Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY JAK MIESZKAM Z FACETEM TO NIE DOSTANE ROZGRZESZENIA KTO SIE ZNA

Polecane posty

Gość gość

mieszkamy razem i zawsze chodze do spowiedzi i nigdy nie spowiadam sie z tego ze mieszkam z nim bo po co?? ale moj facet ostatnio dostal ochrzan od ksiedza i nie chcial mu dac rozgrzeszenia bo ,ze mieszka z dziewczyna bez slubu.. serio tak jest?? to znaczy ze spowiedz jest niewazna moja ze sie nie przyznaje do tego?? czy powinnam w ogole chodzic do spowiedzi skoro mieszkam z facetem juz tyle lat?jak to jest?

Gość gość
nikt nie wie?? powiem szczerze nie chce slubu i nie chce dzieci i nie zamierzam rezygnowac z mieszkania z nim////czy dostane rozgrzeszenie??kto wie??i czy powinnam w ogole isc do spowiedzi na wielkanoc?

Gość gość
też jak mieszkałam z narzeczonym ksiądz na spowiedzi mnie op*******ł za to, nie dał rozgrzeszenia i kazał wrócić jak się od narzeczonego wyprowadzę.... Od tego czasu nie byłam u spowiedzi, p******ę ich.

Gość gość
katolicy czas w koncu zacząć myśleć samodzielnie !

Gość gość
nie przyznawaj sie nigdy ksiedzu to dostaniesz rozgrzeszenie i juz

Gość gość
Tak. Mieszkajac z chlopakiem bez slubu jest grzechem. Bo cudzolozysz a jak nawet nie cudzolozysz to weszlas w jego zycie I tworzycie jednosc co jest tylko dla malzenstwa. Przystepujac do spowiedzi nie ujawniajac tego grzechu a otrzymujac rozgrzeszenie to to jest swietokradztwo. Czlowiek ktory przynalezy do religii stara sie powinien sie starac o przestrzeganie jej zasad.

Gość gość
A swietokradztwo jest jeszcze wiekszym grzechem. Lepiej wyjawic grzech nie otrzymac rozgrzeszenia I nie przystepowac do komunii. Skoro szanujesz Boga I religie. Staraj sie nie byc obludna I zachowaj choc garsc lojalnosci w stosunku do wiary.

Gość gość
Sama mieszkalam rok z nsrzeczonym przed slubem. Tez mnie jeden wyrzucil. A sprawa skomplikowana. Bo mieszkamy za granica. A tu ciezko by kazdy na swoim osobnym. Choc my jyz mieli zaplanowany slub I staralismy sie o wspolne mieszkanie. Otrzymalam rozgrzeszenie choc zaddaniem moim bylo nie wspolzyc I nie spac razem. Ze mialam wszystko zrobic by ten czas poroznic co czeka nas w malzenstwie. Kosciol zabrania wdpolnego mieszkania od lat ale nie bierze pod uwage np trudnosci w emigracji. Co innego jest gdzie w pl sie mieszka jeszcze np u rodzicow.