Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy stosujące antykoncepcje hormonalną tabletki jak to sie ma do nauki kosciol

Polecane posty

Gość gość
Nie życzę sobie, żeby ktoś komentował i interesował się tym jak żyję. Być może jesteś radosna i wesoła. Ja znam katolików, którzy nigdy nie przeczytali PŚ, którzy uważają, że w Hello Kitty siedzi szatan, bo ksiądz na kazaniu tak powiedział, takich którzy chodzą do kościoła tylko po to żeby się pokazać, a zaraz potem obrabiają d**ę sąsiadom. To jak w utworze Krasickiego : "Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła. Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny, Mówiąc właśnie te słowa: "... i odpuśc nam winy, Jako my odpuszczamy" - biła bez litości. Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności "

Gość Bendita sea
2014-04-27 22:56:26 gość Masz rację

Gość gość
Jak to się ma do nauki kościoła? szczerze mówiąc - wali mnie to. I tak nie chodze do kościoła

Gość Bendita sea
Nie życzę sobie, żeby ktoś komentował i interesował się tym jak żyję. * A kto się interesuje? Piszesz zakładasz temat na forum, a potem sie dziwisz że ktoś komentuje to co napisałaś? Od tego jest forum. Poza tym strasznie jadowity złośliwy post. Zajmij sie lepiej własnymi błędami zamiast cudzymi.

Gość gość
Osoby które teraz nagle nie życzą sobie oceniania ich stylu życia są niepowazne. To forum, ludzie tu mogą pisać co chcą i o kim chca. To nie działa na zasadzie- Wejde, napisze, wara ode mnie. Pisząc wchodzimy w interakcje. Nie chcesz jej- nie wchodzi na forum, proste. Nie wypowiadaj się. Nie dyskutuj. Nie opisuj swojego życia. Zanim się cos napisze na forum internetowym warto się nieco zastanowić nad konsekwencjami a nie pisać pod wpływem emocji. Dorosłe (?) jesteście.

Gość gość
Widać nie znasz prawdziwych katolików ja znam wieku bardzo radosnych i szczęśliwych tutaj nikt nikomu źle nie życzy ale katolik nie będzie udawał ze jest wszystko ok jak ktoś mu wmawia ze cos nie jest grzechem a jest, nie powinien przejść obojętnie obok osoby która żyje w takim zakładaniu ale powinien ją upomnieć. A wiadomo ze i tak każdy potem zrobi ze swoim życiem co zechce. Jeśli jesteś uczuciowa i denerwuje cie takie tematy nie bierz w nich udziału. * Reagujecie strasznie infantylnie, uznajecie za atak to co jest zwykłym upomnieniem. Ale jak niewierzący atakuje wierzącego to jest ok, x ano właśnie ...to się nazywa podwójna moralność Kalego

Gość gość
ja tylko nie bardzo rozumiem dlaczego moja "prawda" ma być "prawdą" i sposobem na życie innych. Może zamiast zajmować się cudzym życiem zajać się swoim i nie wtykac nosa w życie innych, o ile to nie zagraża twojemu?

Gość Nie przeczytałam wszystkiego
..ale się wypowiem bo zruszyło mnie niemożliwie kilka pierwszych wypowiedzi. Więc : Stosowanie kalendarzyka u mnie zakończyło się nieplanowaną ciążą ! I żaden ksiądz i żadna dewotka mi nie wmówi, że to super skuteczna metoda bo jak gospodarka hormonalna nie działa tak jak powinna to sobie kalendarzyk można wsadzić tam gdzie słonko nie dochodzi. A pieprzenie, że zabezpieczanie się przed ciążą to grzech bo zabijam życie, ja się pytam jakie życie skoro nie dochodzi do zapłodnienia ??! Takie rozumowanie jest zaściankowe, zacofane, rodem ze średniowiecza ! Teraz zabezpieczam się hormonalnie przed ciążą i nigdy więcej nie popełnię tego samego błędu. A te które wierzą mamom i babciom, że kalendarzyk skuteczny taki bo mają tylko jedno dziecko niech zapytają ich ile razy dokonały aborcji ?! Co w tamtych czasach nie było niczym zakazanym ! A seks będę uprawiać bo lubię okazywać również w ten sposób uczucia swojemu mężowi i sprawia mi to przyjemność ! I żaden ksiądz mi nie zabroni i nie mam zamiaru się z tego spowiadać, bo nie robię nic złego ! Kościół wam robi z mózgu papkę a wy idziecie i słuchacie jak zbłąkane, głupie owce ! Porażka co za zacofany kraj, zacofani ludzie.

Nie przeczytałam wszystkiego, kobieto jaki kalndarzyk? Wiesz o tym, ze on juz dawno nie jest propagowany przez kosciol katolcki? O czym TY w ogole bredzisz? Nie masz pojecia i NPR i wec zaszlas w nieplanowana ciaze i jest to tylko Twoja wina bo jestes niedouczona. Pretensje powinnas miec do siebie i wylacznie do siebie. x "A pieprzenie, że zabezpieczanie się przed ciążą to grzech bo zabijam życie, ja się pytam jakie życie skoro nie dochodzi do zapłodnienia ??! Takie rozumowanie jest zaściankowe, zacofane, rodem ze średniowiecza !"x No wlasnie jest to zabijanie nowopostalego zycia poniewaz antykoncepcja hormonalna ma dzialanie rowniez poronne o ktorym lekarze nic nie mowia. Jesli poczytasz o tabl anty to sie dowiesz. Wiec radze zamiast czytac kafe :D zainteresuj sie sprawami swojego zdrowia i tym jakie skutki bedzie mialo branie pigulek. :) Pozdrawiam .

Gość gość
Prezerwatywa też działa poronnie :D??? Ze mnie to dopiero grzesznica - mam spiralę :P.

, I nawet sama nie wiesz ile juz dzieci poronilas. Jeszcze sie glupio cieszysz. I nie chodzi tu o to, ze jestes grzesznica ( chociaz to tez) ale o to , ze wlasne dzieci unicestwiasz przez swoja glupote.

Gość gość
Jagoda na szczęście takie nawiedzone katolki jak Ty mogą mnie tylko cmoknąć <3. Prezerwatywą też dzieci zabijamy? A jak połykam spermę to jem małe dzieci :D?

Gość gość
A jak połykam spermę to jem małe dzieci smiech.gif ? x hahaha leżę, leżę i kwiczę :D:D

Gość jagodajagodajagoda
jagoda z tego co kojarzę pędziłaś do ołtarza z brzuchem więc nie pitol mi tu teraz jaka to wierząca jesteś i o zabijaniu czegoś co nie istnieje :)

Gość z tym ze
Jagoda ma rację.No ale to uroki kafe, że jak ktoś z sensem pisze to reszta ćwoków to wyśmieje :O

Gość gość
metody naturalne to dno-moze u jednej baby na 100 sa skuteczne a u reszty same wpadki i kinder niespodzianki powoduja

Gość vfsdhlv
podnosze

Gość gość
Jestem w szoku...ale ciemnogród w XXI wieku...przerażające...i to młode wydawałoby się wiekiem kobiety...o ja....szok szok szok...KK zarąbiście pierze oprócz kasy ludzkie mózgi...szok

Gość gość
up

Gość gość
baby sa durne i maja niewolnicza mentalnosc

Gość gość
.

Gość gość
wlasnie tak to jest z tymi *****ymi dewotkami. brat mojego meza ma taka narzeczona, "pobozna" i swietojebliwa do przesady, usmiech naciagniety 24h jak na sprezynach itp. jak nie pojda w niedziele do kosciolka to wojna na calego. wiec ja sie jej pytam czy sie spowiada z tego ze wspolzyje w prezerwatywie, bo jest to przeciez grzech. to powiedziala ze nie, wiec ja na to ze tym bardziej ma jeszcze gorszy grzech bo z grzechem leci co niedziele do komuni, ale miala sete na ryju :D tak to jest wlasnie zwami katoliczki za dyche

Gość gość
.

Gość gość
akurat spirala może powodować poronienia i jak zwykle nie zgadzam się z poglądami Jagody to w tym ma rację. Wystarczy trochę poczytać, a nie od razu wyśmiewać.

Gość gość
.

Gość gość
,

Gość gość
no i co że spirala czy tabletki powodują poronienia? grunt że skuteczna metoda i ciąży nie będzie, gdzie wy żyjecie? co ma do mojego pożycia kościół? może się sianem wypchać a ja mogę współżyć jak chce. na naukach z doradczynią rodzinną mieliśmy z narzeczonym taką bekę że prawie co chwilę wybuchaliśmy śmiechem aż babka traciła rezon i nie mogła wbić się w wątek. jasno jej powiedziałam że metody naturalne są do bani i ich stosować nie będę, uwłaczające jest dla mnie być niewolnica termometru co rano. stwierdziła w końcu że mamy książki i ona tłumaczyć nie będzie skoro tak. ubaw po pachy

Gość gość
.