Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heluś

Usunięcie niewyrżniętej ósemki. Czy dostanę zwolnienie lekarskie?

Polecane posty

Gość Heluś

Słyszałam, że kilka dni po takim zabiegu utrzymuje się opuchlizna i że szczęka bardzo boli. Mam zabieg dzisiaj (muszę pilnie iść, bo dolna ósemka już zaczęła się przemieszczać, a nie po to nosiłam aparat 2 lata, żeby poprzestawiała mi wszystkie zęby). Problem polega na tym, że za dwa dni mam ważny sprawdzian na uczelni i gdybym bardzo źle się czuła i nie była w stanie na niego pójść to muszę pokazać zwolnienie, bo inaczej dwója. Wiem, że moje znajome dostawały zwolnienia po usuwaniu szczególnie dolnej ósemki, ale nie wiem czy to było w jakichś szczególnych okolicznościach czy po prostu jak poproszę to dostanę. Jakie są Wasze doświadczenia?

Gość gość
zalezy od lekarza pewnie, jesli Ci nie da to idz do internisty i poproś o zwolnienie

Gość gość
jeżeli jutro będzie źle, to idź do lekarza pierwszego kontaktu po zwolnienie ale to, że boli i że puchnie to nie jest reguła możesz też zapytać dzisiaj dentystę, powiedz ze wykorzystasz tylko w przypadku bardzo złego samopoczucia

Gość Heluś
hmm to się dopytam. Mój lekarz pierwszego kontaktu da mi zwolnienie jeśli poproszę, po prostu chciałabym uniknąć tłuczenia się po mieście ze spuchniętą twarzą. Miałam już kiedyś usuniętą ósemkę z góry (co podobno jest mniej opuchlizno-genne) i schudłam 3 kilo bo prawie nie jadłam przez tydzień, tak bolało. Z tym że wtedy to były wakacje, więc o zwolnienie nawet się nie pytałam, bo nie czekały mnie żadne wyczerpujące aktywności w najbliższym czasie.

Gość gość
okej, dziwne rzeczy mówicie - jak ja miałam usuwane dolne ósemki to dentysta-ortodonta się mnie sam pierwszy zapytał, czy będę potrzebowała l4, bo większość pacjentów jest nie do życia przez ok. 4 dni. Może to zależy od lekarza. Po prostu się zapytaj dzisiaj dentysty a jak nie to radzę od razu jutro ogarnąć kiedy przyjmuje Twój lekarz pierwszego kontaktu, bo czeka cie nieprzespana noc dziewczyno.