Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pracujace, jak sobie radzicie z tak wczesnym wstawaniem?

Polecane posty

Gość gość
A kto sie nim opiekuje?

Gość gość
Ja wracam do pracy za miesiąc. Obawiam się rozłąki z małym i to jak się rano z nim ogarnę ( Ma 8 miesięcy, raczkuje) Ale z drugiej strony nie mogę się doczekać. Wyjdę rano p... drzwiami i nie będę miała tego ciągłego poczucia ze trzeba ugotować, uprasować bo urosła już spora góra, zetrzeć kurze itd. itd. :) Wreszcie wrócimy z mężem do starego podziału obowiązków bo teraz jestem na straconej pozycji Rannego wstawania się nie obawiam- I tak wstaję rano bo mały nie daję pospać dłużej niż do 6:30. Rano jest mega ciężko..ale wstaję kawa 1 potem 2 :) i za godzinkę jest ok Często mam wrażenie ze inne dziewczyny z małymi dziećmi żyją jakoś inaczej.. Całe dnie na dworzu, uśmiechnięte... Czy tylko ja mam w domu tyle do roboty??? :(

Gość laleczka swojego meza
po cholere tak tyracie! czy nie lepiej zyc troche skromniej ale ZYC troche odpoczac a nie tak za/pie/ralac. To nie zycie tylko harowka. Moja kolezanka tez tak harowala to w efekcie sie powiesila. :(

Gość gość
Ja mam dwoje dzieci w wieku przedszkolnym,pracuje na 3 zmany,jak mam na rano to wstaję o 4 godz.,mąż pracuje za granicą,przyjeżdża co 2 m-ce na 2 tyg. takze mam zapierdziel po pachy ale za nic w świecie bym nie mogła usiedziec w domu:)

do pani wyzej, maz zagrannica pracuje czyli pewnie dobrze zarabia a Pani wstaje o 4??? Ale jesli Pani to lubi to ok. :)

Gość gość
laleczka swojego meza do pani wyzej, maz zagrannica pracuje czyli pewnie dobrze zarabia a Pani wstaje o 4??? Ale jesli Pani to lubi to ok. A dlaczego nie? To,ze mąż pracuje za granicą i dobrze zarabia(nawet bardzo dobrze:) ) to ja mam siedzieć na doopie i byc na jego utrzymaniu? Lubie swoją pracę,lubie mieć swoje pieniądze i uwielbiam to uczucie niezależności finansowej ;)

jesli lubisz taki zapiernicz to ok :) ja bym tak nie mogla , lubie relax praca nie dla mnie :)

Gość gość
laleczka spoko,relaxuj sie póki możesz :) ale pamiętaj,ze wiecznie nie bedziesz piękna i młoda .... obyś kiedys nie załowała słow"praca nie dla mnie" :)

oj tam do pracy zawwsze moge isc a teraz jak mam okazje to lenie sie w domu. :)nie mam ochoty pracowac jak kon to ponad moje sily , ja tak nie chce.

Gość gość
:-) laleczko proszę bardzo, jeśli Cię pensja Twojego męża satysfakcjonuje. Ja lubię swoją prace, lubię luksus i razem z mężem sobie na niego pracuje. U nas z jedna pensja byłoby znacznie skromniej, bo oboje zarabiamy sporo :-)

Gość gość
A ja sobie nie radzilam. Zrezygnowalm z pracy, jestem z dwojka dzieci w domu. od wrzesnia zacyznam rpace na wlasny rahcunek w ograniczonym wymairze godizn. mlodsze pojdize wtedy do przedszkola. N szczescie, 3 miesiace po tym jak zrezygnowalm z pracy, maz znalaz b dobrze platna posade. Niestey do domu wraca b pozno. a czasem tylko 2 razy w tygodniu. NIgyd bym nie pomyslal, ze zycie na wychowaczymprzpadnie mi do gustu, ale jest teraz o niebo lepije! nie woze dzeic do nianiek z goraczka, bo ja musze byc w pracy. odbieram z przdszkola o normalnej godzinie. Jak sa chore to moge spokojnie byc z nimi w domu. Maz tez odetchnal i moze sie poswieci pracy;, bo dzeic mja opieke mamy. Jak maz jest w domu to raczej wszytko, co trzeba jest zrobione, moze isc na spacer z zona i dziecmi. dodam, ze prace mialm ciekawai dobrze platna.

Gość gość
Laleczka jedno pytanie. Ty siedzisz w domu a pan zapiredlala- nie boisz sie ze on sie powiesi?

Gość gość
nie ma to jak narodzić dzieci i siedzieć w domu

czemu mialby sie wieszac? :D Maz mowi, ze jest bardzo szczesliwy i lubi kiedy mam dobry humor :) dba o mnie.

gość nie ma to jak narodzić dzieci i siedzieć w domu " , , szczera prawda! :)

Gość gość
No ty jestes szczesliwa ale maz przeciez haruje? Czyz nie?

Gość gość
O Proszę. Wchodzę sobie na temat a tu jagoda z biczyc się udziela. Specjalistka wiejska od leżakowania.

Gość gość
jakie wy puste, narodzą dzieci i z**********ą, nie po to człowiek żyje aby tylko z*********ć, ockniecie sie za kilka lat, tylko będzie już za późno, no bo są dzieci i sytuacja będzie was zmuszała do tego aby z*********ć,

Gość gość
A po co w takim razie czlowiek zyje?

Gość gość
to ja z Ja chche miesc jeszcze 1 moze 2 dzieci! Teraz nie wyobrazam soebi rodizny, gdzie obydwoje rodzice sa poza domem od rana do wieczora. za wszelka chene chcialabym pogodzic prace i zycie rodzinne. teraz jest czas dla rodizny. Jelsi chodiz i meza to sie nie boje. Jestem prawnie zabezpieczona na rozen ewentualnosci. On zreszta tez!

Gość gość
acha i podziwiam pracuajce mamy! to ogromny wysilek ciagnosc dom , dizeic i prace. JA teraz mam tezn komfort, ze nie pracuje. ZYcie pisze rozne scenariusze, i jeszcze mozecie szukac rpacy zpodkulonym ogonem! Szacun dla kobiet, matek i pracownic!

Gość gość
Tak jagodo. Ściska mi strasznie. Nie to co tobie.

Gość gość
Gosciu 17:21, nie pojmuje dlaczego uwazasz, ze dom, dzieci i prace ciagne ja sama. Moj maz jest tak samo za dzieci i dom odpowiedzialny.

Gość gość
no to poczekaj jeszcze trochę a mąż zmieni sobie ciebie na lepszy model, gdzie nie będzie musiał tego kieratu ciągnąć

Gość gość
A nie pomyslalas ze moze ja sobie zmienie na lepszy model? No tak jak jest sie utrzymanka to sie trzeba trzymac zywiciela....

Gość gość
A nie lepiej jak oboje rodzicow pracuje w normalnych godzinach,a nie jedno zapierdziela do nocy,dzieci wiekszosci z was nie znaja w sumie ojcow bo mamusia woli relaks,straszny egoizm

Gość gość
a kto by ciebie chciał z kilkorgiem dzieci, nie bądź śmieszna, to chyba ślepy i niedorozwinięty

Gość gość
Czyli wspolprowadzenie domu i wspolna opieka nad dziecmi, to kierat, a samodzielne utrzymanie calej rodziny na godziwym poziomie, podczas gdy zona ogarnia "dom" to sielanka? Wspolczuje i takich, co chca siedziec w domu, zamiast isc do pracy zarobkowej i takich mezow, co nic w domu nie chca robic. I jestem wdzieczna, ze mam normalnego pracowitego i zaradnego faceta, co i dobrze zarobi, skosi trawnik, obsrana dupa.

Gość gość
NIestey ale ja najwczesniej wychodizlam z pracy o 17 maz przy dobrych wiatrach o 18h30. MAmy takie zawody i mieszkamy w kraju w ktorym z biura o 17 wychodzi niewiel osob. Wrocilam do rpacy jak 1 dziekco ialo 6 miesiecy, a po drugim dziecku, po roku. Wieczory, mimo dobrej organizacji i podziale obowiazkow byly ciezkie. dlatego, teraz gdy nie rpacuje, mam czas na fitness, wyjscie z mezem a az wracaz z pracy i zajmuje sie glow