Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto powinniem placic za nocleg dla gosci na weselu

Polecane posty

Gość gość
jestem gościem, niedługo jadę na wesele i sama opłacam sobie nocleg i dla mnie to nic strasznego, bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby młodzi opłacali noclegi ok. 60 osobom po 150zł. Oczekiwałam tylko, żeby zarezerwowali mi pokój w miejscu, gdzie jest wesele, czego nie zrobili i w konsekwencji nie mogę nawet wypić drinka, bo po weselu muszę parę kilometrów dojechać do hotelu

Gość gość
możesz sobie myśleć, że jestem nudna, drętwa i inne takie podobne .... ale serio, ja w normalnej rozmowie nie używam takich słów.

Gość gość
na tę parę km, to można przecież wziąć taxi... nie przesadzajcie już

Gość elsiee
czytam to i qrfaaa sierść mi się jeży. ŻADNYCH wesel!!!! Przywlecze się roszczeniowe dziadostwo, z dzieciakami ( a co 5-latke na kolanach będę do 5 trzymała (!) - a po co wleczesz dziecko na całonocną imprezę z alkoholem ?!! I jeszcze pokoje. I poprawiny. I prezenty na drogę. W ch.... wam w anus! Ślub - i wyjazd na Dominikanę. Cudnie będzie, taniej i bez fochów nadętych peeesd. Ament ;)

Gość gość
a co mam z dzieckiem zrobic? zostawic sama wd domu na 3 dni.?

Gość elsiee
a co babci nie ma?!

Gość gość
akuart nie ma. bo rodzice nie zyja.

Gość gość
moi rodzice mieszkają w niemczech :o.

Gość nie wypada
gościom z daleka nie oplacic noclegu. My z mezem zaplacilismy za hotel. Tak jak ktos napisal nie stac cie to nie rob wesela. Zrob skromne przyjecie dla rodzicow i masz z glowy.

Gość gość
a skąd ja wezmę taksówkę o 4 nad ranem pośrodku wsi, gdzie najbliższe miasto i to małe jest 20km dalej?

Gość gość
Babcia nie ma obowiązku opiekować się dzieckiem, albo może juz nie żyć superinteligentko bez kultury.

Gość gość
ja nie opłacam noclegu gościom, jak kogoś nie stać na hotel to niech nie przyjeżdża

Gość gość
to można wynająć opiekunkę, przez 1 noc dziecku nic się nie stanie. Chyba że opiekunkę para młoda też ma ci opłacić

Gość gość
skad ja wezme tam opiekunke?

Gość gość
"elsiee a co babci nie ma?!" No wyobraź sobie glupia pipo ze nie każdy ma babcie pod ręka która o każdej porze dnia zajmie sie dzieckiem.

Gość gość
tam? opiekunkę w miejscu zamieszkania się wynajmuje i zostawia z nią dziecko np. u was w mieszkaniu na 1 noc

Gość gość
to jak nie taksówkę o 4 nad ranem, to nie można poprosić kogoś z rodziny (obecnego na weselu) żeby podwiózł te pare km? Jeszcze nie widziałam, zeby wszyscy goście byli bez samochodu :D robicie problem z niczego.

Gość elsiee
TO NIE WLECZ SIE NA WESELE, SIEROTO. A ja - ŻADNEGO wesela!!!!! I mam w d.... kwasy rodzinki która w niczym nie nie pomogła. A obaskudzić może. A ja na to - .....! z plazy z Dominikany.

Gość gość
opiekunke na 3 dni. obca osobe wynajac?

Gość gość
jestem koleżanką młodej i nie znam nikogo oprócz jej i jej narzeczonego. A przecież nie przykleję się na sępa do obcych ludzi.

Gość gość
Autorko ale z czym ty masz problem ? Nie mozesz spać u teściów ?

Gość gość
o ile wiem wesele trwa 1 wieczór (czy noc) więc skąd ci się wzięły nagle 3? Nigdy nie korzystałaś z usług opiekunki? Nigdy nie byłaś nigdzie bez dziecka, tylko z mężem?

Gość gość
Co za prostactwo. Ja naiwna myślałam że większość ludzi organizuje wesele bo ich na nie stać, jak nie stać to nie robi i się nie poniża, a tu jedna z druga kalkuluje ile w kopercie dostanie, i czy biznes życia na gościach zrobi. WSTYD I ŻENADA. A piękne polskie przysłowie mawia że chytry dwa razy traci, mam nadzieję że pazerne chytrusy dostaną po 300 zł w kopertach za swoją bezczelność.

Gość gość
licz jeszcze dojazd. wsele jest w sobote. wiec juz rano musialabym miec opiekunke. i wrocic dopiero w poniedzialek. bo nie mamy auta. a ni ma jak wrocic ze wsi.

Gość elsiee
Kobieto. Ci "goście" z piekła rodem liczą nie tylko na imprezę w 1 (1) wieczór ale 3 dni noclegu z dziećmi w dobrym hotelu, podwożenie. I nie wiem co Jeszcze. I bezczelnie bredza że to obowiązek zapraszających. Dominikana. Rulez.

Gość gość
no to skoro nie ma jak dojechać, to musicie zrezygnować z tego wesela

Gość gość
Autorko ale ty bedziesz spała u teściów tak ?

Gość gość
autorki już dawno nie ma

Gość gość
mnie nabardziej martwi to co zrobic z dzieckiem? nie maopcji by corka zostala. nie mam nikogo kto by sie nia zajal przez 3 dni. wesele trwa do rana do domu tesciow bedzie jakies ok.25km. tymbardziej ze wesele na wsi. watpie zeby corka do rana wytrzymala anie maopcji ze miec jak wrocic nawet wczesniej do tesciow,

Gość gość
a jaki to problem zostawić u teściów? 25km to 20-30min jazdy