Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staramy się z mężem o drugie dziecko, tym razem o córeczkę. Ostatni raz kochaliśmy się dzień przed pozytywnym testem owulacyjnym.Tuż przed spodziewaną miesiączką zaczęłam się dziwnie czuć, strasznie zmęczona i osłabiona. Brzuch bolał mnie inaczej niż przed miesiączką. Miałam przeczucie że jestem w ciąży więc w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszedł negatywnie, następnego dnia dostałam okresu i uznałam że to jednak nie ciąża. Dodam że w pierwszej ciąży zaszłam w 4 cyklu i od razu czułam że to ciąża zanim mi się zaczął okres spóźniać. Teraz czułam coś podobnego, ale pojawiła się miesiączka więc stwierdziłam że tym razem przeczucie mnie zawiodło. Miesiączka trwa drugi dzień, ale jest mniej obfita niż zwykle (dodam że zazwyczaj mam bardzo obfite miesiączki) i wydaje się że będzie też trwała krócej, są natomiast skrzepy krwi jak w normalnej miesiączce, ale jest ona praktycznie bezbolesna. Zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki. Wczoraj też zaczęłam czuć dziwny ból w pachwinach i dziś też się pojawił. Dodatkowo jest mi bardzo słabo. Mam pytanie czy jest sens zrobić jeszcze jeden test ciążowy? Czy raczej nie ma żadnych szans żebym jednak była w ciąży?

Gość gość
skoro masz miesiaczkę ze skrzepami, to o jakiej ciąży piszesz?

Gość gość
nie słyszałas nigdy o czymś takim jak krwawienia w ciązy które przypominają miesiączke?

Gość gość
krwawienie ze skrzepami w przypadku ciąży to poronienie

Gość gość
no właśnie czytałam kiedyś że macica jest pokryta w ciąży doczesną ścienną która może się złuszczać u niektórych kobiet w ciąży tak jak błona śluzowa. I może coś takiego występować nawet do 3 miesiąca ciąży. Ja wiem, że okres i negatywny test to jest zaprzeczenie ciąży, ale na prawdę zastanawia mnie to dziwne samopoczucie, dokładnie tak jak w poprzedniej ciąży. Dodam że nie jestem jakoś nastawiona że muszę zajść już, ponieważ dopiero zaczęliśmy starania (pierwszy cykl) i raczej nie sądziłam że nam się uda za pierwszym razem i dlatego zaczęliśmy wcześniej bo wiedzieliśmy że może to potrwać a dziecko mam malutkie więc ciśnienia dużego jeszcze nie mam. Więc nie sądzę żeby to siedziało w mojej głowie.

Gość gość
Raczej to nie ciaza, jak masz watpliwosci idz na badania z krwi