Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mononukleoza badania

Polecane posty

Gość gość

Czy jak jestem niepełnoletnia to mogę zrobić prywatnie badania krwi bez wiedzy rodziców ? Będę jutro w laboratorium to sie dopytam. Jakie badanie z krwi mam zrobić żeby dowiedzieć sie czy mam mononukleoze ? Mam od 3 tygodni straszne migdałki lekką gorączkę i jestem strasznie osłabiona ( mogłabym spać cały dzień )

Gość gość
Halo !!! Jest coraz gorzej dzisiaj sie dusilam w nocy

Gość gość
robi sie test i mozesz go zrobic bez wiedzy rodzica, odplatnie a tak serio na mononukleoze wysoko sie goraczkuje i ma sie powiekszone wezly chlonne :)

Gość gość
Mam strasznie duże węzły na szyi. Od niedawna boli mnie brzuch w okolicy wątroby i troche po lewej stronie. A jakie testy sie robi ?

Gość gość
a czemu sama chcesz sie tym zajać? Przecież mononukleoza to nie jest choroba przenoszona droga płciową. Czemu rodzicom nie powiesz co się z tobą dzieje? A całować chyba się możesz w tym wieku. Czy rodzice zabraniają?

Gość gość
Bo czeka mnie operacja na kolano :( zresztą jak matka sie dowie to bedzie zła i wgl

Gość gość
a co ma operacja kolana do mononukleozy? Matka będzie zła, że wirus cię dopadł? Jak grypę masz to też jest zła? Albo gdybyś miała zapalenie wyrostka robaczkowego to też twoja wina? Nikt ci nie zrobi operacji, jeśli będziesz miała jakąkolwiek infekcje, a przed zabiegiem na pewno cię zbadają. Nawet, gdybyś miała zwykłe przeziębienie. Zachowujesz sie jak dzieciak, a jeśli to mononukleoza naprawdę to nie ma co zwlekać, bo za parę dni padniesz tak, że się nie ruszysz. Nawet nieleczona wykorkowac możesz. Bo atakuje trzustkę , śledzionę i wątrobę

Gość gość
Ma bo znieczulenie... a ja mam tak spuchniete gardło. Na mononukleoze i tak nie ma leku. Biore tylko przeciwzapalne i orofar uniben.

Gość gość
Rozmawiałam z mamą ale powiedziałam jej ze sie nie całuje i ze to przez naczynia na stołówce w szkole mogło być. Jutro mam badania na które ide z mamą bo do 18 r.z. nie moge iść sama. Robie jeszcze CRP

Gość gość
Nie rozumiem tego mam zawalone migdały. Krew dobra CRP 0,5 mononukleoza-negatywny. Potem zemdlałam i obudziłam sie na SOR

Gość gość
robia przy przyjeciach do pracy na spozywce :P, :P, :P pozdrawiam z Chin

Gość gość
Spoko xd ja nie jestem z Chin