Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was pamięta stary Internet sprzed kilkunastu lat, bez psycholi ?

Polecane posty

Gość gość

bez wiesniakow, chamstwa, buractwa ehh :(

Gość staraBabaBezBeretu
Ja nie pamiętam, chociaż około 10 lat temu zaczęłam bywać a necie :(

Gość Hetman Koronny
Haha ! Pamiętam! Początki forów i komunikatorów :) Podawało się każdemu imię i nazwisko i telefon do domu, bo nie było komórek. Jak się kogoś przez komunikator poznało to zdjęcie się wysyłało...zwykłym listem. Buractwa nie było. Dlaczego? Bo do komputerów z internetem mieli dostep głównie studenci i inni ludzie na poziomie. Buractwo wtedy nudziło się przy osiedlowym trzepaku :)

Gość staraBabaBezBeretu
no chyba tak, dzisiaj nie ma z kim zamienić zwykłego słowa o D... Maryni, nawet o pogodzie zaraz bluzgi, popisy i osadzanie. :( wchodzę na czat - zaraz pytania o fryzure intymną :( absulutny brak klasy

Gość gość
niestety ,znam takiego psychola,która najpierw mnie obrażała,a potem kasowała swoje wpisy i to było ok.10 lat temu

Gość gość
Ja też nie pamiętam, z netu korzystam od 10 lat.

Gość gość
Skoro już 10 lat temu były powszechne aparaty cyfrowe, telefony komórkowe (choć aparaty w nich były zazwyczaj o żałosnej rozdzielczości 1,3 megapikseli) i przesylano sobie fotki, to chyba wy pamiętacie sieć sprzed 17-20 lat :o

Gość gość
Ja pamiętam :) miałam wtedy 10/11 lat starszy brat pod nieobecnosc rodziców podlączał kabel telefoniczny do komputera ;) czytałam fora, pisałam z ludzmi, w moim wieku i starszymi, nie spotkalam nigdy zadnego zboka, ktory by wyludzal ode mnie zdjęcia czy proponowal spotkanie albo seks za pieniadze. Teraz to norma :O Miałam nick kokos777 :classic_cool: I faktycznie mozna bylo podac komus nr telefonu, pamietam ze smsowalam z dwoma eznajomymi. Dziewczyna Gosia, byla w moim wieku, ale po paru latach kontakt sie urwal i jeden 18 letni chłopak Marcin z Gdańska. Smsy kosztowały 1,22 pln :classic_cool:

Gość gość
gość - ja mam na mysli internet z roku 1997-2000 :) miałam taki badziewny telefon, wtedy to WOW Ericsson z antenką :D taryfa na karte nocna, mozna bylo pisac i dzwonic za 1/3 ceny Internetu w telefonie nikt nie mial bo nawet nie bylo stron mobilnych i żarło zlotowke za minute

Gość Hetman Koronny
To co napisałem to net grubo przed 2000 rokiem.

Gość Hetman Koronny
Ericcson z antenką - na te czasy to niezły wypas. Mi pozostawały karty telefoniczne i żetony typu C :)

Gość gość
ja na IRC-u wtedy siedzialam, tez sie zdarzaly chamy i buraki, ale wtedy sie takiego z kanalu wykopywalo lub bana dawalo i byl spokoj

Gość gość
Hetman Koronny - no wtedy to faktycznie mało kto neta. W okolicach 2000 tez to byla rzadkosc, wszedzie TPSA 0 202122 :) albo internet w duzych szkołach i u bogatych, ktorych stac było na stale polaczenie ISDN z szaloną predkoscią 56 - 128kb/s :P

Gość gość
No to się zgodzę... ale neta z tamtego okresu pamiętam tylko z kafejek internetowych, więc za bardzo nie siedziałam w tej "społeczności". Ale na czatach już wtedy pisali do mnie zboki. Pamiętam, jak ktoś do mnie napisał z pytaniem "lubisz 69?" a ja myślałam, że to jakiś internetowy slang i żeby nie wyjść na niewtajemniczoną odpisałam, że "wolę 72, miło był, ale muszę już iść" i się szybko wyłączyłam... :classic_cool:

Gość gość
Ericsson GH688 to ten :classic_cool: niech gimbaza zobaczy czego sie kiedys uzywalo hahaha

Gość gość
Oj ja tez pamietam tylko nie z 1997 ale właśnie w okolicach 2000. Często po szkole chodziłam z koleżankami do kafejek, było ich wszedzie pełno, nawet w centrum handlowym. 2zł pol godziny 5zł godzina 10zł cztery godziny 25zł ''nocka'' Czesto siedziałam na czaterii i nie bylo tego co teraz, burdelu :( czasami zaczepil mnie jakis zbok, ale poznalam mase fajnych ludzi z ktorymi pisałam przez miesiące i lata, no i mojego partnera z ktorym jestem do dziś :) pisalismy przez 3 lata, dzien w dzien na GG :) w koncu sie spotkalismy, w ciemno ;)

Gość też stara
Moje internetowe przyjaźnie sprzed 13 lat trwają do dziś! Siedziałam wtedy na czacie filozofia na wp. :) Nicka nie zdradzę ;-)

Gość Hetman Koronny
też stara...a jak zdradzisz nicka to wszyscy na tym forum z niedowierzaniem pokiwają głowami...to naprawdę była ona?

Gość też stara
Hetmanie Koronny, trafiłeś w sedno:D Przecież Internet to taka...wioska;)

Gość gość
podnosze bo ciekawe

Gość gość
Ja pamietam , ICQ pierwszy komunikator zagramaniczny LOL. Mogłam swój łamany angielski ćwiczyć z przemilym starszym panem z Australii :)

Gość gość
I to bez podtekstów , nie poznałam wtedy żadnych debili, no i pamietam licznik minut w rogu złośliwie migający !!!!!

Gość jem czipsy paprykowe
Pamietam te czasy... siedzialam z zegarkem przy kompie, zeby nie przekroczyc limitu minut w necie :p

Gość gość
ja musiałam chodzić do kafejki po tym jak matka zobaczyła rachunek za telefon :D z kieszonkowego odkładałam i kupowałam karnet 25godzin za 50zł :D pamietam, ze w katalogu GG szukałam znajomych do pogadania, na listach dyskusyjnych, komunikator mialam ICQ i IRC :D

Gość gość
A wcześniej miałam cb radio w domu i był czat gadanie po nocach :) lata wczesne 90

Gość gość
Ja byłam na czacie ogólnym na onecie . Było PIEC osób :) 1997:)

Gość gość
Odchodząc troszkę od tematu, szkoda że nie ma (a może są?) portale czy czaty, do których dostęp mieliby ludzie tylko na poziomie. Jestem członkiem forum regionalno-tematycznego, gdzie ludzie się bardziej szanują. Myślę że wynika to z połączenia wspólną pasją oraz faktem, że większość osób z forum spotyka się w realu. Podsumowując, byłabym jak najbardziej 'za' forum gdzie aby uzyskać członkostwo trzeba by rozwiązać jakiś test, albo coś w tym rodzaju.. Pozdrawiam

Gość gość
Teraz ważniejsi są reklamodawcy i jak największa liczba osób na forum :O