Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmiala dziwaczka

Jak sie przemoc i isc zapytac gdzies o prace?

Polecane posty

Gość niesmiala dziwaczka

Jestem bardzo niesmiala i aspoleczna. Mieszkam za granica. Znam jezyk b.db. ale boje sie byc kelnerka, gdzie trafi sie jakis klient wymagajacy/dociekliwy albo spyta o rekomendacje win, a ja sie nie znam na jedzeniu. Chce prace typu sprzatanie, pomoc kuchenna, magazyn, fabryka, ulotki, cokolwiek. Chcialam pochodzic po okolicy i popytac osobiscie, czy kogos gdzies nie potrzeba. Wyda Wam sie to smieszne, ale ja sie po prostu boje/ wstydze. Boje sie, ze mi odmowia, albo ze nie podolam obowiazkom, albo ze nie bede umiala wynegocjowac umowy/płacy itd. ..

Gość gość
A KTO CI ZREC DAJE I UBIERA?

Gość gość
ile lat masz? :D

Gość niesmiala dziwaczka
Do konca kwietnia mam jeszcze obecną pracę. Mam oszczednosci.. Mam 20 kilka lat.

Gość gość
za granicą więcej ludzi Ci pomagają na starcie, mniej wymagają na początku. Uśmiech, gotowość do pomocy, aktywność powinna wystarczyć do zdobycia pracy.

Gość gość
jak się boisz być kelnerką to pytaj o inną pracę. lepiej być barmanką. ja byłam kelnerką i cały czas się bałam,że wyleję na kogoś kawę lub,że upuszczę jeden z trzech talerzy które najczęściej trzeba nosić na raz. ta praca to udręka dla kogoś kto się jej boi.

Gość gość
ludzie czego się boicie w pracy kelnera, przecież to ludzie rozumieją, że to praca i nie różne wpadki wybaczą.

Gość niesmiala dziwaczka
wolalabym sprzatanie po godzinach albo mycie naczyn niz kelnerowanie

Gość gość
cokolwiek - idź i rozmawiaj z ludźmi, pracy na tym świecie jest mnóstwo. Nawet nie musisz brać CV i innych papierów.

Gość gość
jedni wybaczają wpadki drudzy opieprzają cie nawet jak wpadek nie ma. osobiście nie chcę już kelnerować. robiłam to bo musiałam. teraz nie muszę i nie będę.

Gość niesmiala dziwaczka
dzieki za wsparcie

Gość gość
up