Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy stosujące antykoncepcje hormonalną tabletki jak to sie ma do nauki kosciol

Polecane posty

Gość gość
Mówimy o antykoncepcji jako sposobowi na brak dzieci a nie o antykoncepcyjnych tabletkach ogolnie, nie wiesz o czym dyskutujesz a się wypowiadasz?

Gość gość
Kinga po raz kolejny pokazujesz jak jestes pusta . Biedne to twoje dziecko ze ma głupia matkę . Gardzisz biednymi , starymi i chorymi a jednoczenie w ciąży biegłaś do ołtarza. Swoja droga jak juz stosujesz te tabletki to czytaj ulotki ...bo za chwile znowu zaliczysz wpadkę i bedziesz wielce zdziwiona .

Gość gość
Nie dziwie się ze porownujesz ślub do potańcówki widać to po twoich postach strasznie grasz na pozór

Gość gość
"KingaStefankaFanka przepraszam bardzo, ale to jak ktoś jest chory też nie powinien poprawiać natury i się leczyć??? jezyk.gif" A ty jestes jakas ułomna ?

Gdybym sie spowiadala, stosowalabym sie do zasad spowiedzi. Nie widzialam takiej, ze mozna samemu ustalic, co jest grzechem. Jesli sie z zasadami kosciola nie zgadzam, wypisuje sie. Z ideologicznego punktu widzenia bardzo mnie drazni takie wybiorcze traktowanie religii, ale z drugiej strony takie osoby same dzialaja na szkode swojego kosciola, ktorego ja nie popieram, wiec powinnam sie cieszyc.

Gość gość
"KingaStefankaFanka Oczywiście że się nie spowiadam usmiech.gif nie uważam tego za grzech. Poza tym do spowiedzi chodzę tylko, kiedy potrzebuję papierek i mam stały zestaw grzechów na tę okazjęlapka.gif" No i to sie nazywa hipokryzja . Jestem osoba niewierzaca ale powiem szczerze ze brzydzi mnie takie zachowanie .

Gość gość
reasumując- antykoncepcja hormonalna to grzech

Gość gość
Kinga ty jeszcze tu? Nie musisz jakiejś tabletki zabrać, nie wola cie maz z sypialni :p?

Gość gość
Kinus taka mądra jestes a nawet nie umiesz porządnie korzystać z tych tabletek i masz bachora z wpadki HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAH

Gość gość
Seks uprawiamy, bo się kochamy i jest to najwspanialsza forma bliskości. Osobiście nie potrafię oddzielić seksu od uczucia, a wręcz uważam, że wlaśnie taki seks w celu prokreacji jest bliższy zachowaniu zwierzęcemu, bo one robią to w celu rozmnażania, a u ludzi dochodzą uczucia.

Gość gość
Gdy kocham się w dni nieplodne nie chodzi o prokjreacje. A mam czyste sumienie. Gdy chcieliśmy dziecka kochalismy się w owulacji persona ja pokazuje i mamy dziecko. I teraz koichamy się dalej w nieplodne co za problem

Gość gość
Ja jestem agnostyczką, tak naprawdę ciężko mi powiedzieć, czy wierzę w Boga czy nie. Po pierwsze, zbyt prostym wydaje się twierdzenie ateistów, że śmierć, do piachu i koniec. Z drugiej strony, wiara w Boga nasuwa pewne prawa, obowiązki, ograniczenia i wiele pytań, np. czy człowiek żyjący dobrze, tzn. który nikogo nie skrzywdził, wręcz przeciwnie pomagał innym, ale nie wierzy w Boga, będzie potępiony jeżeli okaże się, że nasz Bóg istnieje? Albo Ci wszyscy ludzie żyjący w innej wierze, często nie znając naszej, co z nimi?

Gość gość
co Ty z tą personą, płacą ci za reklamę

Gość gość
KingaStefankaFanka no dziecko dziecko ale z WPADKI HEHEHEHEH

Gość gość
Pisze bo malo ludzi o tym wie ze sa monitory jest jeszcze babycomot ale on to koszt około 1000zl a persona 300 plus 50 co miesiąc na testery, kobiety potem myślą ze maja tylko tabletki czy prezerwatywy do wyboru

Gość gość
Babycompt sorki

Gość gość
Kinga a ty taka zwolenniczka usuwania chorych dzieci chodzisz do Kosciola ? wow jestem w szoku ze osoba wierzaca tak gardzi ludzkim życiem .

Gość gość
no, ok, sex z uczucia, rozumiem ;) ale zwierzeta tez nie mysla, o bedziemy mieli małe azorki, tylko "swędzi mi, a ta suczka ma cieczkę, podbiegnę do niej, niż inne burki ją zauważą" - to podobnie jak u ludzi

Gość gość
"KingaStefankaFanka Jaka wierząca osoba????? jezyk.gif" Skoro wzięłaś ślub kościelny i twoje dziecko jest ochrzczone to jesteś wierzaca .. Jak ktos nie wierzy to ślub ma cywilny np ja . .

Gość gość
Ale dyskusja i to bez sensu w dodatku. Kościół uważa, że stosowanej antykoncepcji jest grzechem przeciwko naturze. A każdy stosunek powinien być nastawiony na ewentualne poczęcie dziecka. Tego nie daje antykoncepcja. Natomiast naturalne metody regulacji poczęć już tak. Unikamy dni płodnych, ale jednocześnie jesteśmy nastawieni na to iż może nastąpić zapłodnienie, ponieważ nie blokujemy sztucznie płodności. Niektórzy księża w swoich zapędach idą dalej głosząc iż jeśli wiadomo iż kobieta czy mężczyzna są bezpłodni, nie powinno się uprawiać seksu.

Gość gość
Dla mnie antykoncepcja hormonalna jest lekiem na chorobę przewlekłą,

Gość gość
jeśli odstawię to możliwy jest nawrót choroby.

Gość gość
Z jednej strony mogłabym przyjmować opłatek, ponieważ biorę leczniczo. Z drugiej strony nie, ponieważ uprawiam seks z mężem, ale wiemy, że nie będzie zapłodnienia, więc nasze stosunki są nastawione głównie na "przyjemność", a nie na przyjęcie nowego życia w naszej rodzinie. - :) A teraz wyjaśnię, dlaczego te nauki kościoła mam głęboko w 4 literach i do komunii nie chodzę. a) seks jest elementarną i jedną z podstawowych potrzeb człowieka b) wyrzekanie się seksu przez kler ( to tylko założenie he he) to też grzech przeciwko naturze, ponieważ natura wyposażyła nas w tą potrzebę. c) brak seksu w małżeństwie, często powoduje pogorszenie się relacji między małżonkami, kłótnie, zdrady, rozstania itd d) z punktu widzenia zdrowotnego brak seksu u kobiet powoduje przekrwienie macicy, a co za tym idzie chroniczne bóle brzucha i kręgosłupa, a nawet choroby. Pomijając dolegliwości zdrowotne, z kobiety robi się wredne, zawistne, sfrustrowane babsko czepiające się o wszystko, ponieważ kobietą jako istota, której ciałem żądzą hormony, ma przez niektóre nieuspokojone hormony rozwalony układ nerwowy. :) Co ciekawe, kolega ewangelik, mówił mi iz antykoncepcja u nich to kwestia indywidualna i nikt nie jest z tego powodu w ich kościele dyskryminowany. a to kościół tak samo chrześcijański jak rzymsko-katolicki. W KK Komunia św. to przyjęcie Chrystusa, a protestanci traktują Komunię jako pamiątkę. Moim zdaniem nałogowi palacze czy alkoholicy równiez nie powinni przyjmowac komunii św, ponieważ notorycznie wystepują przeciwko przykazaniu nie zabijaj.

Gość gość
12:59 - nie ma to jak domorosły teolog, pfff...

Gość gość
po waszych wpisach stwierdzam,ze 3/4 z was nie stosuje antykoncepcji