Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy żyjąc w biedzie można wyglądać ładnie, młodo?

Polecane posty

Gość gość
no to normalnie w sumie żyjesz, czego tu jęczysz :D

Gość gość
zacznij się wysypiać, uprawiać sport, bieganie jest za darmo, odżywiaj się regularnie i zdrowo, dużo owoców warzyw, wody, od razu zauważysz różnicę.

Gość gość
Da się, co gadacie, że się nie da. Teraz modna naturalna pielęgnacja, która jest bajecznie tania. Po pierwsze buzia, jest wiosna, więc musisz porobić sobie zapas hydrolatów, które będziesz używać zamiast kupnych toników. Przepisy w necie, surowiec na łące. Ja w tym roku zrobiłam już hydrolat ze stokrotki. Niedługo bławatek i rumianek, nagietek w środku lata oraz kwiat czarnego bzu. Do twarzy olejek, zamiast kremów, jak jesteś alergiczką najlepiej rafinowany np kokosowy. Jedyny krem jaki potrzebujesz, to krem z filtrem, przez cały rok. Kup sobie tonujący spf50 z Ziaji med za 19 złotych, starczy na dwa miesiące, ochroni przed tworzeniem nowych zmarszczek, z czasem poprawi koloryt skóry. Ciało, wiele nie trzeba. Prysznic, po prysznicu oliwkę wcierasz, może być nawet spożywcza lub tania z Rossmana dla kobiet w ciąży lub dla dzieci. Starczy na kilka miesięcy. Tą samą oliwkę wcierasz we włosy przed myciem i pozostawiasz na dwie godziny, na noc wcierasz ją w skórki przy paznokciach i masz piękne zadbane paznokcie. Nie muszą być długie przecież. Zęby. Zainwestuj w szczoteczkę elektryczną, która o wiele lepiej czyści zęby, jednocześnie możesz pozwolić sobie na droższą pastę, bo na elektryczną kładzie się mniej pasty.

Gość gość
no z tym, że elektryczna lepiej czyści zęby to jakiś żart. A sposoby na ziołowe odżywianie skóry dobre, tylko kto to umie robić i komu się chce?

Gość gość
sen !!!! woda woda i jeszcze raz woda zeby nawilżyć skore od środka sport jakikolwiek żeby dotlenić organizm pasta wybielająca zeby + guma orbit (żółte masz pewnie od kawy ) podkładu nie musisz używać ..wystarczy jakis krem np ziaja + puder w kamieniu no i włosy pofarbuj

Gość gość
oliwek itp nie mogę stosować bo dostaje plam czerwonych, mam maść rumiankową z apteki i tym smaruje zmiany skórne, ogólnie nie smaruje skóry niczym bo zaczyna pękać i łuszczyć się, kiedyś się herbatą okładałam, ale potem też zaczęły mi się robić plamy, spać śpię po ok 6-7 godzin i nie ma opcji żeby więcej, sport odpada bo pracuję, w soboty i niedz po 2 godziny jestem na podwórku z dziećmi i tyle musi mi wystarczyć

Gość gość
ja jak mam krosty na Twarzy to przemywam spirytusem salicylowym. raz w tygodniu albo raz na dwa tygodnie robię parówke- wrzatek do miski, głowa nad miska i przykryta recznikiem później taka jeszcze ciepła twarz smaruje roztrzepanym żółtkiem jajka- rozjasnia przebarwiemia itp. zaś jak skóra jest przesuszona to masc z witamina a

Gość gość
len i kozieradka pomagają na włosy.

Gość gość
schludnie - ulubione słowo biedaków

Gość ksiądz polityk 666 997
Grzesznice! Dzwońcie do mnie pod 897671982

Gość gosc soleil
Wcale nie musisz farbowac wlosow! co za glupia i prozna moda, wszystkie musza wlosy farbowac bo inaczej sa zle widziane. Farbowalam wlosy od ponad 20 lat, zmeczylam sie, wracam do mojego koloru, mam duuzo siwych i wcale mnie to nie martwi - nie czuje potrzeby wygladania na 20 lat gdy mam 40 ;) Dbaj o wlosy po prostu - uzywaj odzywek, zwyklego oleju slonecznikowego lub oliwy przed myciem, to nawilzy wlosy, kup gencjane i rob plukanki np. co 3 czy 4 mycie, zeby kolor nie robil sie zolty. Masz dostep do netu, wpisz sobie - going gray looking great - zobacz jak nawet mlode babki swietnie wygladaja w siwych! Do twarzy, skory mozesz tez uzywac oleju slonecznikowego czy oliwy, moze akurat Cie nie uczula. W dni wolne wystaw twarz troche do sloneczka, na kilka- kilkanascie minut, troche koloru dobrze Ci zrobi. Spiluj paznokcie, smaruj regularnie oliwa czy olejem, wzmocnia sie i przestana lamac. Ja rozumiem, ze masz malo pieniedzy, staraj sie pic duzo wody, niekoniecznie mineralnej, nawet przegotowanej kranowki, jedz choc jedno jablko dziennie, jakies warzywa, sezonowe, najtansze. I mysl pozytywnie, to tez wazne!

Gość gość
schludnie - ulubione słowo biedaków. trafiłeś w dziesiątkę :D:D:D dawno nie słyszałem tak celnego określenia.

Gość Tyle że z siwymi włosami
40-latak wygląda na lat 60 :O A odpowiadając na pytanie autorki- nie, nie da się wyglądać młodo nie dbając o siebie, nie wysypiając się, nie wydając pieniędzy na jedzenie i pielęgnację

Gość gość
kobieto ty się wykończysz? jak można tak zyć? skoro na nic nie masz czasu to zmniejsz sobie etat, 3/4 etatu albo pól.... weź sie za siebie. czy naparwde nie jesteś w stanie wydać na fryzjera 100 zł raz na dwa miesiące?

Gość gość
Czyli wszystkie rady obrazu są na nie więcej po cholerę głowę zwracasz. Wyglądają dalej jak wyglądasz. Czyja to wina? Widocznie tak ma być. Bo już czytać tego nie można. Włosy nie podaruje bo nie umiem, paznokcie się łamią, twarz wiecznie coś nie tak, na ubrania nie wydasz 50 zł bo za dużo. To czego Ty chcesz?chodź taka zarośnięta, siwa, i z pryszczami i przestań jeczec. swoją drogą 50zł na ubrania za dużo? Kuzwa ja tyle na jedną parę majtek wydaje.

Gość gość
* pofarbuje

Gość gość
To tanie majtki kupujesz..w triumph są przeciez drozsze.. A nie mozecie pomyslec, ze moze laska naprawde klepie biede i naprawde ja nie stac na takie wydatki jak farba itp? Ludzie wy chyba nie wiedzie co to bieda.

Gość gość
Pakujesz algamaty w zeby i się dziwisz, że masz ciężkie zapalenie skory? Wywal te plomby, oczysc organizm z metali ciężkich, zapewniam cie, że stan skóry ci się diametralnie poprawi. W tej chwili zmiany skorne możesz przecierac własnym moczem, jest darmowy :-D Możesz spróbować octu jablkowego, ale dobrej jakości najlepiej własnoręcznie robionego i ten olej kokosowy o którym ktoś tutaj wspomniał jest też genialny.

Gość gość
to ja autorka nie pisałam że nie pofarbuje włosów bo zafarbowałam ale nie chwyciły, za mc spróbuje kupić ta droższą farbę co mi ktoś tu polecił i zobaczę, na fryzjera mnie nie stać, wolę za te 100zł kupić coś do jedzenia, ciuchów nie będę skupować skoro mam, ale najwspanialszy ciuch nie będzie dobrze wyglądał na kimś kto wygląda fatalnie... amalgamatu nie mogę wymienić bo to fortuna mam ok 20 plomb w zębach więc licząc po 150zł za każdą to fortuna by to zmienić !

Gość gość
I znowu wszystko na nie.

Gość gość
chciałam nosić siwe włosy dlatego ścięłam na krótkie ale po prostu mnie postarzają i zrezygnowałam, nie mogę pracować mniej bo wtedy jeszcze mniej zarobię, teraz dorabiam sobie jeszcze wieczorami to jakieś 200-300zł dokładam do domu ale to mam na paliwo do pracy skórę mam delikatna od urodzenia, nie mogę się perfumować niczym ani smarować, jak byłam nastolatką kupowałam drogie kosmetyki i wtedy mogłam się pomalować ale to były cienie do powiek i pudry super drogie jak na obecną moją sytuację, poza tym ze względu na pracę wole sie nie malować bo spływam potem i makijaż się rozpływa..

Gość gość
"W tej chwili zmiany skorne możesz przecierac własnym moczem, jest darmowy" to już najwyższy stopień nędzy :D

Gość gość
No to odpowiedź jest prosta musisz tak wyglądać, nic nie poradzisz. Sama sobie właśnie odpowiedziałaś. I nie marudzić juz.

Gość gość
tak wszystko na nie bo nie ma pieniędzy? po co mam pisać że oczywiście wywalę wszystkie plomby i wydam kilka tyś na białe:) wyleczę zęby kanałowo za kolejne kilka tyś i będę dbać o koloryt skóry? czy pójdę do fryzjera za kilak stówek? po co? żebyś był/a zadowolona? nie mam na to szans bo co na kredyt którego nikt mi nie da?

Gość gość
autorko czy Twoj maz tez jest taki zaniedbany? a dzieci w jakim masz wieku, nie wstydza sie?

Gość gość
mąż też tak wygląda ale jemu to nie przeszkadza, dzieci mają 7 i 9 lat, czego się mają wstydzić?

Gość gość
No to nie masz kasy to nie masz. Laski dały ci tu full pomysłów za grosze ale to nie, tamto nie. No jak nie to nie, trudno. Powiedz jakiej rady oczekujesz? Prawda jest taka ze za grosze nie da się wyglądać jak milion. Trochę trzeba w siebie włożyć przynajmniej w podstawowa pielęgnację. Zeby to taka podstawa. No ale plomb nie wymienisz, wybielic tez nie wybielisz bo to koszt. To pomysłów brak.

Gość gość
mój mąż to już jest całkiem siwy, ale on jest mocno schorowany, kręgosłup go boli i nogi to ledwo chodzi :/ ja też choruję bo mam okropne bóle kręgosłupa szyjnego i migreny ale to inna historia, też mnie nie stać na leczenie, biorę tylko najtańsze tabletki przeciwbólowe

Gość gość
wstydzic sie zaniedbanej i staro wygladajacej mamy, wiem ze dzieci kochaja bezwarunkowo ale przyjdzie moment w ktorym inne dzieci zwroca im na to uwage albo same zobacza, ze inne matki jakos wygladaja. Absolutnie nie chce cie obrazic ani zdolowac, ale nabierz chceci do dzialania i chociaz e wlosy ogarnij, zobaczysz ze sama ze soba sie lepiej poczujesz.

Gość gość
poszukaj hurtowni fryzjerskiej- kup farbę Joanna albo Kallos, one są tanie, nie trzeba wydawać 30 zł. Z utleniaczem to koszt kilkunastu złotych a na krótkie włosy wystarczy na trzy razy spokojnie. Do twarzy- polecam oleje, są firmy Etja- np. olej z nasion marchwi, nadaje koloryt kiedy się go nakłada na skórę. Koszt- max kilkanaście złotych. Ocet jabłkowy- dobry tonik, włosy możesz tym przepłukać, utrwali farbę, nada połysku, można płukać zeby lekko je oczyści z osadów. Ocet jabłkowy można popijać, usuwa toksyny, ładniej się wygląda. Polecam ten z rossmana, bio. Jst mętny, naturalny. Ocet do pielęgnacji możesz zrobić sama z obierzyn jabłek. zacznij się prostowac, z dziećmi baw się wyłącznie aktywnie, biegi, rzucanie piłką. itp Skórę odżywisz wewnętrznie olejkiem z ogórecznika firma GAL tani jest o dobry.