Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika27gdansk

anoreksja a miesiczka

Polecane posty

Gość weronika27gdansk

\Witam. Mimo, ize nie wygladam mocno źle to psychiatra i dietetyk stwierdzily u mnie anoreksję./ nie jest źle- zaczęło się około pół roku temu/ Racjonalnie zdaję sobie sprawę z zagrożeń wynikających w trwaniu w tym stanie. Jestem odpowiedzialną osobą, mam 5 letnie dziecko, dlatego tez staram sie stosować do zalecen specjalisty- dietetyka, Zaczelam pracować nad powrotem do normalnosci miesiac temu, jednak mam momenty ogromnego lęku, i powoli zaczynam mieć wyrzuty sumienia...:( Jutro z rana wybieram się po raz któryś do ginekolog, która chce przypisać mi leki na przywrócenie miesiączki. Tak bardzo się boję nagłego przytycia niekontrolowanego. Proszę o odzew osoby z podobnym doświadczeniem. pozdrawiam

Gość gość
Ile ważysz i ile masz wzrostu?

Gość gość
Waga i wzrost tutaj chyba nie ma nic do rzeczy. Tutaj psychika siada.

Gość gość
a możesz opisać jak się to u Ciebie objawia?

Gość weronika27gdansk
179 cm wzorstu, 53, 54 kg w momencie wizyty u lekarza, dzis ok 56...Czuję siejak czołg powoli

Gość gość
Masz prosty wybór przybyć albo stać się bezpłodna ... To ostatni dzwonek i ty sama zdecyduk co ważniejsze .. Ja tez miałam problemy z miesiączką przy zaburzeniach odżywiania ale u mnie wirktza role w tym miała niedoczynność tarczycy ... Jedź więcej tłuszczu może bo on jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tych spraw jeśli chormpny masz w porzadku

Gość gość
Wszystko siedzi w glowie. W liceum zmagalam sie z tym. Leczyli mnie, mialam podobne wymiary co ty 170 44 kg zauwazylam ze kiedy jestem nieszczesliwa rekompensuje to sobie niejedzeniem i chudnieciem a kiedy cos mi sie udaje dluzszy okres jestem szczesliwa tyje. Nie panuje nad waga, objadam sie kompulsywnie by przez kilka dni po nie jesc nic. Budze sie z mysla ze dzis nie zjem nic i bede dumna z siebie, wyrzuty sumienia po zjedzeniu, pozostaly mi od liceum i mysle ze zawsze juz gdzies tam beda. Wiem ze boisz sie przytyc, ja tez sie balam, nienawidzilam siebie choc przytylam tylko 5 kg do normy, dalej bylam szczupla ale dla mnie to bylo za malo wiedzialam ze moge wiecej, ze na wiecej mnie stac, jestem/bylam perfekcjonistka. Obecnie zyje, mam sie ok powiedzmy utrzymuje chuda sylwetke, nie przerazliwie, na granicy szczupla chuda, nie umiem sie nie odchudzac, nie umiem jesc normalnie zeby, musze splrawowac kontrole nad jedzeniem, mam wyrzuty sumienia, niewielkie, nie moge zajsc w ciaze przez anoreksje.

Gość gość
Wiesz a może skorzystaj z porady hipnotyzera. Wiem, że może pomóc na te sprawy myślowe. Spróbuj może przywróci Ci równowagę.

Gość weronika27gdansk
bylam pewna,ze chce przytyć jeszcze 2 tygodnie temu, teraz, kiedy to sie staje powoli zaczynam sie zle z tmy czuc- chore, nie zalezy mi przeciez na byciu modelką.........wlasciwie wolalabym wcale nei miec ciala. Jezeli chodzi o plodnosc to wszystko mi jedno, nawet lepiej sie czuje bez miesiaczki, a dzieci i taknei chce miec...Ciaza byla dla mnei najbardziej traumatycznym doswiadczeniem. Obawiam sie dalszych zdrowotnych konsekwencji,schorowania takiego odczuwalnego. to mnei zniecheca,gdyby nie a oawa pewnie dalej bym chudla. pozdrawiam

Gość gość
Również pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia. Uzyskanie stabilności.

Mam 175 cm i ważę 57-58 kg. Nie czuję się jak czołg.. Jesteś wciąż bardzo szczupła. Zamiast znów się odchudzać zacznij ćwiczyć (ale też nie katuj się na siłowni!). Nawet ważąc 60kg będziesz wyglądała świetnie. Stale bądź pod kontrolą psychiatry i dietetyka. Bezpłodność to nic, przez anoreksję można umrzeć! Leków hormonalnych nie można przepisywać "na oko". Jeśli tak będzie chciała zrobic ta ginekolog zmień lekarza! Najpierw powinnaś mieć zrobione badania, a dopiero na ich podstawie dobrane leki. Wtedy nie ma szans, że przytyjesz (a właściwie, że organizm będzie zatrzymywał wodę).

Gość weronika27gdansk
witam znów. I przypisała "na oko".....cyclo-progynova na 3 miesiace....kupilam,ael wstrzymuję się jednak od przyjęcia, chyba udam się do prywatnego na głębszą konsultację...

Gość gość
Chciałam was bardzo serdecznie prosić o pomoc w moim badaniu, które prowadzę do pracy magisterskiej. Jestem studentką 5roku psychologii i piszę pracę o anoreksji i bulimii. Badanie polega na wypełnieniu ankiety, zajmuje ona kilka minut i jest skierowana dla dziewczyn, a także dorosłych kobiet cierpiących na anoreksję lub bulimię, które już podjęły się leczenia bądź też zaczęły/są w trakcje terapii. Bardzo serdecznie was proszę o pomoc gdyż jest to dla mnie bardzo ważne i wszystkie odpowiedzi są dla mnie niezwykle cenne, ma dla mnie ogromne znaczenie każda jedna osoba która zechce wypełnić ankietę za co bardzo ogromnie każdemu z góry dziękuję za Wasz poświęcony czas i chęć pomocy mi. Oto link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/148200/samoskutecznosc-w-anoreksji-i-bulimii.html Pozdrawiam i dziękuję za wypełnienie ankiety! :)

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.