Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwyczajnamatka2012

dlaczego nie uczycie swoich dzieci kultury?

Polecane posty

Robi się wulgarnie, choć wypowiedź z 16.43.10 jest zabawna, pozdrawiam. Wracajcie jeść pizze nożem. Pozdrawiam normalną resztę.

Gość ijabuba
My jemy pzze nożem I widelcem, nie mam z tym problem , wiec czemy wy macie ? Nie lubie miec palców uwalanych keczupem czy innym sosoem, oblepionych okr******** Mam je oblizywac ? Do spaghetti uzywamy widelca I łyzki.. Do ryby 2 widelców, nie noza.. Telerz z zupa sie odchyla od ciebie .. Nie garbimy sie przy stole tylko podniosimy lyzke do ust. Ba ! uzywamy serwetek ! Pysznych, zdrowych hamburgerów tez nie jemy.. nie lubimy. Po prostu nie jemy palcami, uzywamy do tego narzędzi :)

W zyciu sie niczym nie ubrudzilam jedzac pizze rekami. Zabawne, sztuccami umiecie, a z lap juz wam wszystko wypada...moze warto zaczac od poczatku? Talerz zupy od siebie..smiechu warte :D

Gość gość
Co racja to racja patologia z ciasteczkowej wylazi. Wulgarna i zdesperowana bezdzietna ktora chyba powinna isc poobserwowac swoj śluz. Pozdrawi ale tylko normalne kobiety.

Gość RH
Czego Jas sie nie nauczy, tego Jan nie bedzie umial... Przy stole to nie tylko kultury ucze, mam wrecz manie tresowania ;-) Nie wyobrazam sobie zebym sie musiala za wlasne dzieci i ich zachowanie wstydzic. Taka zabawna historia... Slub w rodzinie przed paru laty, jakos lipiec, czy sierpien byl (owszem, goraco), wszyscy czekamy przed kosciolem, patrze i oczom nie wierze moj "osobisty" syn (wowczas bodaj 7-8 letni) stoi w rozpietej marynarce. Rece mi opadly, po zolniersku przywolalam mlodego do porzadku "matczynym" JAK TY WYGLADASZ? !? Babcia probowala mlodego bronic, ze goraco, ze dziecko itd, wiec jej konspiracyjnym "szeptem" podalam do wiadomosci, ze jak sie teraz nie nauczy, to cale zycie bedzie jak burak w rozpietym garniaku biegal (tylko jeszcze gumofilcow brakuje), bo pewnych przyzwyczajen sie nie wytepi... Odwracam sie, a tam WSZYSCY faceci w poplochu marynarki dopinaja :-/

Gość gość
Popieram RH, chociaż jedna normalna. A.ciebie kubek z kawa skoro bawi patologiczna wypowiedz grubej mi to powinnas sie udac do psychologa niekulturalna i niewychowana dzido.

Gość ijabuba
RH dokladnie ! Niektórzy nigdy nie zrozumieja , że dobre wychowanie, maniery to nie zadna tresura tylko naturalne zachowania , wpojone od malego. Kultura I zachowaniem ludzie sie od siebie róznia.. od razu widac do jakiej klasy przynaleza.. I nie mówcie mi , że to nie ma znaczenia.. moze dla was.. Nawet dzisiaj w dalszym ciagu funkcjonuje cos takiego jak Etykieta :) Ja wole by mnie kojarzono z Królowa niz ze slamsami na Brooklynie :)

Nie od dzis wiadomo, ze ludzie ktorzy przesadnie dbaja o kulture i maniery pochodza z nizin spolecznych i swoim zachowaniem chca podniesc swoj status spoleczny :D Cos w stylu 'wyzej sra niz d**e ma'.

Gość ijabuba
Ciasteczkowa nie wiem co cie tak bawi :) Po prostu widac twoja klase, cóz niektóre pojecia zawsze beda dla ciebie obce.

Nikt tu nie powiedzial, ze kultura i maniery sa zle...takie zmanierowane jestescie, a inteligencji wam brak zeby czytac ze zrozumieniem? Maniery i kultura =/= tresura tak jak w waszym wypadku.

Gość ijabuba
Pochodzimy z dwóch róznych srodowisk I znamy rózne znaczenie słowa " przesada ' :)

Gość gość
Ciasteczkowa ty kultury nie masz za grosz wiec trzeba sie potraktować bliskim tobie slowem wypie/rdalaj. Nie masz dzieci wiec wyjdz z tego forum. Nie potrzebujemy tu takich "ekpertow" jak ty.

Pocieszajcie sie dalej, ja maniery mam odpowiednie :o Za to wy jak widac publicznie prujecie r/y/j/a na wlasne dzieci o jakas durna marynarke. I to ma byc kultura ja sie pytam?

Gość RH
ciasteczkowa... powiedz to krolowej angielskiej :-)

Gość srtergeshth
przy stole zgrywaja damy, a na forum wyzywaja od najgorszych, ot pokazalyscie 'klase' tyle w temacie

Gość gość
RH nie wydarla ryja na dxiecko tylko zwrocila mu uwage ze wygląda jak burak. Ma racje kobieta, dzieci nie sa glupie i można im wpoic pewne zasady ake jak ktoś woli brudne uwalone rekami w talerzu dziecko to juz jego sprawa. Co kto lubi, z niektórych ciezko usunac patologiczne przyzwyczajenia.

Gość gość
Ciasteczkowa wypieprzaj, śmierdzisz patola. Od domu rodzinnego ten smrodek sie za toba ciągnie.

Gość RH
ciasteczkowa, dla Ciebie moze durna marynarka, dla mnie element garderoby co do ktorego noszenia obowiazuja scisle okreslone zasady. A osoby Twojego pokroju... Coz, latwo wyluskac z tlumu. To te w jeansach i koszulce podczas koktajlu.

Gość gość
Hahaha brawo RH :-)

Gość ijabuba
RH :) :) :) W teatrze tez..:P

Gość gość
Ale glupi temat.niech jedna z druga pilnuje swojej d**y i swojej "idealnej"rodzinki

Gość RH
ijabuba, do teatru to pewnie z prazona kukurydza i ta pizza (bez widelca!!!) pojdzie

Gość gość
nie jem pizzy rękoma w pizzerii, bo wychodząc z łazienki po umyciu rąk dotykam klamki, więc nie są już czyste.

Gość gość
"Ciasteczkowa wypieprzaj, śmierdzisz patola. Od domu rodzinnego ten smrodek sie za toba ciągnie."- o tak,tak ,to się nazywa kultura i klasa..już nawet śmiać się nie chce..

Gość gość
ciasteczkowa d******py ale zajsc nie moze i w tym jej bol, chcialaby bachora jakiegokolwiek nawet brudnego

Gość gość
"Dzień dobry" dziecko powinno mówić każdej starszej osobie, która jest sąsiadem/znajomym rodzica. Skoro rodzice sami uczą dziecko, że "dzień dobry" mówi się tylko tym, których się lubi, to nie mam pytań. Dziecko, które nauczycielowi czy w przyszłości wykładowcy nie mówi "dzień dobry" jest chamem, który chamstwo wysysa z mlekiem matki, jak się okazuje.

Gość gość
mam 30 lat i jak słysze kretynke które drze jape o trzymanie łakci na stole to najchętniej strzeliłabym jej w twarz , w jaki sposób przeszkadzaja łokcie na stole ? to jest zwykłe upierdliwe czepianie sie starych bab , gdzie ma trzymac ręce według ciebie w kieszeni ? jesteś idiotka taka prawda

Gość gość
a ja bym strzeliła temu dzieciakowi w twarz gdyby się nie umiał przy stole zachować, tyle w temacie.

Gość nimka89
Dziecko ma być dzieckiem a nie jakąś maszynką... ja uważam, że mówienie "dzień dobry" jest śmieszne i przestarzałe, moje dziecko nie musi znać sąsiadów. Ma być wesołe i szczęśliwe a nie chodzic jak w zegarku i stosować idiotyczne zasady rodem z prlu...