Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyta u specjalusty z nastolatkiem

Polecane posty

Gość gość
Wiesz co... mozesz zrobic tak... mozesz wejsc z córką do gabinetu i sie "pokazac" lekarzowi ze jestes, i poczekac na korytarzu, bo moze nie chciec Cie córka poinformowac o swoim stanie zdrowia i zawolac na pogadanke z lekarzem

Gość gość
Tak może zrobię, dobrze żeby lekarz wiedział, że jestem.

Gość gość
Z tym że w interesie córki jest mnie poinfirmować, zresztą jak już pisałam jej bardzo zależy, bo obecne problemy utrudniają jej życie, w tym na przykład wyjazdy ze znajomymi, wycieczki szkolne i inne plany, na których jej zależy.

Gość gość
jesli pojdziesz sie zapisac i wyznaczą Ci termin to wtedy podejmij decyzje czy wejsc z córką, czy nie...a z córke moze lepiej przekonac ze wejdziesz do gabinetu ale na czas badania wyjdziesz, i ze chcesz byc podczas "stawiania diagnozy".Powiedz córce ze bedzie sobie sama chodzic do lekarza jak bedzie pelnoletnia a teraz ma sie Ciebie sluchac :D

Gość gość
mysle ze jesli bedzie to samo usg brzucha, to spokojnie mozesz byc przy badaniu, jesli bedzie to uzg...o***tu... to bedziesz musiala ją zostawic samą...

Gość gość
usg o/d/b/y/t/u *

Gość gość
Córce chodzi o to, że woli opowiedzieć o objawach sama bo uważa, że ja się będę wtrącać. Nie chodzi jej o wstyd, że ją będą badać, albo o ukrywanie diagnozy, tego mogę sobie słuchać, mam się tylko nie odzywać :o Taka to wdzięczność mnie spotyka za lata opieki nad nią :p

Gość gość
z resztą, Ciebie jako swojej Matki nie powinna sie wstydzic... powinnas ją "udobr****c"ze Ty masz to samo i ze nie powinna sie Ciebie wstydzic...

Gość gość
"u/d/o/b/r/u/c/h/a/ć *

Gość gość
:D no to luz... jesli chodzi o "wtrącanie, lub tez niewtrącanie" to mysle ze sprawa zalatwiona... mozesz jej powiedziec ze bedziesz siedziec cicho, ale jesli uznasz ze jest cos o czym lekarz musi wiedziec to to powiesz. proste.

Gość gość
No właśnie, to jest tak, że zwykle wchodzimy i lekarz patrzy na mnie, a ona chce opowiadać sama :o a lekarz sie gapi na mnie i pytania zadaje jakby do nas obu i głupio mi tak siedzieć i nic nie mówić, a jak mówie to młoda potem strzela fochy :o

Gość gość
Mama kiedys byla ze mną u kardiologa i nie chciala mnie zostawic samą podczas badania, to bylo straszne :(

Gość gość
W przychodni mogą odmówić, a właściwie powinni odmówić przyjęcia Twojego dziecka bez Twojej obecności , takie jest w Polsce prawo. Do 18 roku życia musisz jej towarzyszyć , może lekarz zasugeruje jakieś badanie na które trzeba zgody rodzica? I co wtedy ? Szkoda stracic termin przez Twoją nieobecność.

Gość gość
Prawo mówi trochę inaczej, młoda już sprawdziła :) to jest tak, że ja muszę o wszystkim wiedzieć i decyduję, ale ona musi wyrazić zgodę na badanie bo ma 16 lat.

Gość gość
na badanie w Twojej obecnosci tak?

Gość gość
Nie, na badanie w ogóle, albo na operację. Sprawdzałam to i takie są przepisy.

Gość gość
Kończę już pracę i chwilę mnie nie będzie, ale po powrocie przeczytam, jeśli coś napiszecie. Dziękuję za zainteresowanie :).

Gość gość
w pracy mają podglad na to co piszesz :D