Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poprosiłam szwagierkę żeby przyjechała bez dziecka to ta się śmiertelnie obraził

Polecane posty

Bo k*******a nie rozumiesz co się do ciebie mówi i trzeba ci to jaśniej jeszcze pisać, mimo ze jaśniej już chyba nie da rady Wy się użerajcie z swoimi rozwydrzonymi dzieciarami ,zwlaszca z enie s,a mile widziane w gościach, pozostale osoby nie mają zadneo obowiązku znosic tyranicznych zapedow waszego dziubusia wiec się nie obruszajcie ,kiedy widnieje komunikat - zaproszenie bez towarzystwa dzieci

Gość gość
gość z 13.43 , ale pokazałaś klasę , penie dla Ciebie takie zachowanie u dzieci to nic nowego , bo sama wychowałaś się w patologii , i patologią zostałaś :-P

Gość gość
toksyczna, drzwi maja klucz, wiesz? wystrczy przekrecic i smark nie wejdzie do sypialni dziecka. a ze szwagierka na nic nie reaguje tez niie wierze - nie ma takich ludzi. ja bym ja grzecznie poprosila, jak przyjdzie, zeby pogadala z mareczkiem, zeby nie budzil mojej zosi. sama bylam swiadkiem takich sytuacji u znajomych i zaden rodzic nie czul sie urazony, co wiecej ludzie czuli sie zobowiazani, zeby dziecko dopilnowac. tutaj jeszcze bardziej to jest dosadne, bo tutaj rodzina - wujek i ciotka - nie chca u siebie dziecka. mnie by wstyd bylo potraktowac tak siostreznca czy bratanka.

Gość gość
gość z 13.43 , ale pokazałaś klasę , pewnie dla Ciebie takie zachowanie u dzieci to nic nowego , bo sama wychowałaś się w patologii , i patologią zostałaś :-P

Gość gość
nieladnie jest klamac ze to impreza bez dzieci jesli dzieci jednak w domu beda. xx Będą w domu, a NIE NA IMPREZIE.

Gość gość
Oj tam klase :) hehe Ja nie trawie toksycznej za to ze ciągle pisze to samo jak nawiedzona :)

Gość gość
Oj Toksycznaaa i znowu oplułaś sobie monitor.

gość z 13:47 No i co z tego ze drzwi mają klucz??? dzieci nie masz ??? weź pięścią w drzwi przywal czy zasuń kopa w nie to nawet zmarłego na ten swiat przywrócisz jaki to rumor niesie Jak szwagierka była obruszona ,aby bez dziecka przyszła, nie mogąc pojąc ,ze jej dziecko nie jest takie super fajne, to tym bardziej wyobraz sobie jakby zareagowała na komunikat, aby pilnowala swojego syna i ukrócała mu złośliwe zachowania , myślisz ze wtedy by się o to nie obrazila, ze ktoś smie podważasz jej wychowanie? Proszę cie, nie pisz mi ,ze nigdy nie byłaś świadkiem zachoqan dziecka typu samowolka a rodzic NIC nie raczył cos zrobić w tym kierunku tylko udawal, ze nie widzi, nie słyszy W markecie, w restauracji ,w czyimś mieszkaniu dziecko nie raz istną samowolkę wyprawiało a mama ,czy tata nunu robili,albo mieli w doopie jego zachowania i to na tyle

nie no do niektórych ani kijem ani pałą się nie trafi. Nie rozumiecie że ktoś nie trawi waszego rozpieszczonego i rozwrzeczanego dzieciaka? Czy jedynym osiągnięciem w waszym marnym życiu jest ciąganie niewychowanego dziecka za sobą?

Gość gość
wiekszosc z was to puste mamuski, ktorym trudno bedzie przeciac pepowine. siedmiolatek to nie male dzieciatko,ktorego nie mozna zostawic na jeden wieczor!

i jak dziecko było wychowywane przez rodziców a nie hodowane to potrafi się zachować i uporać ze swoimi emocjami również związanymi z rozwodem rodziców

Gość gość
toksyczna, jasno napisalam, ze nie bylam swiadkiem sytuacji, gdzie poproszony o dopilnowanie dziecka rodzic nic nie robil. bylam swiadkiem odwrotnych sytuacji. np. jeden dzieciak przytrzasnal drugiemu paluch i rodzic tego pierwszego poprosil drugiego rodzica, zeby pilnowal dziecka i sytuacja sie nie powtorzyla. mimo, ze to jest baaaardzo rozwydrzony chlopak. wiec bez jaj no. jesli ktos by mi zwrocil uwage, to byloby mi tak glupio, ze bym dziecka pilnowala caly czas i z tego co widze, wiekszosc ludzi tak ma.

Gość gość
a może tak z drugiej strony , może szwagierka zastanowi się dlaczego tak niechętnie jest zapraszana ze swoim dzieckiem , może dotrze do niej że czas zająć się jego wychowaniem . Takie dzieci wbrew pozorom są nieszczęśliwe , choćby właśnie dlatego , że nikt nie chce ich zapraszać :-(

Gość gość
naomagic, jesli ktos nie toleruje mojej rodziny, to ok - nie musimy sie spotykac. pisze od poczatku, ze szwagierka nie ma klasy, bo powinna olac autorke i tyle. natomiast nie pozwolilabym sobie na takie podejscie, ze ze mna utrzymuje kontakt, ale moja rodzina pomiata. moi rodzice mieli tak z moim mezem, wymyslili sobie, ze moge ich odwiedzac z dzieckiem ale bez niego, wiec jasno powiedzialam, ze nie zamierzam. moja rodzina to rowniez czesc mnie. gdyby ktos kazal mi do siebie przychodzic bez dziecka - ot tak sobie - to nie spotykalabym sie z tym czlowiekiem.

Przestańcie z tym rozwodem, z tego co autorka pisze to szwagierki syn od zawsze był nie do zniesienia, już wcześniej nawet przed rozwodem takie akcji wyrabiał, bo mu wolno, bo mama nawet uwagi mu nie zwracala na jego złośliwości zamiast usiąść na dooopie jak na wiek przygasło i zachowywać się jak człowiek, a nie ja durnota dwunożna Tez rozwód mam za sobą, to żadne wytłumaczenie . Dziecko betzresowo wychowywane bez wpojonych zasad jak należy się wśród ludzi zachować i tyle .Zostałoby przykładnie ukarane raz, drugi trzeci i to boleśnie to by się nauczyło gdzie jego miejsce w hierarchii jest

a ja byłam świadkiem jak podczas wesela które było notabene zimą-choinka która była na sali lądowała na ziemi coś około 8 razy. I czy rodzicom było głupio? Nie mieli to totalnie gdzieś.Grunt że oni się bawili.

Gość gość
a, i jeszcze dodam, ze gdyby ktos z bliskich moich znajomych mi nie odpiwidal tak bardzo, ze nie chcialabym, zeby przychodzil, to przestalabym sie z nim zadawac, a nie zapraszala czesc rodziny.

gdyby ktoś mi powiedział jasno że mam przyjść bez dziecka na imprezę no to fakt FOCH z Przytupem i melodyjką. Normalna osoba widzi zachowanie swojego dziecka i stara się je "naprostować" Nienormalna się oburzy :-P Wiedząc że mam szatana w domu- nie zabieram go ze sobą. Trudne do pojęcia? Nie każdy lubi oglądać histerie i krzyki obcych dzieci-taka nowość

Gość gość
mysle po prostu, ze autorka to jest ta taka z ekspertow - teoretykow, bo ma dwuletnie dziecko,ale sama lepiej wie, jak szwagierka powinna swoje wychowywac. znam takie madre, najpoierw wszystkich krytykuja, a potem z wlasnymi dziecmi robia gorsze bledy.

Gosciu to ze ty nie byłaś świadkiem takich sytuacji to nie znaczy ,ze one NIE istnieją . Ja osobiście nie jednokrotnie wdziałam jak nawet na upomnienie rodzica ,aby cos własnym dzieckiem zrobili , aby go pilnowali jedynie z ich srony było Diamianku nie wolno i na tym się konczylo, a Damianek wręcz sraał na ich nie wolno i swoje robil co mu się podobało, rodzice woleli nie widzieć nagannego zachowania Damianka i te nie wolno było tak na odpieprdool się mówione ,nic poza tym .Dzieciak terror robil nadal To jest identyczna sytuacja jak autorki i szwagierki syna

Gość gość
Weźcie się zastanówcie. mam zamykac drzwi na klucz u mnie w domu przed obcym dzieckiem? Może jeszcze zatrudnie ochroniarza. Nic do was nie dociera, a jak ktoś ma inne zdanie: to albo zazdrości, albo jest z patologicznej rodziny, gruby, brzydki itd. byle tylko utwierdzic się, że mam rację.Mam normalna rodzine , męża i siedmioletnie dziecko i nie obraziłabym się, gdyby ktoś zaprosił mnie samą. mimo, ze jest bardzo lubiana i grzeczna, rozumiem, że ktoś może po prostu chwilowo mieć dość dzieci. Najłatwiej to szukac usprawiedliwienia w rozwodzie rodzicow, zamiast zastanowic sie nad problemem. Alkoholik tez zawsze pije przez coś :( A czasami faceci maja po prostu dość żon takich jak niektóre z was i rozwydrzonych bachorów, taka prawda. przestaja walczyć, po prostu sie poddaja.

Gość gość
naomagic, to super, ze ty bys poszla. ja bym nie poszla. i tyle w temacie. ja mam znajomych, ktorzy akceptuja cala moja rodzine, a ja ich rodziny, a ty masz znajomych, ktorzy akceptuja ciebie, a twoja rodzine niekoniecznie. skoro to ci odpowiada, to super. ale nie znaczy, ze mnie tez to musi odpowiadac.

Gość gość
gość z 14.05 , czytasz czasami to co piszesz ? Kto kim tu pomiata ? Wychodzi na to , że wszyscy mają tolerować rozwydrzonego dzieciaka , bo jest częścią rodziny , może pani ''Obrażona Szwagierka'' powinna zastanowić się czemu tak się dzieje .

gości z 14:05] a nie przyszłoby ci do głowy dlaczego ludzie zapraszali by cię ,ale bez twojego dziecka? jaki to jest powód, co twoje dziecko wyczynia i jak się zachowuje,ze każdy woli od niego zdala się trzymać? może wystarczy na siebie krytycznym okiem spojrzeć a nie obrazach się? Autorka napisała dlaczego szwagierki syn nie jest mile widziany, podala konkretne argumenty

Gość gość
autorko, wez nie chrzan bez sensu. mialabys troche taktu, to bys szwagierki nie zaprosila wcale, a tak to widac, ze sloma z butow. moze ciebie ktos kiedys zaprosi bez meza, bo wiesniak, bez dziecka, bo brzydkie itp. ciekawe, czy bedzie ci milo. poki co zamiast gadac o tym na forum, idz sie przygotuj ze swoim szczylem na impreze bez dzieci :P.

gościu-to był sarkazm. Nie wzięłabym ze sobą dziecka które nie usiedzi na tyłku kilku minut -bo nie i jest w jakikolwiek uciążliwe dla innych

ojojoj biedne te dzieci-innych terroryzować nie mogą-no co za rodzina że, tyrana nie chce zapraszać i innym psuć wieczoru :( Autorka popełnia nietakt przeciw życiu poczętemu.

Gość gość
ale znamy argumenty tylko jednej strony. ja nie raz slysze od kogos, ze "wszyscy mowia...", albo "wszyscy uwazaja...", a to nie prawda, bo w ten sposob ktos popiera tylko swoje zdanie. kazdy ma wady, jak ktos ich nie akceptuje, to powinien poszukac idealnych znajomych ;). ja takich nie mam, akceptuje po prostu ich wady, bo sama tez nie jestem idealna. nie mialabym autorce nic do zarzucenia, gdyby nie zaprosila szwagierki. ale ostentacyjne zapraszanie bez dziecka to chamstwo i zdania nie zmienie. kropka.

Ja nie widze nic w tym negatywnego ,ze organizuje się spotkania DOROSLYCH, i DOROLSI są zapraszani BEZ dzieci To jest dla mnie normalne zachowanie , ze są organizowane u siebie spotkania bez dzieci i tyle Dzieci nie trzeba wszędzie wlec, zawsze i o każdej porze dnia mieć przyspawane do nogi, zwłaszcza już 7 letnie