Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slub po kilku miesiącach znajomości

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was wyszła za mąż za faceta ktorego krotko znała przed ślubem ? Jak wam sie układa?

Gość gość
Ja znam taką parę która pół roku się znała i już wzięła ślub. Nie polecam.

Gość gość
ja z mezem poszlam do lozka na 1 spotkaniu ( bylam dziewica co smieszne ). Po 2 miesiacach zerwalam z nim, bo byla nie dawala mu spokoju.Wyjechalam do UK, wrocilam po jakims czasie. Spotykalismy sie wtedy moze z 5 miesiescy i powiedzialam mu, mam swojej lata i albo sie wiazemy na powaznie albo niech spada. Jestesmy bardzo udanym malzenstwem od 6 lat

Gość Arielka34l
Ja wyszłam za mąż po 6 miesiącach znajomości. Nie mieszkaliśmy razem przed ślubem . Miałam wtedy 27 l a mąż 29l. Mamy 3 letnia córkę i jesteśmy szczesliwi .

Gość gość
po 4 miesiacach,układa się super,wczesniej miałam mase facetów a gdy go spotkałam wiedziałam ze to ten na zawsze

Gość gość
ale znaliście się dłużej więc to się nie liczy.

Gość gość
moi tesciowie pobrali sie po 3 miesiacach znajomosci (nie wpadli) i stanowia bardzo udane malzenstwo od 30 lat

Gość gość
ja...po niespelna roku....jeszcze przed slubem staralismy sie o dzieciaka...to byl jak piorun i spotkanie swojej polowki jablka, to sie czulo.

Gość gość
Prawda taka ze jak ktos spotyka swoją druga polówkę to żadne poznawanie sie i mieszkanie przed ślubem nie jest potrzebne .

Gość gość
na pierwszym spotkaniu poszliśmy do łóżka; po 7-mu miesiącach ślub, byłoby szybciej tylko nie chciałam zimą; staż 4 lata- wszystko super. Jak trafisz na właściwa połówkę to się uda.

Gość gość
Ja nigdy sie nie spodziewałam i nei planowałam, ale zdecydowałąm sie na życie i dziecko z cżłowiekiem, któ¶ego znałąm trzy miesiące. Układa nam się świetnie.

Gość gość
moi teściowie pobrali sie po 2 miesiacach w listopadzie tego roku maja 40 rocznice slubu

Gość gość
Moja koleżanka wyszła za maz po pol roku znajomości bo wpadli, pierwszy rok się intensywnie docierali a później juz było ok i jest mają dwójkę dzieci, z kolei inna znajoma chodziła z chłopakiem 6lat potem ślub a po ślubie wyszło szydło z worka, picie, bicie itd i co z tego ze się tyle znali?

Gość gość
rok od poznania a po 6 miesiącach bycia razem, jesteśmy małżeństwem 5 lat, czekamy na drugie dziecko

Gość gość
Ja wyszłam za maz po 7 miesiącach znajomości . Od pierwszego spotkania wiedziałam ze to TEN :)

Gość gość
My poznalismy sie w sierpniu a slub bralismy juz w maju. Jestesmy malzenstwem 13 lat. I nadal kochamy sie rownie mocno jak na poczatku znajomosci.

Gość gość
My po 7 m-cach wzielismy slub cywilny i w tym roku 5 rocznica Slubu nam stuknie:)Mamy 3 letnia corke... Nie ma reguly, z pierwszy mezem wzielismy slub po 1,5 roku i bylismy 5 lat razem,Ale pierwszy byl z wielkiej milosci. obecnie jestem w zwiazku z rozsadku.szanuje mnie Kocha i zawsze podejmujemy razem decyzje.Poerwszy byl przeciwienstwem...jestem szczesliwa bo mam poczucie bezpieczenstwa.Pierwszy byl wolnym ptakiem.Przy pierwszym zwiazku mialam tylko 20 lat a przy drugim juz 30...

Jak ma być dobrze to będzie dobrze :D Ja akurat "długo chodziłam " bo 1,5 roku.Więc to się pewnie nie liczy :D Moja babcię porzucił parter jak dowiedział się o ciąży.Kiedy babci dziecko miało 2 lata poznała babcia mojego dziadka.Dziadek po 2 tygodniach znajomości oświadczył się babci,tydzień później był ślub - babcia i dziadek to idealne małżeństwo.Jak jako o siebie się troszczą,kochają . Są ze sobą już 55 lat i bardzo bym chciała mieć takie małżeństwo jak oni. Drugi przykład to moja ciocia ( córka babci) ,z wujkiem znała się miesiąc i ślub :D Są parą od 35 lat :)

Gość gość
07.05.14 zal mi cie

Gość gość
Poznałam mojego męża w styczniu dokładnie 21 pamiętam bo byłą imprezka urodzinowa mojego kuzyna i tam poznałam przyszłego męża .Potem nie widzieliśmy 3 tyg bo on wyjechał i jak sie spotkaliśmy ponownie pod koniec lutego to już byliśmy razem w kwietniu braliśmy ślub cywilny ,ciotka mojego męża wówczas była urzędniczką w USC i dlatego nam się udało tak szybko ,w ciąży nie byłam jak by ktoś pytał .Dzisiaj jesteśmy 12 lat po ślubie ,mamy dwoje dzieci .

Gość gość
ciekawy temat

Gość gość
moi rodzice - poznali się w lutym, na wielkanoc wynajęli już mieszkanie i wspólnie zamieszkali - co 30 lat temu było dość niecodzienne. w sierpniu wzięli ślub cywilny i kościelny. staż małżeński 30 lat, ja urodziłam się 13 miesięcy po ślubie :)

Gość gość
my po roku znajomości wzięliśmy ślub (decyzja o nim po 3 mcach znajomosci, ale robilismy wesele). mamy 5 letni staż i małe dziecko. jest bdb.

Gość gość
Na to poprostu nie ma reguły. Czasami się uda, czasami nie. Ja jednak uważam że to zbyt ryzykowne. Istnieje duza szansa ze po slubie wieeele się pozmienia, wyjdą na jaw pewne wady drugiej osoby, ktorych czasem nie da sie zaakceptowac no i co rozwod? A nie lepiej bylo poczekac, poznac sie blizej, zamieszkac razem i dopiero ocenic czy da się z tą osobą zyc?

Gość gość
"A nie lepiej bylo poczekac, poznac sie blizej, zamieszkac razem i dopiero ocenic czy da się z tą osobą zyc?" Ale po co ? ja od pierwszej randki wiedziałąm ze to jest facet z ktorym chce spędzić reszta zycia. 3 miesiące poźniej bylismy juz po slubie . Jesteśmy małżeństwem 10 lat i nic sie nie zmienilo.

Gość gość
My sie pobralismy po 5 miesiacach od znajomosci po 2 miesiacach maz mi sie oswiadczyl,jestesmy razem juz 24 lata roznie bywalo i bywa jak to w malzenstwie,ale ogolnie jest nam dobrze razem gdyby ktos mnie zapytal,czy ponownie bym tak szybko wyszala za maz za tego czlowieka powiedzialabym,ze tak :)