Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka terapia wstrzasowa dla maminsynka

Polecane posty

Gość gość
Kopa w doooope na rozped i tyle :D :D

Gość gość
Spokojna jestem chyba jak nigdy :-) jutro ide do psycho, porozmawiam, napisalam tez na kartce a4 moje obawy, me wady, me problemy- wizyty zamierzam kontynuowac! Pisze on, nie odpisuje to coraz wiecej pisze- ale tylko o sobie, jak dzien mu minal i co mam zamowic na allegro, bo potrzebuje, nie zapyta nic jak sie czuje itp. Milcze choc mi trudno, ale milcze i dumna z siebie jestem. Zaraz sie klade, jutro napisze jak po wizycie. Dziekuje Wam wszystkim za posty- umacniaja mnie, oczy mi otwieraja...piszcie dalej, pomoze mi to jeszcze wiele. Buziaki.

Gość gość
Witajcie! Po wizycie wczoraj u psychoterapeuty- oczywiscie, bede kontynuowac terapie ale co mi powiedzial. Przede wszystkim mam zadbac o siebie i siebie stawiac na pierwszym miejscu, brak mi pewnosci siebie, musze byc stanowcza, asertywna...staram sie, naprawde, lepiej mi sie zrobilo, pogadalam, wyjasnilam. Co do niego i jego matki, wytlumaczyl mi ze sa silnie zwiazani tym,ze najprawdopodobniej mamusia nigdy nie mogla liczyc na meza i on zastepuje jej "partnera" No ale najlepsze- zadzwonil wczoraj do mnie. Ja bylam chlodna, z dystansem. Mowil ze znalazl prace i zamierza pracowac by sobie w zyciu jakos poradzic, ze chce przyjechac do mnie. Prosil bym nie traktowala go zimno, zebym zrozumiala go, ja juz niebylam z tych milych kobiet w rozmowie co rzucilaby wszystko byle mu pomoc. Powiedzialam stanowczo co mysle i co powinien zrobic i milo pozyczylam mu dobrej nocki. Ciesze sie ze w tej rozmowie bylam taka stanowcza :) juz pierwszy krok... Po rozmowie pisal sms, ze napewno jutro napisze i bedziemy miec kontakt. Zakrecone to wszystko- ale jestem z dystansem dbam o siebie, jego obserwuje a jak mi sie cos nie podoba, mowie czy pisze mu wprost nie przejmujac juz sie tym ze mnie zostawi!!!

Gość gość
Witajcie! Po wizycie wczoraj u psychoterapeuty- oczywiscie, bede kontynuowac terapie ale co mi powiedzial. Przede wszystkim mam zadbac o siebie i siebie stawiac na pierwszym miejscu, brak mi pewnosci siebie, musze byc stanowcza, asertywna... xxx tak??? i ile za to zapłaciłaś??? bo dziewczyny od początku ci to pisały (i to za darmo!!!)

Gość gość
Wiesz, bylam na nfz nastepne robie platne 80zl, bo troszcze sie o siebie, a potrzebuje terapii.

Gość majadka
Kochane, Mam straszny problem z maminsynkiem. Nie wiem co robić. Może któraś z Was postara się mi pomóc. A więc- ja mam 20 lat, mój narzeczony 35. Mieszkamy sami, z dala od moich rodziców. Jednak od rodziców mojego TŻ dzielą nas tylko w ulice. Jestem tolerancyjna i nie lubię wściekać się bez potrzeby, ale mamusia mojego chłopaka spędza mi sen z powiek, a próby przemówienia jej do rozumu to temat rzeka. Problem polega na tym, że ta kobieta uwielbia wtrącać się w sprawy swojego jedynaka. Gdyby mogła, zapełniłaby mu każdą wolną chwilę. Do tego jest nerwowa, choruje na stany depresyjne i cały czas stosuje szantaż emocjonalny wobec mojego Tomka. Cały czas chce wtykać nos w nasze sprawy. Niestety, ma klucze od naszego mieszkania, a mój narzeczony nie chce ich zabierać "na wszelki wypadek, gdyby cos się stało, a nas nie byłoby w mieście". Ostatnio, gdy wyjechalismy na weekend bez żadnej zapowiedzi i uprzedzenia zrobiła nam nalot na mieszkanie i znając ją przejrzała wszystkie kąty. Potrafiła przyjść bez zapowiedzi rano, kiedy byłam sama w domu (Tomek był w pracy) i po prostu rozwalić się na kanapie twierdząc, że przyszła sobie "posiedzieć". Dodam, że mój facet tylko gada, że mu to przeszkadza. Jest totalnie niesamodzielny- ostatnio kupił sobie z rodzicami nowy samochód "na pół"- efekt tego jest taki, że nigdy nie możemy nigdzie jechać bo jego mamusia ma inne plany. Pomocy. Mój związek się sypie. Nie wiem co mam robić :(

Gość gość
Samochod na pol? Intrygujace ;)

Gość gość
"gość dziś Samochod na pol? Intrygujace oczko.gif " bardziej mnie intryguje co 20 latka robi z 35 latkiem - gość prawie 2 razy starszy...

Gość majadka
"Na pół"- pieniądze po połowie. A w tym, że 20 latka z 35 latkiem ja jak i również moje otoczenie nie widzi nic dziwnego.

Gość majadka
Hahahah nie wiedziałam, że zamiast rad na poziomie dostanę dawkę humoru, żeby się posmiać. Żadna z Was nie zna mnie, ani mojego narzeczonego, więc nie Wam oceniać, jakie są relacje między nami. Prosiłam tylko o pomoc w sprawie teściowej. Jeśli jednak nie stać nikogo na wypowiedź na poziomie przy zachowaniu jakiejkolwiek kultury znikam z forum.