Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PUCHNI

Polecane posty

Gość gość

Czy puchły wam w ciąży uda ? Jeśli tak, to na jakim etapie ? ja wystarczy, że trochę dłużej postoję, lub tak jak teraz posiedzę na słońcu chwilę, już mam uda jakby napuchnięte. Zaznaczam, że nie mam białka w moczu, a ni też cukrzycy ciążowej. Czym to może być spowodowane? Jest, to za 6,5 miesiąc. Dziecko jest ułożone nisko, może uciska na jakiś nerw, mięsień ?

Gość gość
Na TSH również robiłam badania-w normie.. Proszę o odpwiedź

Gość gość
"Pan Stalker", który dwa razy był skazany za stalking tzn. nachodzenie, naruszanie nietykalności mieszkania, spokoju itd. wystosował do nas (swoich ofiar) pozew cywilny w sprawie zadośćuczynienia. Podobno jego dobra osobiste np. zdrowie uległo pogorszeniu z tego powodu, że pana pozwałyśmy o stalking. Twierdzi, że przez nas nie może znaleźć pracy. Pan żąda kwoty 100.000 zł odszkodowania. Ręce opadają na myśl, że prawo (sąd) dopuszcza aby kat ścigał o zadośćuczynienie swoją ofiarę.

Można się przed tym bronić. Choćby powołując się na orzeczenie SN z 19 października 1989 r.– zgodnie z którym do okoliczności wyłączających bezprawność naruszenia dóbr osobistych na ogół zalicza się: 1) działanie w ramach porządku prawnego,tj.działanie dozwolone przez obowiązujące przepisy prawa, 2) wykonywanie prawa podmiotowego, 3) zgoda pokrzywdzonego 4) działanie w obronie uzasadnionego interesu. W Waszym przypadku w grę wchodzi pewnie punkt 1 lub 4. Polecałabym jednak konsultację z jakimś adwokatem.