Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I w końcu samotne matki będą sprawdzane

Polecane posty

Gość gość
Matacz ok , wszystko rozumiem ale nie kazdy to i Ty to nie kazdy facet

Gość mataczzcz
po co ujełas to w nawias ? tez do szkoły , albo córki zapytaj :)

Gość gość
Gościu 9. 30 Przyganiał kocioł garnkowi co :)

Gość mataczzcz
tak jak nie kazda kobieta jest w porządku :)

Gość mataczzcz
od zawsze ! wiekszosc żon najeżdza na byłych , a meżowie na byłe :) tak jest i bedzie , Kazdy trzyma swoją racje i prawde i tylko nieliczni potrafią sie przyznać , ze to wina obojga !

Gość gość
Właśnie matacz , głową muru się nie przebije .Ludzie są różni , czy Pani od ortografii zadowolona z pisowni he he he

Gość samaotka amsaam
mataczcz przy braku argumentów czepiasz się stylu pisania? ujęłam w nawias, bo to była dygresja i tak mi się podobało. Nie pisze do Ciebie podania, ani CV, żeby Ci się z tego tłumaczyć. jeśli nic merytorycznego nie masz już do dodania, to chyba trzeba zakończyć dyskusję

Gość mataczzcz
zyjemy niestety w PANSTWIE gdzie obywateli ma sie w d***e , są potrzebni tylko dla wlasnych korzyści i karier ludzi u steru, Inne kraje pokazują wyraznie sie sie da !! a skoro sie da , to dlaczego u nas nie ? odpowiedz juz dałem , nie ma interesu ! to i po co ?

Gość mataczzcz
to ty podjełas temat kulejacej tutaj jak ortografi i interpunkcji - po co ? Ja np. potrafie pisac poprawnie , a system orty sam podkresla , ale by to uczynić musze nad tym myslec , a zwyczajnie mam na to w******ie :) bo to ani pisamo urzedowe , ani list miłosny do ukochanej > mozna miec inne zdanie :)

Gość gość
Samotna to Ty pisałaś jako gosc z 9.30 ? Czepiając się ortografii

Gość gość
Ja też mam w********* wiadomo o co chodzi w tym temacie .Skonczyło się brakiem argumentów to na pierwszy plan poszła ortografia i czepianie sie .No ale juz tak jest z ludzmi jak chca kogos uderzyc kija zawsze znajda zbaczajac z tematu , teraz celowo tak napisałam to ta od złej ortografii i interpunkcji .Ale kochana spójrz na siebie i córki sie podpytaj co jak sie pisze ok :)

Gość mataczzcz
zdania zawsze beda podzielone - tak było i pozostanie , Ludziom sie wmawia do wieków , ze są głupi - to tez pozostaje to w ich głowach i za takich sie uwazaja sami ! co jest przerazajace ! Ile jest młodych ludzi co znają swa wartosc nie mają wstydu odezwac sie wsród profesorów choc nie koniecznie , a sami sie uwazają za gorszych tylko dlatego bo nie maja np wykształcenia . tak jak by wykształcenie tylko i wyłacznie stanowiło o człowieku ? Obserwuje to od lat ! Młody człowiek jak ma isc na rozmowe np o prace do prezesa to jest zesrany , albo conajmniej zestresowany ogromnie ! dlaczego ? Dlatego , ze jak rodzice popełnili gdzies bład wychowawczy , tak społeczenstwo ktore jednak na wychowanie ma wpływ to w nim wykształciło - strach ! nie pewność ! i to sie ciagnie jak smród po gaciach . Długo by pisac na ten temat , ale po co ? :)

Gość gość
Matacz w prlu bylo super, bo szacowne ówczesne władze nabrały kredytów, które spłacamy do dzis, żeby wszystko było. Gdyby nie,to to by nic nie bylo. PRL ro bylo życie za cudze pieniądze. Więc fajnie, ze ludziom żyło sie dobrze ale dopiero po zastrzyku pieniędzy zagranicznych.

Gość samaotka amsaam
07.04.14 [zgłoś do usunięcia] mataczzcz to ty podjełas temat kulejacej tutaj jak ortografi i interpunkcji - po co ? Od początku do końca pisałam tutaj pod jednym i tym samym nickiem. Do niczyjej ortografii czy interpunkcji się nie przyczepiałam. Tyle w tej kwestii.

Gość gość
"Matacz w prlu bylo super, bo szacowne ówczesne władze nabrały kredytów, które spłacamy do dzis, żeby wszystko było. Gdyby nie,to to by nic nie bylo. PRL ro bylo życie za cudze pieniądze. Więc fajnie, ze ludziom żyło sie dobrze ale dopiero po zastrzyku pieniędzy zagranicznych. " troche faktow: w końcu 1989 roku całkowity dług zagraniczny wynosił 42,3 mld dolarów; dlug ten zostal splacony do konca 2012 roku. Na zakończenie I kwartału 2013 r zadłużenie zagraniczne Polski ogółem wyniosło 278,42 mld euro czyli blisko 8 razy wiecej. To jest bilans 25 ostatnich lat wiec porownaj sobie kiedy naprawde zyje sie za cudze pieniadze zamiast powtarzac slogany.

Gość gość
zycie na kredyt to bajka, ktora sie konczy gdy przychodzi termin splaty :/

Gość gość
strasznie dużo tych samotnych matek

Gość mataczzcz
gość Matacz w prlu bylo super, bo szacowne ówczesne władze nabrały kredytów, które spłacamy do dzis, żeby wszystko było. Gdyby nie,to to by nic nie bylo. PRL ro bylo życie za cudze pieniądze. Więc fajnie, ze ludziom żyło sie dobrze ale dopiero po zastrzyku pieniędzy zagranicznych. x totalna bzdura ! zorientuj sie ile Gierek mial dlugu za granicą , a ile mamy teraz ! i nie ze dług Gierkowski tak urusł NIE !! przypominam , ze znaczną czesc tego długu za odbicie amerykanskich zołnierzy przez naszego super szpiega nam USA darowało ! po drugie jak juz pisałem , co sie za gierka wybudowało , a co za tych palantów :)

Gość mataczzcz
mały cytat Minister finansów Jacek Rostowski (62 l.) przebił nawet Edwarda Gierka (+88 l.). W kilka lat zadłużył nas na kwotę cztery razy większą niż niesławnej pamięci I sekretarz PZPR! Dług publiczny przyrósł od 2007 roku już o 347 mld zł, a za Gierka – o 81 mld zł. Na co to wszystko poszło? Na deficytowe stadiony, najdroższe drogi w Europie i niekończące się remonty kolei. A co zbudowano na kredyt za Gierka, często służy do dziś.

Gość gość
ktoś na 1 stronie napisał że niepracująca kobieta też powinna mieć różne prawo do przedszkola - no tak jasne - i jeszcze sie wykłóca że praca w domu czyli zajmowanie się domem to tez praca... żałosne. Mają jedna z druga odkurzacz, pralki, zmywarki, ciepłą wodę, wszelkie współczesne luksusy i narzekają że raz na parę dni trzeba wstawić pranie, zmyć podłogę, ugotować coś - albo i nie bo można też czasem zamówić jedzenie - faktycznie praca ciężka!!!! ochydne lenie.

Gość mataczzcz
Warto pamiętać o jeszcze trzech różnicach. Wtedy Polska miała co prawda wadliwy ustrój gospodarczy, ale za to miała świetną demografię. Długi których narobiliśmy teraz spadną na barki przyszłych pokoleń, które będą bardzo mało liczne. Po drugie, połowę długów Gierka nam darowano, teraz musimy spłacić cały dług Tuska. Po trzecie, wtedy nie mieliśmy wielkiego ukrytego długu w ZUS wobec przyszłych emerytów, teraz ten dług w ZUS jest olbrzymi, przekracza 300 procent PKB do 2060 roku i zacznie się ujawniać w ciągu kilku lat. Rok temu zorganizowałem na Uczelni Vistula konferencję, gdzie spróbowaliśmy naukowo ocenić dekadę Gierka i wyciągnąć z tego wnioski dla obecnego okresu rozwoju Polski. Po konferencji powstała książka, można ją pobrać tutaj.

Gość gość
swoją drogą znam kobiety które kombinują jak koń pod górkę byleby tylko nie wrócić do tej strasznej pracy - i mam tu na mysli lekka pracę za około 1800 za rękę, znam taką co celowo szybko zaszła w 2 ciążę, i nikomu nie da na dłużej zostać z dzieckiem bo niby się boi, bo to źle - nawet własnej matce, a tak naprawdę ona stwarza pozory bycia bardzo potrzebną w domu, byleby tylko mieć pretekst.

Gość mataczzcz
Napisano 04 czerwiec 2012 - 12:05:16 To napisano na onet.pl W PRL zrobiono: Za Gierka wybudowano trasa Warszawa-Katowice (GIERKÓWKA, niecałe 300 km - jedna z nielicznych dziś dróg dwujezdniowych o tej długości w Polsce), - trasa Łazienkowska wraz z drogami dojazdowymi w Warszawie, - dwujezdniowa droga Tuszyn-Łódź, - szpital "Centrum Zdrowia Dziecka", - szpital "Centrum Zdrowia Matki Polki", - rafineria ropy naftowej w Gdańsku, - odlewnia żeliwa w Koluszkach, - Zakłady Dziewiarskie "Kalina" w Łodzi, - zakłady produkcji dywanów "Dywilan" w Łodzi, - zakłady odzieżowe "Cotex", - zakład produkcji profili giętych w Bochni, - zakłady przetwórstwa owocowo-warzywnego w Leżajsku i Lipsku, - huta miedzi w Głogowie, - produkcja blach walcowanych na zimno w Hucie im. Lenina (obecnie im. Tadeusza Sendzimira), - Płocka Fabryka Maszyn Żniwnych (wyd. 2,5 tys. sztuk kombajnów zbożowych BIZON), - zakłady mleczarskie w Ciechanowie, Chodzieży, Zabrzu, - produkcja autobusu Jelcz w Kowarach, - zakłady mięsne w Ostródzie, Sokołowie Podlaskim, Zielonej Górze, - Port Północny i naftoport (mieliśmy wtedy własne tankowce), - zakład kineskopów kolorowych na licencji amerykańskiej w Piasecznie (wtedy jedyny zakład w Europie produkujący tej klasy sprzęt), - produkcja układów scalonych i półprzewodników w Naukowo-Produkcyjnym Centrum Półprzewodników CEMI w Warszawie, - 11 elektrowni (w tym największa - Kozienice I - o mocy 1200 MW; - po 1989 r. - ZERO elektrowni) - i wiele, wiele innych.

Gość gość
a ja pytam poważnie. Jestem zapisana w kolejce do żłobka, mam go dostać za 6 m-cy, i wtedy się daje zaświadczenie o zatrudnieniu. Mam tzw. kontrakt na pracę za odpowiednik pół etatu, za około 1000 zł po odliczeniu podatków. Szef na pewno mi podpisze że pracuję - ale czy mogą mi tego nie uznać? To nie etat, choć umowa jest na 3 lata.