Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co je "niebiedny" człowiek na codzień?

Polecane posty

Gość gość
Jako niebiedna staram sie jesc w iare mozliwości ZDROWO. Głownie warzywa sezonowe majchetniej krajowe - kapusta, ziemniaki cebula marchew,buraki fasola, groch, awokado Na obiad głownie zupy jarzynowe ( bez wywaru miesnego, bez polepszaczy, zabielane jogurtem), Duzo owoców: owoców - jablka, gruszki, czeresnie, pomarancze, banany, truskawki, sliwki. Malo miesa, wedlin prawie wcale. Z ryb fladra, dorsz, łosoś. Ze slodyczy troche czekolady, orzechy. Zadnych napojow farbowanych typy kola. W restauracji z musu - czasem obiady biznesowe, zawsze odchorowuje, bo w nawet najlpszej restauracji sa polepszacze. Jesli sama sie decyduje, to tylko na bar wegetariański,

Gość gość
Gosc od jaj eko, nie roznia sie niczym od tyć z "3" poza chowem kór ot taka roznica, tez należymy do niebiednych i poza tym, ze nie kupuje wędlin, miesa i serów w marketach, to jadamy to samo co inni, no i wybaczcie, ale aby jesc kawior trzeba byc smakoszem, bo nie kazdemu przejdzie do przez usta :P niewazne ile by mial pieniędzy, a sery plesniowe podwyższają status spoleczny? Pierwsze slysze, przede wszystkim chodzi o jakość kupowanych produktow a nie same produkty :) pozdrawiam :P

Gość kawenave
Sery pleśniowe podnoszą jakość a to Ci ciekawe... to powinnam żyć jak królowa w takim razie :)) U mnie znajomy który zarabia spore pieniądze codziennie naprzemiennie albo stołuje się w restauracji albo korzysta z zamawiania posiłków dla firm (o tutaj: http://krakowskiemetro.pl/dostawy/ ) gdzie albo zwykłe obiadki albo sushi sobie jedzą - nie oszukujmy pudełko lunchowe sushi to nie jest kwestia 10zł jak za tanie chińskie ;) Niebiedny człowiek - ciekawe określenie swoją drogą :)) Od czasu do czasu każdy przecież sobie może pozwolić na odrobinę luksusu przecież ;)) To nic złego - więc to, że się zje krewetki, langustę czy ni wiem hmm.... jakieś wytrawne danie to normalne ;)

Gość gość
Ale narobiłyście mi ochoty na pasztetową. Nigdy nie kupuje, bo boję się, że tam wciskają same śmieci, ale lubię :) I to taka najtańszą, bo kiedyś doświadczalnie kupiłam droższą i to nie było juz to.

Gość hh29 niezalogowana
Ja jem ser owczy w żurawiną. Pasztet jagnięcy albo fuagraa. Pierniki długodojrzewające. Pijam herbaty za 54zł/kg wzwyż. Kawy - te dwa razy droższe, inne to - wybaczcie - lury. Na obiad jem indyka, gęś, kaczkę, dziczyznę. Zawsze dodatki typu jarmuż, pieczone lib grillowane buraki, sosy holenderskie, duńskie, marokańskie, lapońskie. Zakupy robię w Almie lub Piotrze i Pawle, mają tam bardzo duży wybór bardziej ekskluzywnych produktów. Ale wydaje mi się, że bardzo dużo osób tak jada.

Gość gość
ja jestem niebiedna i mieszkam wniebiednym kraju. Nasze menu z tego tygodnia: rosol i wolowina gotowana z warzywami zupa pomidorowa z makaronem, curry z piersi z indyka z warzywami ( robione w domu). szynka suszona, pomidory makaron carbonara, sery pplesniowe ( ale to Francja i tutaj tak sie jada. Jajko sadzone z fasolka szparagowa z puszki. Losos z pateln i z ryzem i kremem z porow. 3 rodzaje zup przecierowych, domowych. kotlety mielone z ziemniakami i sorowka z tartej marchewki. Na warzywa i owoce eko od lokalnyh producentowx nie wydaje iwecej niz 20 euro tygodniowo. Mieso kupuje w wiekszej ilosci i mroze. Dania jak np curry, poledwiczki wieprzoewe w sosie, zupy itp robie w wiekszej ilosci i tez mroze. Ustalialm budzet jedzeniowy na tydzien: 100 euro na 4 ososby i staram sie ghonie przekraczac, bo wole odlozyc pieniadze na cos innego niz przejesc. Ahca i pijemy wino rpakytcznie codziennie do kolac ji butelka jakie 4-5 euro./ lepsze wina od wielkiego dzwonu. Dodam, ze zarabiamy dobrze 2 pense powyzej sredniej tutejszej krajowej. Wiekszoc ludzi je tutaj prosto o ekonomicznie. Nie wiem o co chodzi z tym waszym szpanowaniem jedzeniem. Ja staram sie zeby bylo smacznie, zdrowo i niedrogo. Biedna nie jestem, deklaracja podatkowa wyraznie mi to mowi ;)