Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile szukacie pracy bo

Polecane posty

Gość gość
Tak bo ty wiesz lepiej jaki kurs jest wartościowy i po jakim znajdziesz pracę. Weź się już nie kompromituj tymi złotymi radami. Przypominasz mi takie pana co mu tatuś życie ustawił wiec bardzo szybko sam żył z siebie i mądrzył się na prawo i lewo. "....że należy się kształcić w poszukiwanych na rynku pracy kierunkach?" co to w ogóle za logiczne inaczej zdanie. Wybacz o panie ale za trudne. Żeby nie powiedzieć, że bez sensu. daj mi przykład jednego kursu który na 100% da komuś prace? że już o PREDYSPOZYCJACH nie wspomnę. Weź to pod uwagę.

Gość gość
Ja nie mam szans na przerzucanie papierków bo tam sa zaklepane stanowiska dla znajomych i rodzin/

"Tak bo ty wiesz lepiej jaki kurs jest wartościowy i po jakim znajdziesz pracę. Weź się już nie kompromituj tymi złotymi radami." No widać wiem, bo to nie ja jestem sfrustrowanym bezrobotnym. :classic_cool: Jacy pracownicy poszukiwani są na rynku pracy też nie trudno znaleźć. Wiele serwisów zajmujących się pracą opracowuje artykuły na ten temat poparte statystykami. "Przypominasz mi takie pana co mu tatuś życie ustawił wiec bardzo szybko sam żył z siebie i mądrzył się na prawo i lewo." Jesteś w błędzie. Życie zawodowe zacząłem zaraz po osiemnastym roku życia, choć mogłem sobie pozwolić by siedzieć na garnuszku u rodziców. "daj mi przykład jednego kursu który na 100% da komuś prace? że już o PREDYSPOZYCJACH nie wspomnę. Weź to pod uwagę. " Elektryk, hydraulik, glazurnik, spawacz, kierowca C+E. Zaraz pewnie napiszecie "pfff co za plebejskie zawody". Jednak przedstawiciele tych grup zawodowych na zarobki nie narzekają. :classic_cool: o ile są dobrzy w tym, co robią. Pracodawcy nie interesują twoje PREDYSPOZYCJE a zysk jaki mu przyniesiesz. Jeżeli zaraz napiszesz, że jesteś słabiutką kobietą, to cóż. Pozostanie ci mycie sraczy, albo nadstawianie dupska. Ewentualnie dalsze użalanie się na los bezrobotnego i zdechnięcie z głodu z ostateczności. Takie życie. :D

Gość gość
Poszukiwani są lekarze. Czy masz predyspozycje czy nie idź, próbuj tak? ha ha. Patrz burdeli jest w hu.. praca zawsze jest. Fryzjerów jest w bruk a praca jest jak masz doświadczenie. Urzędnik zawsze pracę znajdzie jak ma znajomego. Ta od paznokci też raczej niezbyt często narzeka na brak pracy. O ile ma doświadczenie. To nie o przesyt chodzi tylko o mało miejsc pracy, doświadczenie 20 letnie od młodych ludzi. itp. Zmiana kierunku szkoleń to nic innego jak przerzucanie bezrobotnych z sektora humanistycznego na techniczny itp.

Gość gość
Ty sam nie mogłeś sobie pracy znaleźć z powodu niskich kwalifikacji, to się wkurzyłeś i założyłeś własną działalność, czy nie jest tak Poniatowsky ?!

Nie. Na początku pracowałem za marne grosze, by zdobyć doświadczenie. Nadszedł czas, że poczułem się dostatecznie "dobry" w tym, co robię i postanowiłem sam pracować na siebie.

Gość gość
Nie nie wiesz, próbujesz nam wmówić, ze wiesz bo tak ci się wydaje, bo to takie proste. Normalnie nobla dostaniesz i nie musisz wcale tego udowadniać. A gdzie tam każdy ci na słowo uwierzy. Tak weź sobie jeszcze pojeździj po innych bo jesteś taki super ciekawe jak długo bo całe życie nie ma z górki. Albo żeruj udając kogoś kim nie jesteś na innych. Ja 3 miesiące temu nie byłam sfrustrowanym bezrobotnym i zdanie mam takie samo. Tak statystyki mają tyle wspólnego z rzeczywistością co latający boeing 7777 porwany przez ufo. Jak na kogoś kto ma własną działalność twoja naiwność jest porażająca. Jasne, ze jestem w błędzie, dobry start i myślisz że sam do wszystkiego doszedłeś. Ten gość też tak myśli wiec macie coś wspólnego. W tych zawodach jest również duże bezrobocie. Ci ludzie wyjeżdżają najczęściej za granice a niby czemu skoro tu tak dobrze? Skoro mają takie świetlane warunki? Na dobrą sprawę przedstawiciel każdego zawodu może dobrze zarobić. Nie znaczy że każdy. A nauczyć też się trzeba GDZIEŚ, samo nie spada z nieba. G***o prawda, pracodawca musi patrzeć na predyspozycje bo to one determinują dobrego pracownika. A dobry pracownik to taki, który dobrze zarobi. A czemu nie podałeś żadnego typowo kobiecego zawodu? Może i masz równouprawnienie ale już widzę jak pracodawca zatrudni kobiety w tym zawodzie jeśli na do wyboru 7 facetów. Gdyby równouprawnienie było to miałybyśmy tą samą kasę za tą sama prace i nikt by tematu już nie drążył a jednak wciąż jest na tapecie. Masz jeszcze coś ciekawego do napisania czy po prostu wyzywanie mnie sprawia ci radość? Dzieki dam ci znać jak będę zdychać z głodu, żebyś mnie mógł kopnąć w dupsko. Dam ci nawet reklamówkę żebyś sobie buta nie pobrudził. \ Szkoda czasu.

Gość gość
Tak i za te marne grosze się sam utrzymałeś - bajka.

Gość Affricccca99a
"Elektryk, hydraulik, glazurnik, spawacz, kierowca C+E." - tak, mierz wszystkich swoją miarą, typowe zawody dla mężczyzn. "Pracodawcy nie interesują twoje PREDYSPOZYCJE a zysk jaki mu przyniesiesz. " - tak, oczywiście ;) To dlaczego jak idę na rozmowę, to mi mówią "skontaktowaliśmy się z panią, ponieważ miała juz pani doświadczenie w takiej branży...", więc miałam predyspozycje! Oni chcą kogoś, kto się zna na tym co robi. Jak będę glazurnikiem, który krzywo kładzie płytki, to kto mnie zatrudni? Każdy powinien pracować w tym, w czym jest dobry. Ktoś tu dobrze powiedział, że nie chodzi o przesyt pracowników w danym sektorze, ale o zbyt małą ilość miejsc pracy.

Gość gość
Ja też długo szukałam, w końcu założyłam własną działalność, mam kasę, praktycznie nic nie robię. A zarabiam na facetach ;)

Gość gość
aha tylko na tyle cię stać? Nawet swoich bzdurnych tez nie potrafisz udowodnić tylko dowalasz jakbyś był lepszy. Ja juz co miałam zrobić to zrobiłam, że już nie wspomnę że dla mnie napisanie kilkunastu zdań to kwestia 5 minut. Może tobie zajmuje to pół godziny. Współczuje.

"Ktoś tu dobrze powiedział, że nie chodzi o przesyt pracowników w danym sektorze, ale o zbyt małą ilość miejsc pracy." To stwórz nowe, w czym problem? Ludzie zrozumcie, komuna się skończyła. To nie czasy w których na jedno miejsce pracy zatrudniano kilka osób tylko dlatego, by miały pracę. Nieważne było przy tym, czy jest to rentowne, czy nie. "Tak i za te marne grosze się sam utrzymałeś - bajka. " Marne grosze tj. około 1500 na rękę.

Ale z was frustracja wyłazi. :D No dalej! Zaszczekajcie mnie. Znaleźliście sobie nowego wroga, brawo! Jak to ktoś śmie się z wami nie zgadzać i nie lamentować nad waszym losem?!:classic_cool:. W kupie siła! Na co dzień rywalizujecie o stołek i z wrogością patrzycie na siebie jako potencjalną konkurencję, a tutaj raptem potrafiliście zjednoczyć, brawo! :D

Gość gość
Zostaw komunę w spokoju. Gdyby każdy zakładał działalność gospodarczą to znów jęczałbyś o przesycie. Założyć działalność to nie sztuka, utrzymać się, nie zadłużyć to jest sztuka kiedy ZUS ciągnie, doświadczenia brak. Może ty załóż działalność nową jednoosobową np fryzjerską - i pokaż mi że bez doświadczenia się utrzymasz i nie popadniesz w długi. Bo jak na razie to klepiesz bez ładu i składu.

Gość Affricccca99a
"Ktoś tu dobrze powiedział, że nie chodzi o przesyt pracowników w danym sektorze, ale o zbyt małą ilość miejsc pracy." To stwórz nowe, w czym problem? " - a Ty stworzyłeś hipokryto? Prowadzisz jednoosobową działalność. Dlaczego nikogo u siebie nie zatrudniasz? "Jeżeli zaraz napiszesz, że jesteś słabiutką kobietą, to cóż. Pozostanie ci mycie sraczy," - co za cham.

Gość gość
aha teraz to 1500 zł na rękę, jasne, weź już skończ te bajki. Marne grosze to tylko 100 zeta mniej niż najniższa krajowa ciekawe kto bubkowi bez doświadczenia tyle dawał dobrych parę lat temu. Szukasz na siłę frustracji, bo tak ci wygodniej. Stawiasz się w roli wielce pokrzywdzonego orędownika prawd objawionych. A to nie twoja postawa tylko głupawe oderwane od rzeczywistości rady, prawdy objawione których nawet nie potrafisz obalić wzbudzają sprzeciw. chcesz oklasków? a może mamy cię błagać o pracę co? taki mądry jesteś...;/

" a Ty stworzyłeś hipokryto? Prowadzisz jednoosobową działalność. Dlaczego nikogo u siebie nie zatrudniasz? " A mam taki obowiązek? :D Chcę zarabiać jak najwięcej w miarę swoich możliwości i mam do tego prawo. Zresztą, po co miałbym się użerać z przedstawicielami roszczeniowej hałastry z jakimi można się zetknąć w tym temacie? :o

Gość gość
@Scott Poniatowsky Jaki ty glupi jesteś... gdzie teraz się przerzuca papierki. Może w księgowości? Akurat skończyłam finanse i dobrzy księgowi są na wagę złota. I jakie szkolenia są dobre według Ciebie jak nie angielski czy księgowość czy nawet stylizacja paznokci

Gość gość
Udajesz, ze wiesz czego oczekuje pracodawca, co mu się opłaca, jaki pracownik a nie masz o tym pojęcia bo nie masz pracowników, skąd wiec wiesz jaki pracownik jest potrzeby i który spełniłby twoje oczekiwania w praktyce a nie w teorii?

Gość gość
Napisał ci SPAWACZ jest tym gdzie powinnam ja i ty pójść. Od reki znajdziesz pracę jako spawacz nawet bez doświadczenia. :D

Gość gość
no a dla kobiet, może praca w kopalni?? :D

gość z 18:39 - dobrze się czujesz? :D Nie oczekuję żadnych oklasków i błagań. Nie przerzucaj więc na mnie jakichś swoich fantazji. Myślałem, że się trochę otrząśniecie ze swoich frustracji i wybujałych marzeń. Jesteście jednak niereformowalni. 1500 zł na start to i tak było mało w moim zawodzie na start. Doświadczenie do wykonywania tej pracy zdobywałem już w szkole zawodowej więc miałem jakieś wstępne pojęcie jak i praktyki. "Bubka" szukać sobie możesz w swoich kręgach.

Gość gość
Tak nie masz takie obowiązku, a ponieważ nie masz i nie chcesz to nie wypowiadaj się jakbyś był kimś kto ma doświadczenie w kierowaniu ludźmi, wyborem odpowiednich ludzi. Po prostu.

Gość gość
Tak 1500 po zawodówce lata temu, taaaaaaaa....

"a ponieważ nie masz i nie chcesz to nie wypowiadaj się jakbyś był kimś kto ma doświadczenie w kierowaniu ludźmi, wyborem odpowiednich ludzi." Na forum publicznym prawo do wypowiedzi ma każdy. Rozumiem, że ty masz doświadczenie w kierowaniu ludźmi? Jeśli tak, to świetnie! :classic_cool:

Gość gość
Owszem masz prawo do wypowiedzi ale nie oczekuj że to będzie czymś więcej niż bzdura. Prawo do wypowiedzi = często stek nieprzemyślanych bzdur. jak dla mnie to ty sobie przeszedłszy tutaj odstresować się bo pomaga ci dowalanie innym.

Gość gość
Nie po zawodówce ludzie nie zarabiają groszy czy mniej niż szlachta po studiach. Nie wierze, ze młody bubek dostawał wiec kilka lat temu więcej niż dzisiejsza średnia krajowa. A ta rośnie z biegiem lat a nie maleje.