Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba sie pochlastam

Jak mam zrobic na własne mieszkanie?

Polecane posty

Gość gość
ale domek holenderski wyglada jak przyczepa i raczej na wakacje to sie nadaje ale nie do mieszkania caly rok.

Gość Tajkisss
Stary, głowa do góry :) czemu aż takie czarnowidzenie Ci się włączyło. Powiem tak, jestem świeżo po studiach, perspektywę na pracę miałem marną jak się okazało po moim kierunku. Pomyślałem - zaryzykuję, stworzę coś swojego. Wziąłem w dzierżawę sprzęt http://kserokopiarki-gliwice.pl/nasza-oferta/kolorowe/. wynająłem mały lokalik przy liceum i co...kręci się biznes. Klientow mi nie brakuje póki co odpukać i juz widzę, ze to był przynajmniej na chwilę obecną, dobry pomysł :)

Gość gość
ludzie przecież polska to zielona wyspa ... zarastamy trawa i chwastami. jak widzę że telewizji pojawiają sie reklamy o kredytach na wyprawke dla pierwszoklasty to znak że kraj dotyka już dna . jak słyszę o hipotece odwroconej to kraj leży ma dnie.tak sobie myślę co by niemiec zrobił jak by za paliwo miał zapłacić 5 euro jak my 5 pln ?grecy żyli ponad stan na kredyt i teraz kurek sie zakręcił to zamieszki w kraju a u nas tylko górnicy potrafią sie zebrać i zadyma zrobić walcząc o siebie.a my sie zremy czy kaczor czy tusk lepszy.mam dwóch synów kazałem im sie uczyć angielskiego i niemieckiego resztę sobie dopowiedzcie sami...

Gość gość
ja bym sie wstydzila wymagac od rodzicow, zeby brali na mnie kredyt na moje mieszkanie, no chyba ze ktos ma bogatych rodzicow to co innego. Niestety zycie jest niesprawiedliwe. Jedni mają 3 mieszkania po babci, dziadku, ciotce i wynajmują, a drudzy nie mają ani jednego i musza mieszkac z rodzicami. Niestetyc zesto wina jest po stronie rodzicow, czemu nie odkladali dziecku pieniedzy na przyszlosc? są przypadki, ze rodzice robią 4-5 dzieci, a potem te dzieci dorosną, mieszkania nie maja i mieszkają z rodzicami po 2 w pokoju. Pracują za 1500zl wiec na mieszkanie ich nie stac. Dla mnie to przesada. Mozna bylo poprzestac na dwojce dzieci, a reszte kasy odkladac, a nie mnozyc sie bezmyslnie.

Gość gość
Większości z nas trudno jest zarobić na własne mieszkanie. Dlatego korzystamy z kredytów hipotecznych. Pojawiają się też różnego rodzaju programy pomocowe jak np te tutaj: www.mieszkanie-dla-mlodych.pl Państwo dorzuca się do rat kredytu - trzeba tylko spełnić kilka warunków o których mowa na podanej wyżej witrynie.

Gość gość
-nastawić się na jak najtańsze mieszkanie: małe miasto, peryferia, rynek wtórny, poddasze i parter zwykle są tańsze, nie bać się małych kawalerek typu 25 mkw-można je fajnie urządzić -odkładać choćby niewiele z pensji -dorabiać (sprzedaż złomu, pisanie artykułów, tłumaczenia, programy partnerskie, pilnowanie dzieci, sprzątanie domów) www.finansedomowe.blog.pl

Gość człowiek_sukcesu28
a ja mam 28 lat i właśnie dostałem duże mieszkanko po dziadkach w dużym mieście :), a żeby nie było, że jestem nieudacznikiem przed tym jak dostałem te mieszkanie zakupiłem drugie 2 pokojowe za gotówkę od dewelopera nóweczka właśnie będzie oddane :) łączna wartość obu mieszkań to około pół miliona :) dzięki temu pracuję sobie praktycznie kiedy chcę, ale mam miesiące że zarabiam po 7-8 tyś, a mam takie, że nic bo mi sie nie chce, ale co jak co da sie zarobić. Mam znajomka i sie cieszy z pracy za 1600zł bo ma stałą pensję, ale co z tego jak ja mam jego roczną pensję w 3 miesiące a reszte mogę sie opierdalać :)