dla państwa otóż zabieranie wszelakich rent i emerytur po mężach czy żonach. Baba która całe życie nie pracowała bo wychowywała zdrowe dzieci po śmierci męża ma dostawać jego emeryturę??? Dlaczego???