Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochhha

co macie dzis na obiad?

Polecane posty

Pierś kurczaka w panierce,ziemniaczki i pomidory z oliwą z oliwek.Zupy nie przewidzialam na dziś.

Gość gość
z tego co do tej pory napisalyscie najbardziej podoba mi sie opcja zapiekanego indyka w sosie szpinakowym, czyli pani z 10:39:43 pierwsze miejsce wg mnie;D, nastepna rzecz, ktora mnie zainteresowala to pieczone ziemniaki... hmm nie robilam nigdy ziemniakow do obiadu w piekarniku, fajna opcja, lepsze niz te smazone, teraz w kazdej restauracji takie podaja tlusciochy...

Gość lampla wina kumala
sushi jest zarówno po to by posmakować, jak i po to by sie nim nażreć (jak to ladnie okresliłaś ) :))))) Dziś mam ochotę się "nażrec"

Gość sambamama
w takim razie smacznego:) nazryj sie

Gość gość
kapusniak :)

Gość gość
to w nd wrzuc sobie 10 sloikow kawioru na talerz, w pn opchnij 3 talerze rosołu, a we wt np na obiad tort:) caly:) wszystko mozna, jak najbardzie, ale troche to hmmm dziwne

Gość gość
no przyznajcie się ,że macie pierogi na obiadek przeciesz was nie stac na indyka a kawior widziałyscie w tv

Gość gość
Ty, gościu... tak cie boli, że ma tyle, żeby ekhm... się "nażreć" tym sushi czy kawiorem? A ty czym się dziś nażresz?

Gość gość
bakłażan nadziewany

Gość gość
Robię pierogi, bo mąż lubi i ma ochotę. Jutro będzie kaczka :). Tradycyjnie w żurawinie i z burakami.

Gość sambamama
pysznie:)

Gość Doremilka
A ja mam grillowanego pstraga, szaszlyki warzywne i biala kielbase do wyboru, do tego salatka wiosenna i swiezy chleb. Wlasnie siedze w ogrodku i patrze jak maz czysci grilla. Sezon grillowy otwarty!

Gość gość
22.03.14 - oczywiscie glupie literki nie wyłapały sensu wypowiedzi tylko rzucaja sie, wychwytując tylko "drogie" potrawy i musi pasc zarzut, ze BOLI MNIE czy tam ZAZDROSZCZE bo mnie na takie rarytasy nie stac. otoz wyjasniam: kawior mial "symbolizowac" przysmak, nie danie (podobnie jak sushi), rosół - przystawke a tort - deser. zadne z tych 3 rodzajow potraw nie nadaje sie na obiad do obzarcia sie pod kurek. ale jak widac, komleksy i ocenianie poprzez wlasny pryzmat daja sie we znaki:) a co mam na obiad? wzielam do pracy twarozek z kielkami i ciemny chleb, nie mialam czasu nic przygotowywac, po pracy spotykam sie z moim facetem, wiec jeszcze nie wiem co zjemy:) teraz ty sie pochwal, bo oczywiscie na temat nie piszesz, tylko piszesz tak, zeby robic zadyme:)

Gość lampla wina kumala
mój kolega z pracy kiedyś trafnie stwierdził, że problem z sushi mają GŁÓWNIE ludzie, ktorych na nie nie stac

Gość gość
co roku sezon na grilla jest wczesniej kiedyś zaczynał się w maju, może w przyszłym roku w lutym bedzie :D

Gość lampla wina kumala
sushi na obiad jest daniem głównym a nie przysmakiem do delektowania się

Gość gość
22.03.14 super:) tez bym tak chciala:) smacznego!

Gość gość
sushi nie jest drogie wcale

Gość gość
lampla wina kumala - nie pograzaj sie. ps mam tez problem z rosołem.

Gość gość
22.03.14 dla lampli (?) widocznie jest i razem ze swoim kolega maja ten problem... wspolczuje

Kiedyś się zajadaliśmy panga i Tilapia ,ale jak kilka osób mi po głowie dało i linki podsunęły co to jest ,to ja osobiście już wole tego nie jeść, choć jedno z moich starszych do tej pory sobie robi

Gość lampla wina kumala
"wzielam do pracy twarozek z .." pracujesz dzis? Przecież dzis sobota

Gość gość
Ja nie mam problemu z sushi, ale nie lubię . Wolę kalmary, małże, ostrygi, itp.

Gość gość
22.03.14 a jak myslisz? :D no dalej, wyciagaj wnioski, pojde kupic popcorn i chetnie poczytam na ten temat dowiadujac sie pare "prawd" o sobie;)

Gość gość
panga je g***a z wody ale toksycznej smakowało :D

Gość gość
literki no dawaj, chociaz raz wypowiedz sie na temat, co masz dzis na obiad? albo chociaz podaj jakis przepis co bys ugotowala, gdybys miala czas/ochote albo gdybys nie miala schabowego z nalesnikami, tak jak wszyscy ;D

Gość lampla wina kumala
Toksyczna, być moze masz racje. Tyle, że tu nie o to chodzi. Tu chodzi o to, że komuś nie podoba się że ktoś jada kawior czy sushi na obiad (co do kawioru też się zastanawiam jak sie nim można najęść na obiad, ale co do sushi wiem że ludze jadają je jako danie główne a nie jako przysmak). Moje zdziwienie budzi to, ze na tym forum tylko sushi wywołuje takie niezdrowe emocje podczas gdy ryby są równie drogie, a nikt nikomu nie czyni z ich powodu wyrzutów. To o co chodzi naprawdę?

Gość gość
a! teraz mi sie przypomnialo, skad sie dowiedzialam o tym, do czego "sluzy" sushi! otoz kiedys ten temat poruszyl znajomy, ktory jest kucharzem i byl szefem kuchni w restauracji hotelowej, gdzie niektorzy maloogarnieci ludzie przychodzi i zamawiali tyle sushi, ze az sie po brzuchach glaskali z przejedzenia. ponoc ladna mieli pompe z nich na zapleczu. wnioski wychiagnij sama, bo mam wrazenie ze jestes na tyle inteligentna, ze dasz rade.