Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stara panna?

Polecane posty

Gość wydalam sie juz
gość z 1254to po co poszlas z nim do lozka? Trezba bylo cnote trzymac a tak to wzial co wzial i pozamiatane. :(

Gość gość z 1254
Do 40tki mam trzymać cnotę? I co, mam byc 40letnia dziewica co nigdy nie miala seksu, bo czekala z seksem do slubu? Chyba nie o to chodzi.

Gość gość
Oddanie sie bo sie stral - powiedzial, ze Cie kocha zaprosil do kina, do restauracj i dal Ci bukiet róż ? Dostal to co ciał. Wiec pytam sie gdzie jest TERAZ ta jego miłość? Stara się u innej !

Gość gość
do wydalam sie juz: Wiesz, każdy ma inne podejście do tego ;) Ty uważasz, że musiałaś upolować facea, bo potem nie znajdziesz, ok szanuję to. To nie jest tak, że mnie żaden nie chce, jakby nie chciał, to bym przysłowiowo podpierała ściany na imprezie. Ja nie mowie, że nie chce mieć nigdy kogos, bo jasne, ze chcę. Zamysł tego wątku był zupełnie inny, bo po prostu w******ja mnie juz ludzie dookoła ze swoimi tekstami, że mając 26 lat jestem starą panną. A skoro mówisz, że mam coś robić, żeby znaleźć to może jakiś pomysł, rada? :P Chodzę na imprezy, poznaje facetów, często proszą mnie o numer, ale nic z tego nie wychodzi, bo po prostu mi się nie podobają, nie mam z nimi o czym gadać, nie będę się zmuszać przecież.

Gość gość
Warto sie modlic o tego jedynego.

Gość wydalam sie juz
piszesz , ze poznajesz facetow i ogolnie nie podpierasz scian ale nie masz z nimi o czym gadac :O Sluchaj ja jak spotkalam mojego meza to tez wydawal mi sie beznadziejny ale postanowilam dac mu szanse i okazalo sie, ze po paru spotkaniach , ze jest super gosciem. Daj im szanse a nie skreslaj z blahego powodu, ze np ma garbaty nos albo nie umie sie wyslowic. DAJ SZANSE!!!

Gość gość z 1254
W tym problem ze faceci nawet po seksie sie o mnie staraja, ale co z tego jak zaden nie chce mnie za zone?

Gość gość
Daję numer facetowi, dzwoni do mnie, rozmawiamy, idziemy na randkę i co? Nie pasuje mi. Nie będę się umawiała z kimś, z kim nie mam o czym gadać, poza tym ja od roku dopiero jestem singielką a naprawdę już z wieloma facetami byłam na randce. Nie bedę się zmuszać, jeśli widzę po 1 randce, że to nie to! Daję im szansę umawiajac sie z nimi

Gość wydalam sie juz
modlenie sie tez jest dobrym wyjscie, jesli jestes katoliczka. ja sie modlilam i wymodlilam ;)

Gość gość
Jest jeszcze sposob naszych babc. Seks po slubie. Wowczas facet ma powod by wziac slub bo hormony mu buzują i musi sie wstrzymywac. A tak niby zyjac wspolczesnie i nowoczesnie podajemy im siebie na tacy a faceci nie musza sie o nic strac - maja wszystko lekko łatwo i ptzyjemnie i sie szubko nudza. Bez starania sie o nas Teraz faceci tylko grymasza - nie ta - inna itd. ________________ Racja.

Gość gość
do wydalam się już: poza tym skończmy ten temat, bo nie założyłam go z pytaniem "jak znaleźć faceta" ;)

Gość gość z 1254
30latka czekająca z seksem do ślubu? zresztą pisalam wczesniej ze bylam z facetem kilka lat bez seksu, wielka milosc, i tak sie nie oswiadczyl, wolal mamusie. A dziewczyny co chodza do lozka na 1 randce jakos wychodza za maz. Ile ex-prostytutek jest teraz szanowanymi zonami i matkami co?

Gość gość
Modlitwa dla niekatolikow też działa :) Bog pochla sie nad kazdym - nie tylko nad katolikami. I deszcz pada na kazdego rowno. I slonce swieci kazdemu rowno :)

Gość gość
A ile sie malżenstw rozpada? Bo każdy w swoja strone za swoimi huciami. I ile jest zdrad?

Gość gość z 1254
No nic dzieki za rozmowe. Zycze wszystkim starym pannom (tej co ma 37 lat tez), zeby kiedys wyszly za maz... Nam tez cos nalezy sie od zycia. Kto wie, moze za 10 lat bedziemy zonami... nigdy nic nie wiadomo. Tymczasem trzeba wziac sie w garsc i jakos radzic sobie z komentarzami rodziny i znajomych.. 🖐️

Gość gość
Dla męża kobieta jest ta jedyna. A nie jedna z wielu . Facetowi owszem to nie pasuje ze sie musi kopac w tylek ale z perspektywy czasu to doceni i szanuje kobiete, ktora sie szanuje. Poza tym jak sprawdzic czy facet bedzie wierny po slubie? Własnie trzymajac go z dala przed slubem wowczas wiemy, ze chodzi mu wlasnie o Ciebie a nie o to by zaspokoic hucie. Wyrabia w nim te silez charakteru i krzywdy mu nie robi. A procentuje na przyszlosc.

Gość gość
Dzieki i wzajemnie życzę Ci odnalezienia prawdziwej milosci :)

Gość gość
jak sie macie wszystkie "wyzwolone" :D i "niezależne" :D:D "singielki" CZYLI PO PROSTU STARE PANNY KTÓRYCH NIKT NIE CHCIAŁ? :D 🖐️

Gość jestem katoliczka tak samo jak
, 100 procent racji ale takim dziewczynom jak tutaj nie przetlumaczysz.

Gość a mi szkoda
oj, żyjemy po prostu na świecie, gdzie jest wiele różnych możliwości, duuużo więcej niż nawet 20 lat temu, różne modele życia wchodzą w grę, ale, niestety - tolerancji dla inności, różnorodności niewiele nam przybyło; wielu ludziom się wydaje, że skoro oni dokonali takich innych życiowych wyborów, to są to wybory jedyne słuszne ;) jakem ja się za mąż wydała mając lat 25 - to wszystkie inne, co jeszcze za mąż nie poszły - to stare panny :D a dla różnych ludzi różne rzeczy są dobre; jedni się chajtają po 20tce zaraz i koło trzydziestki się rozwodzą, inni - żyją długo i szczęśliwie; jedni sobie długo i szczęśliwie singlują, innym z tym singlowaniem ciężko; jedne babki są porzucane po seksie na pierwszej randce, inne - od takiej akcji zaczynają szczęśliwe związki (znam takie;) ); akurat ja mam wśród swoich koleżanek pełno babek, co dopiero po 30tce się związały na stale :) sama wśród nich jestem :) mam też wśród znajomych cudowne małżeństwa zawarte po dwudziestce, nawet takie, co zaliczyły wpadkę ;) i też są zadowoleni :) po prostu: ludzie mogą teraz przeróżnie sobie swoje życiorysy układać i zacznijmy się do tego przyzwyczajać :)

Gość gość z 1254
Jeszcze sie na koniec wypowiem bo rece opadają.... Ja sie spotykalam z KATOLIKIEM kilka lat, ktory co niedziela w kosciele, seksu nie bylo, a i tak mi sie nie oswiadczyl, mimo ze tak bardzo mnie kochal, wiec przestancie z uporem maniaka powtarzac te bzdury, ze jak nie ma seksu to facet sie oswiadczy i szanuje kobiete, bo to nieprawda. Gdyby tak bylo to faceci by sie nie żenili z ex prostytutkami, a jakos sie żenią.

Gość gość
Co mi z tego ze ktos mnie oleje gdy mu powiem, ze seks po slubie? Poznam wowczas na czym mu zalezy. Na wartosciach czy na jego przyjemnosciach. Lepiej jak zostawi mnie przed tym jak mu sie oddam niz jak po. Taka prawda. Bo 99% facetow mimio, ze korzysta z nich to nie sznuje kobiet, ktore sie nie szanują. Na portalach 99% to zboki, ktorzy pytaja sie na pierwszej randce jaką pzycje lubisz. To nie sa wartosciowi ludzie.

Gość gość z 1254
Dla męża kobieta jest ta jedyna. A nie jedna z wielu . Facetowi owszem to nie pasuje ze sie musi kopac w tylek ale z perspektywy czasu to doceni i szanuje kobiete, ktora sie szanuje. Poza tym jak sprawdzic czy facet bedzie wierny po slubie? Własnie trzymajac go z dala przed slubem wowczas wiemy, ze chodzi mu wlasnie o Ciebie a nie o to by zaspokoic hucie. Wyrabia w nim te silez charakteru i krzywdy mu nie robi. A procentuje na przyszlosc. xxx Tak wiesz, ten moj mial taka sile charakteru, kilka lat bez seksu go trzymalam, a i tak ani slowa o slubie, a po kazdej randce grzecznie wracal do mamusi, katolik co niedziele w kosciele. Nie rob ludziom wody z mozgu, bo zycie naprawde roznie sie uklada. Tak jak pisalam, nawet prostytutki za maz wychodza, wiec nie piszcie ze dziewczyna co czeka z seksem minimum pol roku, a czasem nawet kilka lat, nie zasluguje na to by byc zona.

Gość gość
Zalezy kogo szukasz.

Gość gość
Skoro wolał mame to co sie dziwisz? Dojrzały to facet nie był skoro nie odciął pepowiny.

Gość gość
Młody był :)

Gość gość z 1254
Masz rację, ale ludzilam sie ze zmadrzeje, niestety kilka lat mi zmarnowal. Takie zycie. Katolik, nie katolik, to naprawde nie ma znaczenia. Zreszta czytalam kiedys temat porzuconej 35 latki po 3 latach zwiazku, ktora porzucil 38latek bo ona... nie chodzila do kosciola, byla zbyt malo religijna. Dodam, ze przez te 3 lata uprawiali seks, wiec zobaczcie jaki zaklamany katolik, sam uprawia seks bez slubu a dziewczynie zarzuca, ze ona nie chodzi do kosciola i ją zostawia.

Gość gość
wydałam się już - jesteś debilką, s********j na swoją wiochę siać te zaściankowe tezy z d**y wyssane

Gość gość
ja też nie wybrzydzałam, starałam się żyć aktywnie, wychodzić gdzieś, niestety chyba miałam jakiegoś pecha bo prawie wszędzie gdzie poszłam były kobiety, często w takiej samej sytuacji. Jak już poznam jakiegoś faceta to jest zajęty.Mam już 29 lat i już nie widzę dla siebie powoli szans na związek. I nie obchodzi mnie co mówią inni tylko to że ja się z tym źle czuję. Maj się zaczyna a ja nie mam nawet z kim iść na spacer.

Gość gość
Katolicy tez grzesza i dochodzą do rozumu z wiekiem jak ja. Chodzilam tez z katolikiem przez 6 lat i byl seks i rozstalismy sie. Teraz uwazam, ze zwiazek prawdziwy po Bozemu ma o wiele wieksze szanse przetrwania. I zaluje tego, ze wczesniej szlam inna drogą.