Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stara panna?

Polecane posty

Gość gość

Czemu jak dziewczyna ma ponad 25 lat i nie ma męża/chlopaka, to od razu nazywana jest starą panną? Mam prawie 26 lat, miałam dwa nieudane zwiazki, teraz zajmuje sie soba i wszedzie slysze ze jestem stara panna. Dobra, może moje prawie wszystkie kolezanki maja mezow/dzieci/narzeczonych, ale przecież nie każdy musi , prawda?

Gość zapent
do emerytury masz czas aby poszukać sobie absztyfikanta, nie ma przymusu ale wiesz, jesteś w najlepszym wieku aby urodzić i mieć swoje i własne i nie szukać zastępczej , która urodzi za kasę

Gość gość
Wiem, ale tu mowa o związku,a tak apropo to naprawdę nie jestem gotowa na dziecko, bo żeby urodzic dziecko to chce miec wlasne mieszkanie i cos mu zapewnic, poki co to dopiero mam stałą pracę. Pytanie tyczy się tylko tego z jakiego powodu młode osoby w wieku 25+, które nie maja partnera są uważane za stare panny...

Gość zapent
chyba tylko jeszcze na wsi istnieje taki mit

Gość gość
Właśnie nie, mieszkam w dużym mieście i spotykam się z takim stwierdzeniem w miarę często...

Gość gość
I to w naprawdę zacofanej wsi, bo ja mieszkam na wsi i wcale nic takiego nie słyszę :). A mieszka tu naprawdę sporo kobitek nawet po 30 (ale stare lochy), które jeszcze nie mają mężów.

Gość zapent
emerytki się nudzą i na ławce muszą plotkować , obgadują wszystkich zapominając o własnym sikaniu i leją po nogach , nie należy się przejmować

Gość gość
właśnie najgorsze jest to, że to nie tylko emerytki... chociazby dwie sytuacje sprzed miesiąca, dwóch - jedna kiedy w pracy kolega mnie spytał żartem kiedy biorę slub, mowie ze rozstalam sie rok temu z facetem, wiec nie planuje, on na to, ze zostane stara panna, kolejna sytuacja kiedy to spotkalam sie z dawna znajomą na kawie, starszą ode mnie o 3 lata,ona ma męża od 2 lat i powiedziala niby żartem, że w tym wieku to juz mogę sobie darować szukanie męża, bo ona ledwo znalazła, nawet mlodzi ludzie takie teksty walą!

Gość gość
i więcej mam takich sytuacji, to juz nawet rodzice mnie tak nie męczą pytaniem o zięcia jak inni ludzie

Gość zapent
'A mieszka tu naprawdę sporo kobitek nawet po 30 (ale stare lochy), które jeszcze nie mają mężów.' - faktycznie, bardzo dużo kobiet jest wolnych i nadal czekają na , na kogo ? postawiły bardzo wysoką poprzeczkę facetom i czekają aż stolarz meblowy zaliczy studia i będzie technologiem drewna ? nie wiem na co i na kogo kobiety czekają skoro do stolarza drzwi się nie zamykają , ponieważ wiele ma zamówień na pół roku do przodu , robota jest i forsa jest a co zrobi po technologii drewna ? góówno zarobi ale wiadomo, dla kobiety teraz facet musi mieć 'mgr' przed nazwiskiem aby kobieta chciała rozmawiać z facetem

Gość gość
Albo masz jakiś kompleks albo dziwnych rodziców. Kolega powiedział, że zostaniesz starą panną, czyli w jego opinii jeszcze nią nie jesteś. Koleżanka wypowiedziała się, że jej było trudno znaleźć faceta, co zapewne nie miało związku tylko z jej wiekiem. Nie bierz wszystkiego tak do siebie.

Gość gość
Może czekają na kogoś, w kim się zakochają i z kim zechcą spędzić życie. :) To nie kupowanie krowy. Krowę można kupić jeśli ma w porządku papiery (dyplom) i dobre osiągi w dawaniu mleka (zarobki), ale z mężem to musi zapikać w sercu :).

Gość Taki_jeden_964
To każdego sprawa jak sobie układa życie. 26 lat to dzisiaj nie jakiś wiek.

Gość zapent
'ale z mężem to musi zapikać w sercu' tylko weź pod uwagę, że teraz setki a nawet tysiące facetów pracuje w zawodach technicznych i na budowach , nawet energetycy i dokumentaliści map oraz wyznaczanie trasy na mapie muszą łazić w kaskach ochronnych a gdy kobieta widzi faceta na budowie w kasku to nie zastanawia się kim jest ten facet z zawodu, czy kierownik budowy a może główny energetyk, NIE , dla kobiety pracownik w kasku jest robolem, więc kobieta unika z zasady faceta w kasku i szuka dyrektora firmy pod krawatem bez kasku , myślę, że należy w końcu kobiety sprowadzić na Ziemię z ich sposobem myślenia

Gość gość
Naprawdę tak myślisz? nie znasz żonatych i szczęsliwie zakochanych roboli czy też innych pracowników technicznych w kasku? Bo ja znam i to sporo. Znam też sporo "dyrektorów w garniturach" nieszczęśliwych, rozwiedzionych lub samotnych. Nie każdemu dane jest spotkać odpowiednią osobę w młodym wieku. I uważam, że to dobrze, że kobiety (i mężczyźni) wybierają samotność zamiast wiązania się z byle kim, kto im nie odpowiada. Przy okazji: nie wiem jak inne kobiety, ale ja nie szukam męża w pracy. Na ogół ludzie poznają się w sytuacjach prywatnych (spotkania ze wspólnymi znajomymi, imprezy, przyjaźnie szkolne, takie sprawy). Jak widzę faceta w kasku to nie zawracam mu głowy, bo ten człowiek pracuje, a nie wyszedł na podryw.

Gość zapent
oby tylko Tobie wystarczyło życia na znalezienie tego 'jedynego' i tego życzę gdy czekasz aż się zgłosi

Gość gość
Nitk nie mówi o czekaniu aż się zgłosi, tylko o poznawaniu ludzi, a wśród nich może się znaleźć ten jedyny, a jak to się stanie w wieku 27 lat to naprawdę nie tragedia.

Gość gość
rany, jakie zaściankowe poglądy - bierz byle kogo, bo zostaniesz sama to zostanę i ch*j ci do tego, idioto, wolę tak, niż marnować życie z kimś, kto mi nie pasuj****a! jestem z tego życia totalnie zadowolona i żaden chłop mi nie jest potrzebny. zarabiam świetnie, właśnie kupuję duże jak na jedną osobę mieszkanie w stolicy, mam działkę pod nią i do tego samochód klasy premium o, ja bidna, no, co ja zrobię bez tego faceta, który będąc nieudacznikiem i prostakiem byłby mi tylko kulą u nogi. nie zamierzam równać w dół - kandydatów mam sporo, ale nie jestem żadnym zainteresowana. wracaj do swojej zapadłej dziury.

Gość innyio
zapent - faktycznie, bardzo dużo kobiet jest wolnych i nadal czekają na , na kogo ? postawiły bardzo wysoką poprzeczkę facetom i czekają aż stolarz meblowy zaliczy studia i będzie technologiem drewna ? nie wiem na co i na kogo kobiety czekają skoro do stolarza drzwi się nie zamykają , ponieważ wiele ma zamówień na pół roku do przodu , robota jest i forsa jest a co zrobi po technologii drewna ? góówno zarobi --------------------- Moj facet jest stolarzem, po zawodowce i wlasnie zrobil technologa drewna - jak sama nazwa TECHNOLOG wskazuje jest po technikum (bez matury). Jako stolarz mial 2000-2500, jako technolog po podszkoleniu angielskiego i Autocada ma 5000. Skad wziales te dane? Z o***tu?

Gość innyio
Tlumacze Ci, kretynie, ze aby zostac technologiem NIE TRZEBA KONCZYC STUDIOW, paniemaju? To raz. A dwa, skoro juz po szkole sredniej mozna podwoic zarobki, to Twoim zdaniem bedac technologiem i stolarzem nie mozna dobrze zarobic? Co za glupiec. :o

Gość innyio
Bedac technologiem po studiach. Bo "zwykli" stolarze bynajmniej nie maja zbyt dobrych zarobkow. Dobre maja jesli oprocz zawodu maja cos jeszcze, np. technologa :P Wiekszosc znajomych po stuciach ma gorzej wyksztalconych facetow, wiec nie wiem skad bierzesz te swoje "rewelacje". To, ze Ciebie zadna babka nie chciala, bos zwyczajnie glupi (zyciowo) nie oznacza, ze skreslila Cie z uwagi na zawod - raczej na te kretynskie poglady ktore nam tu prezentujesz.

Gość gość
Mam 37 lat i rownież słysze nie raz "stara panna" Przestalam sie tym przejmowac bo faktycznie jestem starą panną vel singielka - nazwa wspolczesna. Choc oba okreslenia znacza to samo. Przestalam sie tym przejmowac poprostu i Tobie rowniez to radze. Choc to zrozumiale, że czasm przykro jest slyszec to od najbliższych z rodziny ale podejscie z humorem i dystansem do tematu pomaga obu stronom. Np. w pracy uslyszalam swego czasu od przelozonego ni z gruchy ni pietruchy - Znalazłabyś sobie męża. - To mi znajdź - odpowiedzialam z uśmiechem i przeszlam nad tym do porzadku dziennego. Ludzie lubią dogryzac innym bo pprzez to czują się sami lepsi od kogos. Humor i dystans do samej siebie ułatwia każde relacje. Np .Sama siebie w towarzystwie nazywam ze śmiechem starą panną i wowczas inni mówią: nie no nie mów tak - bo sami czują, że to w jakimś tam stopniu jest lekko obraźliwe.

Gość gość
wolę być starą panną z kotem niż mieć w dzisiejszych czasach męża idiotę :D

Gość gość
Fakt. Trudno o normalnego czlowieka w tych czasach.

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Jeszcze kota nie kupilam wiec sie łudze, że mam jeszcze szanse na normalnego człowieka ;) Choć mam 37 lat :) Wole sie modlic o dobrego meza i na niego czekac lata niz nadstawiac d... kolesiom z chatow.

Gość gość
Wole sie modlic o dobrego meza i na niego czekac lata niz nadstawiac d... kolesiom z chata :)