Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grupa krwi

Polecane posty

Gość gość

Mam chyba poważny problem ponieważ moja grupa krwi to brh+. Mama ma 0rh- a tata arh+ . wiec nie możliwe zęby był moim ojcem , tylko ze ja jestem jego młodszym klonem. Możliwe jest to żebym miała taka grupę krwi ?

Gość gość
U mnie też jest jakoś pokręcone...nie wiem jak ci pomóc

Gość gość
Niech mi ktoś odpowie

Gość gość
Szkoda no bo męczy mnie to juz od kilku dni. Rodzice mówią ze może tak być skoro tak mam no ale to trochę dziwne

Gość gość
grupa krwi nie jest dziedziczna

Gość gość
Tak ? I dziwnym zbiegiem okoliczności jestem strasznie podobna do taty ?

Gość gość
Nie jest ? Czyli skąd się to bierze ? Ma to znaczenie według mojej wiedzy. Wiec nie rozumiem mojego przypadku

Gość gość
jeśli jedno z rodziców ma grupę krwi 0, a drugie też 0, dziecko będzie miało grupę krwi 0; jeśli jedno z rodziców ma grupę krwi 0, a drugie A, dziecko może mieć grupę krwi 0 lub A; jeśli jedno z rodziców ma grupę krwi 0, a drugie B, dziecko może mieć grupę krwi 0 lub B; jeśli jedno z rodziców ma grupę krwi 0, a drugie AB, dziecko może mieć grupę krwi A lub B; sama sobie odpowiedz

Gość gość
Tak wiem to wiec skąd ta podobizna ? Mam identyczne oczy jak Tata usta i szeroki nos. Ludzie którzy mnie nie znają a znają tate zaczepiaja mnie i pytają czy jestem jego corka . wiec jednak cos jest nie tak ? Tylko co bp nie mam pojęcia

Gość gość
U mnie bylo to samo ,jest Twoim ojcem .

Gość gość
Kalkulator mówi ze to nie możliwe ;( nie wiem juz co mam myśleć. Może wszyscy wiedza i udają ze jestem podobna do taty ? I mi się wydaje ze jest tak naprawdę ? Jeśli to prawda to się zalamie ;(

Też weszłam na ten kalkulator... i bardzo dobrze, bo oboje z mężem mamy rh+, a okazuje się, że dziecko może mieć -. Ale w Twoim przypadku staje się oczywiste, że... Twój ojciec biologiczny jest podobny do tego przy którym się wychowywałaś... Bywa tak, że kobiety mają pewien ideał mężczyzny, z którym mogły by być... radzę dopytać matkę... albo zrobić DNA porównujące Twoje z Ojcem.

Gość gość
A może masz inna matkę ?

Gość gość
Jak to inna mamę ? ;/ blagam nie dobijajcie mnie. Chyba juyto czeka.mnie trudna rozmowa

Gość gość
Dokładnie to samo mi przyszło na myśl. Matka nie jest biologiczną matką.

Ktoś na pewno nie jest biologicznym rodzicem... ale na pocieszenie... skoro kochasz Ich oboje, a Oni są dobrzy dla Ciebie, to bez różnicy...

Gość gość
Ale musieli by odebrać mnie mamie ? W sumie nie mam zadn tych zdj z dzieciństwa no ale mój młodszy brat tez nie ma.

Gość gość
Nie moglabym mieć lepszych rodziców. Każdemu takich życzę. Ale jeśli mam inna biologiczna matkę to chciałabym ja poznać. Ale póki co nie wiadomo nic tak naprawde . muszę porozmawiać z rodzicami na powaznie . mam nadzieje ze dowiem się prawdy. A co mogło się stać ze nie jestem biologiczna matka ??

Gość gość
Ale dlaczego zaraz odebrać? Przecież sa kobiety, które zostawiają swoje dzieci. Przyszło mi coś do głowy. Twoja mama ma 0 i ciekawe, czy jej rodzice mają B.

Może to była wpadka... może matka była karierowiczką... a może zmarła... nie ma co przesądzać.

Gość gość
Jeszcze jedno. Masz 100% pewność że masz grupę B? Może zaszła pomyłka w twoim przypadku?

Gość gość
Tego niestety nie wiem jaka maja dziadkowie. Jeśli mam inna matkę będę mieć zal do rodziców ze tyle lat mnie oklamywali.. A może być tak ze jak np dziadek ma B a mama 0 to i ja mogę mieć B ??

Gość gość
No właśnie ja sobie powchodziłam w te kalkulatory jak koleżanka powyżej i gdzies pisało, że jesli rodzice oboje mają np grupę A to dziecko może mieć grupę 0. Więc jeśli przy jednakowej grupie może wyjść 0, to może jest możliwe, że grupa krwi dziadka przesiąkła przez grupę 0 córki do wnuczki.

Gość gość
Chcialam Oddac krew i mi sprawdzali i powiedzieli ze mam taka.

Gość gość
Nie miej żalu, gdyby się okazało "najgorsze". Takie ukrywanie prawdy ma zawsze na celu dobro dziecka. Fakt może boleć, ale złości nie trzymaj.

Krew listonosza, kominiarza albo sąsiada też mogła "przesiąknąć" :-)