Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zansa

dlaczego nie chcecie karmić piersią skoro to najlepsze dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość
MM to zwykły syf i zapychacz. Zero wartości, przeciwciał.

Gość gość
poza tym czy ktoś karze c***alić albo brać narkotyki? Ja nie robię żadnych z tych rzeczy, bo nie jest mi to do szczęścia potrzebne, mało tego uważam że trzeba być idiotą żeby truć się na własne żądanie.

Gość gość
Co innego wdychać co innego pic mleko wyssane z chorej nałogiem matki. Przeciez nie można zakładać ze w tym samym pokoju ktoś będzie palił. Przeciez większość osób przy małym dziecku nie pali tylko wychodzi na korytarz czy z domu lub na balkon. Trzeba być idiota zeby palić w pokoju dziecka

Gość gość
a kto to jest amelia? xxx "lekarze jednoznacznie uważają że KP jest po stokroć lepsze. Z całą pewnością wiedzą lepiej niż matka-kafeterianka" nie lekarze nie są w tej kwestii jednoznaczni. Moj pediatra prywatny, zresztą ordynator oddziału dzecięcego w szpitalu wojewódzkim, od razu, mówię, nie wiem jakie ma zdanie "oficjalne" , ale prywatnie każe jak najszybciej odstawiać od piersi. a nawet najlpiej nie zaczynać kp. tzn można kp pod warunkiem, ze się je WSZYSTKO swoje eko wyhodowane w totalnej dziczy. i wcale nie jest zwolennikiem mm jednocześnie. zaleca hydrolizat i to w minimalnej ilości niezbędnej do życia i rozszerzanie diety jak tylko można o zdrowe i jak najmniej przetworzone produkty, jak najszybszą eliminacje produktów mlecznych i w końcu przejście na dietę całkowicie bez mleczną (ok.1,5roku). niektórzy mają go za szaleńca, ale ci co mu zaufali i prowadzą dietę dziecka zgodnie z jego zaleceniami, to im dzieci W OGÓLE nie chorują. do tego zaleca dużo hartowania i dużo biegania po podwórku i szaleństwa dzieciakom. on nigdy nie przepisuje antybiotyków prywatnie, chyba że o już konieczność jak trafiają do niego beznadziejne przypadki. do tego pierwsza wizyta u niego to wykład nt.zdrowia, żywienia i podstaw fizjologii, potem badanie dziecka i zalecenia. jeszcze nie znam osoby która by żałowała, ze się go posłuchała. złe opinie ma tylko wśród tych, którzy jego metod nie spróbowali.

Gość gość
dziecko było 3 lata karmione a i tak miało alergię? Pewnie było karmione tak długo z powodu tej alergii. Zalecenia alergologów są aby dzieci z alergiami były karmione nawet do lat 4 a najlepiej jak najdłużej.

Gość gość
Co innego wdychać co innego pic mleko wyssane z chorej nałogiem matki. Przeciez nie można zakładać ze w tym samym pokoju ktoś będzie palił. Przeciez większość osób przy małym dziecku nie pali tylko wychodzi na korytarz czy z domu lub na balkon. Trzeba być idiota zeby palić w pokoju dziecka xxxx jeśli myślisz że palenie bierne to jest tylko kiedy ktoś pali w obecności dziecka to bardzo się mylisz, również dotykanie dziecka rękoma po paleniu, całowanie, chuchanie, substancje trujące są na ubraniu, włosach palacza, toksyny wydalane są cały czas przez skórę i oddech.

Gość gość
Amelia@ to kafeterianka która robi z wszystkim kobiet karmiących mm wyrodnymi, i najlepiej aby im dzieci odebrac, za kraty wpakować, Ona co rusz przezywa jak ktoś karmi mm a nie piersią

Gość gość
Sama sobie zaprzeczasz. Bo piszesz ze toksyny sa tez na ubraniu czyli wniosek taki ze nie dość ze kp z toksynami od papierosa to jeszcze masz to na ubraniu. Dla mnie robisz z siebie pośmiewisko nie masz facecta który by cie gdzieś zabrał przy niedzieli. A moze ty nie masz faceta bo każdy ucieka jak poslucha twoich mądrości. Sama twierdzisz ze trzeba karmić palac papierosy wiec ha proponuje brać narkotyki i wódkę pic i to tez dla dziecka lepiej w końcu kp działa cuda wiec nie na mowy o jakiejś szkodzie dla dzieci.

Gość gość
chyba nie przeczytałaś wypowiedzi eksperta, nie umiesz czytać ze zrozumieniem? A ty nie siedzisz na kafeterii, pewnie jesteś w spa i z nudów przeglądasz kafe?

Gość gość
Ja uważam ze mm jest lepsze bo tam nie ma syfu sa witaminy odpowiednio dobrane a kobieta nie je zdrowo bo jedzenie po pierwsze zdrowe nie jest a po drugie przy dziecku i obowiązkach cieżko sie dobrze odżywiać. Mm dla mnie jest najlepsze bo ma witaminy niezbędne ja karmie bebilonem 1 weź sobie poczytaj skład i nie gadaj ze to złe dla dzieci

Gość gość
tak nie mam faceta, dzieci były cudownie poczęte, chyba siedziałam na krześle po ciężarnej. Poza tym napisałam że brzydzę się papierosów i palaczy.

Gość gość
Tak jestem w spa. I dlatego mogę tutaj być bo karmie mm

Gość gość
a wiesz w ilu procentach sztuczne witaminy wchłaniają się? W niewielu itd, mm nigdy nie będzie mlekiem człowieka, chyba że będą je modyfikować.

Gość gość
5%- taką wchłanialność mają syntetyczne witaminy!!!

Gość gość
Tak jestem w spa. I dlatego mogę tutaj być bo karmie mm xxxx :D no cudownie, spędzasz czas tak jak lubisz dbając o swoją d.u.p.ę a ja wolę spędzać tak ja lubię z rodziną.

Gość gość
Dobra Amelia weź idź stad kobieto

Gość gość
nie jestem Amelią :D

Gość gość
Bo jest coś takiego jak mm które nie jest dla konia ale dla niemowląt więc ludzką rzeczą jest z tego skorzystać. Powodów na niekarmienie piersią jest wiele, od czysto medycznych bo emocjonale i to jakiego ktoś dokonuje wyboru jest tylko i wyłącznie jego sprawą a nie całego świata i innych wścipskich matek sądzących że to trynianie nochala jest dla dobra wszystkich krzywdzonych dzieci. Może chcąc prawdziwego dobra dla innych dzieci, trzeba by zacząć tworzyć tematy o znęcaniu psychicznym i fizycznym, niedożywieniu w wieku przedszkolnym, zaniedbaniach ?

Gość gość
a co to wścipstwo? coś od c******.k?

Gość gość
A możesz mi powiedzieć co cię tak boli ze ktoś karmi mm? Tylko konkretnie bez owijania co tobie do tego i jaki to na na ciebie wpływ ze ktoś karmi mm. ?

Gość gość
już mówię, bo za leczenie tych dzieci z cukrzycy, crohna, alergii, nowotworów potem JA PŁACĘ z moich podatków. A koszty leczenia są tak duże, że nawet sobie nie wyobrażacie

Gość gość
Amelia@ jesteś i tu się wypowiadasz z gościa , twoje wpisy na ten temat już znam na pamięć w niejednym wątku hahaha

Gość gość
Hahaha ale kretynka. A ile ty tych podatków płacisz grosze zarabiacie z facetem i co ty za podatki płacisz? Ze 2 tys zł zarobisz na mc to uważasz ze to podatki z tego nie wiadomo jakie. Śmieszna kretynka tyle masz kasy a na kafe siedzisz i zakładasz debilne tematy.

Gość gość
Moje dzieci karmione piersią , jedno i drugie przez 18 i 20 miesięcy są obydwoje alergikami. Nie bój się autorko to wszystko co wypisałaś jest tylko 1 % uzależnione od mleka mm czyli nie ma praktycznie znaczenia. Alergie są uwarunkowane genetycznie , cukrzyca genetycznie lub nabyta przez złe odżywianie w wieku dziecięcym, nowotwory kochana to sprawa również genetyczna jak i nabyta . Nic co wypisałaś nie ma nic wspólnego z mlekiem mmm także ostudź zapał, przestań czytać naciągane artykuliki zwolenników karmienia piersią i zejdź na ziemię z tymi swoimi nadszarpniętymi pieniędzmi żałosna kobieto.

Gość gość
Pewnie katem u teściowej siedzisz grosza przy tyłku nie masz a jak cie fagas w d**ę kopnie i nie będzie płacił na dzieci to po pomoc do państwa polecisz zeby inni utrzymywali twoje cztery litery i litery twoich dzieci.

Gość gość
Dlatego, że od mleka z butelki dziecko nie umiera. Skoro to takie zdrowe i najlepsze, czemu nie karmimy się cyckiem swojej matki do śmierci? No co? Zdrowi będziemy wszyscy ze hej do 100 lat. 67 lat pracy to dla nas będzie pryszcz. Najpierw babcia nakarmi swoje dzieci, potem jak mama się naje to swoje, a jak dzieci sie najedzą to nakarmią swoje..:)

Gość gość
To może zainteresuj się autorko najnowszymi danymi do jakich dotarli duńscy naukowcy, mianowicie do tego że dzieci karmione piersią częściej chorują niż ich równieśnicy karmieni mm a to ze względu na skażenie mleka z piersi . Mleko z piersi co drugiej kobiety zawiera dużą dawkę konserwantów i chemii która przenoszona jest wraz z pokarmem jaki spożywa matka.

Gość gość
ahahahahaha - trochę dzieci w Chinach jednak umarło od syfu z butelki - z 6 lat temu - doczytaj wełniasta istoto; mamuski ona dietach kurde, dbające o swój tyłek tylko, a dziecku wciskające fast fooda, bo to już za dużo zachodu, żeby je dobrze żywić - żal

Gość gość
jak matka slaba i chorowita to tylko szkozi dziecku mleko matki , bo nie ma zandcyh witamin ,wręcz jeszcze traci kobieta karmiąc

Gość gość
mleko matki jest lepsze i każde jedno badanie to wykazało, więc po w ogóle dyskutować? jak kobieta chce karmić MM to niech karmi, ale niech nie p******i że to jest lepsze, tylko niech przyzna że to po prostu z wygody