Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie sądzicie że w Polsce jest drogo

Polecane posty

Gość gość
To że w Polsce jest za drogo ze wszystkim to sprawa oczywista.

Gość gość
Dziwne jest to że nikt z tym nic nie robi.

Gość gość
Pieprzą w kółko coś o tym glaobalnym kryzysie...ale jak przyjdzie co do czego to ceny tylko rosną. A zarobki?Gooowno! To już nawet nie chodzi o ceny produktów pierwszej potrzeby. Zwróćcie uwagę na to że tak naprawde mimo medialnych bajerów na ten temat ceny mieszkań i elsploatacji tych mieszkań wcale nie spadaja. W takich mieszkaniach społdzielczych trzeba chooy wie ile już płacić za opłat....dalej-nowe samochody....wcale nie spadaja...wrecz przeciwnie idą w górę.Tyle się pisze i mówi o taniej niczym przysłowiowy barszcz produkcji gdzieś w Azji i co? Na zachodzie mamy inną relację cen do zarobków. Na "wschodzie"w krajach tzw młodej unii,społeczeństwa mimo braku potencjału we własnej produkcji jaka daje głownie miejsca pracy,traktowane są jak dojna krowa...ludzie już zaczynaja się bać zakładać rodziny,brać kredyty a o normalną robotę na poziomie średniej krajowej z ubezpieczeniem, zwykłemu człowiekowi coraz ciężej. I na koniec żarcie....jeszcze kilka lat temu na tydzien mozna bylo wydac dwie stówy a teraz trzeba wydac ze cztery.Mam na mysli wszystko.

Gość szeregowy czereśniak
no, a ciekawi mnie kwota wolna od podatku w krajach gdzie mieszkacie. W Polsce to 3600zł z groszami.

Gość gość
mloda Unia jest tylko potrzebna krajom zachodnim aby sie bardziej bogacily a my mamy zyc i umierac jak plebs co z reszta nasz obecny rzad doskonale akceptuje a wszelakie ustawy wprowadzane sa tylko po to aby firmz w polsce bankrutowaly kryzys to tak dla sciemniania aby ludzie przyzwyczaili sie do coraz biednijeszego zycia

Gość gość
deo d**y z tym wszystkim

Gość gość
Zycie w Polsce jest BARDZO drogie. Wiekszosc produktow jest w tej samej cenie co na Zachodzie, a nawet kosztuje wiecej. Elektronika, kosmetyki, ciuchy z sieciowek - wszystko jest o parenascie, a nawet kilkadziesiat zlotych drozsze niz na zachodzie. Glupia kawa w starbucksie kosztuje minimum 12zl, a jak chcesz z jakimis dodatkami, to 15zl. Gdzie na zachodzie kawa kosztuje 15 euro?? Chyba tylko w jakichs 5gwiazdkowych hotelach.

Gość gość
Oczywiscie, ze jest bardzo drogo. Sila nabywcza 1000zl jest dramatycznie niska i nie ma co nawet jej porownywac do 1000 euro/funtow/dolarow.

Gość gość
up

Gość gość
perfumy i elektronika nic więcej na zachodzie nie jest tańsze, a usługi są droższe o 200%. Przestańcie pieprzyć głupoty

Gość gość
oczywiscie ze jest za drogo... prosty banalny przyklad, wczoraj kupilam baleriny za 40 zl, 11 euro. Dalczego niemiec ktory zarabia 4 razy tyle co ja moze kupic takie buty za 10zł, a ja ktora zarabiam 1200zl wydaje na takie dziadowskie buty praktycznie cała SWOJĄ dniówkę:/

Gość gość
a ja ci powiem dlaczego bo siedzieliśmy pod zaborami przyjaciół ze wschodu prawie 50 lat, pozatym mamy wyższe podatki, akcyze i mniejszy popyt.