Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kłopocie

wózek dla dziecka

Polecane posty

Gość w kłopocie

Wczoraj spędziłam cały dzień na usiłowaniu wybrania wózka naszej córci. Jestem w strasznej kropce i sama nie wiem, co zrobić... Mam zatem kilka pytań do bardziej doświadczonych rodziców: 1. Czy kupienie nowego wózka 3 w 1 (gondola + spacerówka + fotelik) to dobry pomysł? Przedział cenowy to tak ok. 1.500 zł. 2. Czy może kupić wózek 2 w 1, czyli gondola + spacerówka, a na taki fotelik w zestawie z wózkiem nawet nie ma co patrzeć i trzeba kupić oddzielnie porządny fotelik, dobrze oceniany w testach bezpieczeństwa? 3. Czy może kupić na pierwsze kilka miesięcy używaną gondolę, do tego dokupić porządny fotelik, a jak dziecko wyrośnie z gondoli to kupić jakąś dobrą spacerówkę? Podzielcie się doświadczeniem:)

Gość gość
rodzisz wiosna/lato, więc kup porządną spacerówkę rozkładaną na plasko. Gondola fajna w zimie, teraz to kasa wyrzucona w błoto. Ja kupiłam i żałuję bo używałam gondoli 2,5 miesiąca bo dziecko nie chciało w niej jezdzić. Kup tez używany fotelik. Ale na spacerówkę nie żałuj. Pozdrawiam

Osobiście jestem zwolennikiem opcji 3. Pierwszy fotelik i gondola zakończą swoją przydatności po kilku miesiącach. A spacerówka może Ci służyć 3-4 lata (w późniejszym wieku przydaje się np. na wyjazdach, gdy chcecie coś zobaczyć, a maluch długiego chodzenia jeszcze nie wytrzymuje, a do tego ma gdzie uciąć drzemkę).

Gość gość
ja akurat nie jestem zwolenniczką wożenia małego dziecka, jeszcze nie siedzącego w lekkiej, zwiewnej spacerówce...chyba że chodzi ci o takie bardziej masywne...zależy tez jakie macie drogi...jakoś nie wyobrażam sobie nie mieć gondoli choćby na 3 miesiące...

Nie no jasne, na kilka pierwszych miesięcy gondola. Chodzi mi o to, że może być używana, jak w opcji 3 zakłada autorka.

Gość gość
W sumie może być używana gondola...mało kto z gondolę szaleje, bo dziecko maleńkie ;). ja osobiście się trochę brzydzę używanych, bo nigdy nie wiadomo gdzie to ktoś przechowywał ;)

Nauczona doświadczeniem przy drugim dziecku kupiłabym używaną gondolę, a potem wypasioną spacerówkę. Niby nie narzekam na swoją, ale mogloby byc lepiej.

Gość gość
Dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi. Czyli większość z Was skłania się do trzeciej opcji. W takim razie przejrzę Allegro.

Gość gość
nie kupuj uzywanego fotelika, tak jak radzil ktos wyzej! Nigdy nie wiesz czy nie jest po wypadku. Na zachodzie foteliki po wypadku trafiaja na smietnik albo odkupuja je Polacy

Gość gość
Mąż już mnie oświecił z tym fotelikiem, tzn. że musi być nowy. Mam w związku z tym pytanie - czy orientujecie się, czy jest sens kupowania na te kilka pierwszych miesięcy takiego "zwykłego" fotelika (chodzi mi o ten jakby leżaczek, w którym dziecko nie siedzi, tylko leży)? Czy jego właściwości (chodzi o bezpieczeństwo dziecka) będą się rzeczywiście różnić od takiego za ponad tysiąc złotych? A może po prostu możecie polecić coś dobrego we w miarę rozsądnej cenie?

Gość gość
obecnie moje dziecko ma 8 mc.. kupilismy wersje 2 w 1 i osobno porzadny fotelik z baza(maxi Cosi).. teraz po tych 8 mc powiem tak: gondola moglaby byc uzywana ale spacerowke kupilabym naprawde porzadna bo faktycxznie posluzy kilka lat.. na moja nie narzekam az tak bardzo aczkolwiek spodziewałam sie czegos lepszego. co do fotelika nie zmieniłabym na inny, kolejny rowniez bedzie tej marki .. przede wszystkim porzadny fotelik w ktorym dziecko bedzie naprawde bezpieczne.. wiem ze oproc Maxi Cosi dobre firmy to Romer i bodajze Cybex... przemysl zatem co Ci sie najbardziej opłaca..

ja jestem za tym żeby inwestować w 3w1 z porządnym fotelikiem, na prawdę da się takie znaleźć gdzie jedna część drugiej nie ustępuje jakości. Takim wózeczkiem jest np jane muum :) super wszystkie części można wybrać. nie nastawiałabym się na kupno oddzielnie pierwszego fotelika bo to jest jednak wygodne żeby czasem fotelik ze śpiącym maluchem wpiąć do wózka i iść np na zakupy (absolutnie nie na dłuższe wyprawy). a zawsze można odłożyć trochę na następny fotelik w którym już dziecko dłużej pojeździ i kupić porządny taki od 9 kg :)

bardzo lubię roić zakupy z małą w foteliku, jest to dla mnie beardzo wygodne związanie. Co do tego wózka jane muum to widziałam go w sklepię nawet fajny. Ekspedientka bardzo mówiła dużo zalet o nim.

warto kupic opcje 3w1 z porzadnym firmowym fotelikiem, nasz pierwszy synek mial Quinny Speedi z gondola i z fotelikiem z firmy Maxi Cosi. wszystko porzadne i solidne... Wozek u nas sie swietnie sprawdzil...

wózek spacerowy/gondola ktory ja mam to jane muum i jest swietny, sprawdza sie w kazdej sytuacji, oraz jest bardzo dobrze wykonany oraz ladny wizualnie :)

Najlepeij sprawdzają sie wozki spacerowki z gondolą. kupiłam model graco evo mojej córci i sprawdza sie swietnie. dobrze sie go prowadzi, daje rade nawet na wertepach. no i takie połaczenie 2w1 to duża oszczędność pieniędzy.

Gość gość
polecam Safety 1st RoadMaster,w gondoli miesci sie nawet 10 miesieczne dziecko w zimie ze spiworkiem i ma jeszcze luz,w zestawie z fotelikiem safety 1st mimas kosztuje ok 1300zł ale mozna kupic bez fotelika wtedy kosztuje ok 900zł i od razu sa adaptery do fotelika maxi cosi ,wozek jest produkowany przez 'odnozke'maxi cosi dostepny w trzech kolorach http://www.youtube.com/watch?v=4B0Wkf14Gj4

Gość Ulka Kólka
Ja kupowałam 2 w 1, tego typu : http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-Hartan-Racer-GT-gondola-i-fotelik-do-wyboru/641 bo jednak fotelik chciałam kupić osobno. Ale wózek - świetna sprawa, a najważniejsza dla mnie jest: regulacja podnóżka na długość, dzięki czemu po złożeniu zajmuje mało miejsca. Jest to klasyczny, wygodny wózek spacerowy dla dzieci od 0-3 lat, w wersji ze skrętnymi przednimi kołami.

My wybraliśmy Quinny i model zapp xtra i u nas świetnie się sprawdza, jest lekki, dobrze sie prowadzi, stabilny, ma nowoczesny wygląd, duży wybór kolorów tapicerki i cena tez przystępna.

Gość Marion_Silver
no tak, ale tu autorka poszukuje wozka dla malego berbecia, choc z quinny to akurat moodd bylby strzalem w dziesiatke

Gość gość
Ja mysle o quinny buzz. Dla pierwszego dziecka mialam emjota i nie chce juz sie tak szarpac.