Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poproszeoporade

cykl po tabletce "PO" i kolejna fatalna prezerwatywa

Polecane posty

Gość poproszeoporade

Witam! 10 marca mieliśmy małą wpadkę z pękniętą prezerwatywą, ale byłam u ginekologa po tabletkę Ellaone działającą aż do 5dni, szybko wzięta i bez skutków ubocznych. Okres dostałam normalnie, może z jednodniowym opóźnieniem. Skończył mi się w poniedziałek/wtorek a niestety wczoraj (środa) znów wpadka - stosunek był dość długi i niestety pęknięcie zostało zauważone dopiero później, ale standardowo bez kończenia we mnie. Zastanawiam się co powinnam zrobić w tej sytuacji, czy lecieć po kolejną tabletkę? Wiem, że to nie jest dobry pomysł ze względu na sporą ilość hormonów w ciągu miesiąca...

Gość gość
Ja bym odpuściła...ciąża jest mało prawdopodobna, nie doszło do wytrysku. Zacznij wyznaczać sobie dni płodne i niepłodne. Wpółżyjcie tylko w dni niepłodne a nawet jeśli pęknie wam gumka nie będzie możliwości wpadki. Mozesz je sobie wyznaczać testerem owulacyjnym np Afrodytą

Gość judytka67
Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza co Ci w tej sytuacji radzi, gdyż szansa na wpadkę oczywiście istnieje..

Nie bierz znowu tabletki. Nie doszło do wytrysku. Poćwiczcie natomiast zakładanie prezerwatywy, bo pęknięta świadczy niestety o tym, że nie potraficie zrobić tego poprawnie.

Gość gość
Lepsze będą woreczki foliowe,nie pękają.Kto w XXI wieku wali się w gumce,gdzie rozum.Pewnie zaczynasz gimnazjum i mama mówiła ci ze dzieci przynoszą bociany.