Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy jakich kosmetykow do makijazu uzywacie

Polecane posty

Gość gość

Wykonujac makijaz taki na codzien czy do pracy. Chodzi mi o kosmetyki kolorowe o ich rodzaj nie marke np kredka do oczu tusz puder podklad roz cienie baza itp

Gość gość
Podklad,puder w kamieniu,cien do powiek tusz do rzes i roz

Gość gość
baza inglot ale nie zawsze, nakladam na strefe T korektor rozsiwetlajacy pod oczy Maybelline Lumi Touch w kolorze 02 nude. podklad revlon albo rimmel match perfection, ewentualnie krem BB eveline do cery jasnej. puder HD illuminizing numerek 43 z Inglota troche pudru matujacego obojetnie jakiego roz Bourjois w kolorze rose frizzon tusz Pierre Arthes XXL pogrubiajacy jakas pomadka jaka wpadnie mi w rece

Gość gość
a sorry nie doczytalam ze nie pytasz o marke

Gość gość
Baza pod podklad, podklad, tusz do kresek, tusz do rzes, roz

Gość lea123
Baza soraya, podklad revlon, cienie zazwyczaj MAC, albo loreal, tusz loreal, eyeliner MAC, roz benefit, pomadek nie uzywam jedynie czasami blyszczyki i tu rozne mam loreal, benefit, AA

Maluję się rzadko i moja kosmetyczka jest bardzo uboga: tusz, podkład, róż (którego nie umiem nakładać ;) )

Gość gość
Krem bb,choć nie zawsze,kredka do oczu,tusz i róż. Czasami cień albo eyeliner,ale to muszę mięc dobry dzień.:-) A jak nigdzie nie wychodzę to mogę się wcale nie malować i też jest dobrze.:-)

Gość gość
Krem nawilżający bezzapachowy, kredka do oczu lub eyeliner, tusz, błyszczyk, korektor. Rzadko cienie do powiek.

Gość gość
a ja na co dzień używam tylko tuszu do rzęs i rózu do policzków :) niekiedy nawet tuszu nie nakłądam ale róz mam zawsze, bo ozywia delikatnie moją bladą twarz.

Gość gość
a ja kurde nie umiem rozu nakladac... Uzywam podkladu, pudru i tuszu do rzes, czasem tez eyelinera... Cien do powiek bardzo rzadko

Gość gość
ja mam roz Bourjois pastel joues - nim sobie nie mozna bubla zrobic, chyba ze ktos sie bardzo postara.

Gość gość
to jak go nakladasz?

Gość gość
normalnie, nabieram na pędzelek ktory jest dolaczony i nakladam na najwyzsza czesc policzka. ja tez nie bardzo umiem sie malowac, ale ten roz daje naprawde delikatny efekt. jak nakladam roz to moja twarz wyglada promienniej i bardziej swiezo. ostatnio moja kolezanka pyta jakiego pudru uzywam, a ja jej mowie ze nie mam nic na twarzy oprocz rozu to nie chciala uwierzyc.

Gość gość
ja wlasnie nie wiem w ktorym miejscu go nakladac i dlatego nie nakladam wcale :D

Gość gość
zawsze mozesz podpatrzyc na youtubie u tych co robia makijaze :)

Gość gość
Baza, podkład matujacy, puder w kamieniu, roz na policzki, cień do przyciemnienia brwi, kredka do oczu, tusz to kresek, korektor pod oczy rozswietlajacy, czasem cień, tusz, czerwona szminka:-)

Gość gość
fluid, brązer do policzków, cienie do powiek (bazę, i odcienie beżu), kredka do kącików oka czasem robię kreskę eyeliner'em, maskara, i szminka albo błyszczyk, kredka do brwi (ale docelowo jak znajdę jakąś dobrą kosmetyczkę to zrobię sobie permanentne)

Gość gość
Mam nieco utrudnioną sytuację bo jestem alergiczką ale na szczęście są mineralki :) Moją ulubioną marką jest Earthnicity i mam od nich większość swoich kosmetykow kolorowych :) naturalny efekt i trwaly makijaż gwarantowane :)

Gość gość
Kremy po 30. Clinique, podklad loreal, puder prasowany MAC, roz MAC, cienie tez lub loreal, tusz loreal, serum biotherm lub vichy. Mam 29 lat :) Znacie cos na zmarszczki mimiczne? Jakis korektor?

Gość gość
Krem, podkład, puder, róż, eye-liner, tusz, błyszczyk albo naturalna szminka.

Gość gość
Kobietki Kochane na takie wysokie temperatury zamiast szpachli polecam zrobić sobie porządnie peeling i opalić buźke;) efekt milion razy lepszy. Przetestowałam;)

Gość gość
Teraz w lecie to tylko krem nawilżający , puder, róż i tusz do rzęs, kredka do brwi, pomadka. Jestem fanką makijażu mam w domu 1000 500 100 900 kosmetyków do make-upu, ale na co dzień oszczędzam buźkę. Na większe wyjście to baza, podkład, korektor, puder, cienie, kredka do brwi, eyeliner, róż, bronzer do konturowania, rozświetlacz, pomadka, itp.