Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesciowa czy podarowala wam cokolwiek dla wnuka w ciazy

Polecane posty

ja od teściowej dostałam parę rzeczy dla dziecka, kasę. Nie dużo- ale w miarę jej możliwości. Natomiast od teścia dziecko nic nie dostało, bo teściu woli kasę rozpierdzielić na inne przyjemności. A taki niby dumny z wnuczki :O

Gość gość
Moja nic nie kupila. Nawet raz nie zadzwoniła do nas czy dziecko zdrowe bo o mnie to nawet nie oczekiwalam że zapyta.

Gość gość
nic, obiecala ze przyleci do pomocy bo mieszkamy za granica a moja mama pracuje i nie moze przyjechac mimo checi, a tesciowej sie odwidzialo i nie przyjedzie a ja juz 39 tydzien, Zeby bylo smieszniej od kiedy dowiedziala sie ze bedziemy mieli synka a nie corke(liczyla na wnuczke) nawet nie zapytala jak sie czuje a wczesniej pytala i interesowala sie ciaza ;)

Gość gość
Ledwo brzuchol jej urosl a juz zada prezentow z tej okazji. Co za szczyt bezczelnosci, to sao po porodach-laski mysla, ze kazdy sra z radosci na widok ich dziecka i teraz wszyscy beda tylko obdarowywac prezentami, zabawkami, pieluchami, ubrankami. Pazerne z Was potwory.

Gość gość
Ale durne te baby teraz ! Az brak mi slow. A jak taka cizia ciezarna przezywa zawod plcia dziecka, bo chciala coreczke? To wszystkie ja pocieszaja, ze to wina hormonow, ze pokocha, srata tata, a jak tesciowa tak postapi, to juz bee. Zreszta wbijcie sobie raz na zaawsze do tyc pustych, roszczeniowych glowek-dziadkowie nie ma obowiazku byc darmowymi nianiami ani bankomatami. nZdecydowala sie jedna z druga na dziecko? To niech zapewni b mu byt materialny i opieke a nie wyciaga lapy do wszstkich naokolo.

Gość gość
Ja wychodze z zalozenia, ze skoro decyduje się na dziecko to nie mogę przyjmować postawy roszczeniowej, ze cos mi się należy. To ja zdecydowalam się na dziecko i z mężem/partnerem musimy wziąć odpowiedzialność za kupno rzeczy niezbędnych dla dziecka, a nie rządac żeby ktoś to robil. U mnie bylo tak. W pierwszej ciąży od teściowej nie dostalam nic i w żadnym wypadku nie mam o to żalu ani pretensji. Nie siedzialam jej w kieszeni, nie chciala kupować i bylo ok. Za to dużo rozmawialysmy, spotykalysmy się np na obiad i to bylo cenniejsze od prezentów. Za to moja mama wpadla w szal zakupów :) dla wnuka mimo, ze slowem nie wspomnialam, ze cis jest potrzebne. I tak w 4 miesiącu ciąży, niespodziewanie przyslala kuriera z lozeczkiem, wózkiem i tona ubranek. Później tez miala parcie na zakupy ale ja ja przystopowalam i zaproponowalam żebyśmy we dwie wyjechaly na wakacje, bo później raczej juz nie będzie czasu na taki babski wypad. I to bylo po stokroc lepsze niż milion prezentów. Po porodzie pomaga la mi trochę przy synu, teściową ( teraz juz byla) również kiedy zwrocilam się o pomoc. W drugiej ciąży od teściowej (obecnej) nie chcialam nic i nadal nie chce, jedynie tego żeby trzyma la się ode mnie z daleka. Nie chce pomocy, nie chce prezentów dla wnuczki nie chce jej na oczy widziec ( co na szczęście jest realizowane). Moja mama na uczona doświadczeniem zamiast kupować bez mojej wiedzy rzeczy dla wnuczki wolala zapytać czy czegoś nie potrzebujemy. I teraz moja mama z wielka ochota, z wlasnej inicjatywy bierze wnuki do siebie czasem na kilka dni ( mam problemy zdrowotne, maz pracuje po 12 godzin, a są momenty kiedy na:-) wet z lozka nie mogę się ruszyć). I wlasnie za te chwile spędzone z wnukami oraz pomoc w ciężkich chwilach jestem mamie bardziej wdzięczna niż za jakiekolwiek prezenty materialne. Potrafi rzucić w jednej chwili to co robi, przyjechać po mnie i dzieci, zawieźć mnie do szpitala i zaopiekować się wnukami. Do końca życia jej się nie odwdziecze za to. Za to teściową stwierdzila ze dobrze mi tak ze zachorowalam ( wiem to od rodziny męża).

Gość gość
Ja od teściowej dostałam kilka ciuszków jak byłam w ciąży - tak dla dziecka jak i dla mnie - choć głównie dla mnie. Dla małego zaczęła kupować głównie po porodzie - im był większy tym więcej ciuchów mu kupuje.

Gość gość
Jestem teraz w trzeciej ciąży, w żadnej ani moja mama ani teściowa nic mi nie kupiły. Dopiero po urodzeniu dziecka jakiś drobny ciuszek. Teraz to jest bardzo niezadowolona z naszego trzeciego dziecka, więc nie wiem czy po urodzeniu coś mu kupi.

Gość gość
Mnóstwo rzeczyusmiech.gif Już w 3 mc szalała z ciuszkamiusmiech.gif kupili łóżeczko. Potem dawali kase żebym kupiła coś wnukowi bo ja wiem najlepiej co mu potrzeba. I tak co wypłatę mały dostaje kase. W ciąży byłam zapychana owocami i warzywami i musiałam jeść "bo to dla małego", obowiązkowo poduszka pod plecy i nogi na krzesło żeby nie było żylakówusmiech.gif heh ale się rozmarzyłam, jak to przeczytałam. Jak byłam w ciąży pojechaliśmy odwiedzić teściową. W sumie pierwszy raz od czterech miesięcy. Po przyjeździe położyłam się po długiej podróży , w dodatku miałam wymioty i mnie non stop mdliło, a ona do mnie z wielką awanturą, jak śmiem leżeć w ciąży, że mam natychmiast wstawać, bo dziecko będzie leniwe, a na drugi dzień zaplanowała, że mam rano wstać i idziemy w pole zbierać owoce. Po porodzie wnuka nie odwiedziła ani razu, a ma ponad 2 latka.

Gość gość
nic nie podarowała. co więcej, moja pierwsza córka ma 2-latka a teściowie widzą ją 2 razy do roku tak bardzo są zainteresowani. Druga na dniach się ma urodzić i też nie widać entuzjazmu. To samo jest z ciociami i wujkami po stronie męża. Przykre to jest ze względu na dzieci.

Gość gość
oczywiscie ze tak chyba jako pierwsza kupila ubranko na wyjscie ze spzitala, posciel, pajace, kocyk i poduszeczke la millou, dolozyla sie do wozka. ogolnie jest bogata dlatego kupowala co chwile cos i tak do tej pory a corka ma roczek :)

Gość gość
tylko moi rodzice i babcia meza kupili cos dla dziecka (rodzice ubranka i kolyske a babcia dala nam pieniadze abysmy cos kupili dla synka). tesciowa chciala kupic wozek ale na gadaniu sie skonczylo bo sama z mezem go kupilam. zobaczymy po urodzeniu bo nie bede tez za wczasu kogos osadzac

Gość gość
Teściowa kupiła wózek, zabrała nas do sklepu i powiedziała żeby wybrać coś porządnego, a jak już byliśmy w sklepie to kupowaliśmy wanienkę, materac, pościel, ubranka, butelki i wiele rzeczy to przy kasie zapłaciła za wszystko. Moi rodzice kupili laktator, więcej butelek, sterylizator, ubranka wszystkie, nosidło i cały zestaw do higieny i pielęgnacji. My tylko meble. Zaznaczam, że nas stać, ale teściowa z moją mamą robią wyścigi kto kupi więcej i tak moja pozazdrościła zakupu wózka i kupiła drugi, że niby jak mała do niej będzie przyjeżdżać to w jej wózku będzie jeździć, kupiła sobie też fotelik do samochodu. To wtedy teściowa też kupiła sobie wózek, że jak do niej przyjedziemy to mamy jeździć jej wózkiem i tym sposobem dziecko ma 3 wózki. Jak zbliża się zima to jedna i druga z butami i kombinezonem przyjeżdża, ale obie mają sporo pieniędzy, więc nie głodują. Obie też mają dobry gust, więc nam nie przeszkadza ;)

Gość gość
Ja od swojej nic nie chce. Po tym jak kazała mi ciążę usunąć, bo to nie wypada mieć trójkę dzieci.

Gość gość
Teściowa podarowała nam 4 tys " na wózek" chociaż powiedziała, że możemy je wykorzystać na co chcemy, byle bylo dla małej, może być nawet używany wózek jeśli taki chcemy i resztę wydać jak uważamy. Za 4 tys kupiliśmy w zasadzie wszystko. Począwszy od używanego wózka 3w1 (1300zl), mebelkow dla małej (łóżeczko, komoda, regał z koszykami i organizerem (1000zl), przewiajaka, pościeli, rożków, pieluch, kocyków, ubranek, środków pielęgnacyjnych, na ręcznikach skończywszy ;-) Cała wyprawka. Jestem bardzo wdzięczna teściowej. Sama nie mam mamy i bardzo doceniam jej pomoc, tym bardziej, że ona w nic się nie wtrącała, jeszcze pochwaliła moją gospodarność.

Gość gość
10:44 nie kupiłas wszystkiego, brakuje ci laktatora, pare dni po porodzie będziesz jeczeć na kafe i narzekać na problemy z kp, zamiast wcześniej pomyślec

Gość gość
A może ona będzie karmić mm, po co jej wtedy laktator?

Gość gość
10.53 nie będę KP, zresztą nie wymienilam też każdej jednej pierdoly osobno. Mam po prostu wszystko :-)

Gość gość
A ja rodzę drugie dziecko i mam wszystko po pierwszym, jedynie pieluszki i chusteczki muszę kupić ;)

Gość gość
Nic nie dostalo moje dziecko.nic ja nie iteresuje.mimo ze urodzil sie jako wczesniak i w bardzo ciezkim stanie...nic ja nie obchodzilo nie obchodzi... syn ma 4lata orzeczenie o niepelnosprawnosci.... Wogole nie ma twgo tematu. Nie przynezdza na urodziny, nie dzowni.... Na pierwsze swieta dala mu czekolade zlamana z alkoholem -8miesiecznemu dziecku!ktra dostala od jakiegos tam kuzyna...to co tu rozmawiac...wiem jak to jest miec pretensjonalana oschla.zla babke i wole tego swojenu dziecku odzczedzic