Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabukowalam bilet lotniczy

Polecane posty

Gość gość

przez internet, przyszedl mi E-ticket na emaila a ja nie mam drukarki i co teraz ???

Gość gość
ja nie mam laptoka wiec korzystam ze sprzetu sasiada :classic_cool:

Gość gość
Zapisz bilet na kompie, przerzuc na pendrivei wydrukuj w kafejce internetowej.

Gość gość
no przecież nie musisz tego drukować. Idziesz do odprawy, dajesz dowód czy paszport i oni mają ten bilet w systemie (po nazwisku patrzą). Dla pewności ściągnij sobie ten bilet na mailu na komórce i w razie czego im pokażesz :).

Gość gość
zrob zdjecie biletu na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
gosc powyzej zle napisal (pewnie nigdy nie lecial/a samolotem :O) bilet musi byc wydrukowany, nie badz c**a, wydrukuj u znajomego, w kafejce internetowej, gdziekolwiek AMEN

Gość gość
Pracuje na odprawie w UK, i Tu biletu typu e ticket nie trzeba, ludzie zawsze panikuja, potrzebny jest tylko paszport, poteierdzenie jest potrzebne tylko wtedy kiedy bylo late booking. No wieczor wczesniej i nie ma nazwiska w systemie, lub kiedy komputer pokazuje ze bagaz jest nie oplacony, a byl, i to w sumie wszystko da sie sprawdzic przez ticket desk, zapisz sobie kod, chociaz czy ludziom sie wydaje ze my Te kody wpisujemy:D kod trzeba wpisc jedynie wtedy kiedy 40 de Souza na goe zapieprza, tam co drugi z tym nazwiskiem...takze spokojna glowa

Gość gość
Na niektorych lotniskach (np w Irlandii, Hiszpanii) jest tak ze zeby wejsc na strefe 'security check' trzeba pokazac wydrukowany bilet elektroniczny, ktory jest na wejsciu skanowany do komputera, takze ostrzegam autorke topiku, zeby nie sluchala sie rad typu 'nie potrzebujesz biletu'

Gość gość
czy to naprawdę takie trudne iść do kawiarenki internetowej i wydrukować bilet???' albo poprosić znajomego z drukarką?

Gość gość
wiecie co? latam (w związku z pracą) po prawie całym świecie (w Irlandii nie byłam, więc może tam trzeba), i nikt nigdy i nigdzie nie chciał ode mnie wydrukowanego biletu. Idę do check-inu i tam pokazuję dowód, czy paszport (zależy gdzie lecę) i tam dostaję kartę pokładową, którą dalej pokazuję. ALE BILETU NIKT NIE CHCE OGLĄDAĆ !!!! NIGDY I NIGDZIE. Nawet w USA, Rosji, Indonezji, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Izraelu, Grecji, Hiszpanii (!!!! ktoś wyżej napisał,że chcą bilet oglądać), Niemczech, Ukrainie, i w innych krajach, których nie chce mi się wypisywać. w Moskwie np. przed każdym WEJŚCIEM na lotnisko (bywam na Sheremetyevie) są bramki i prześwietlają, ale nikt się nie pyta gdzie lecę ,lub czy mam bilet. Ogarnijcie się.

Gość gość
to dziwne - przedwczoraj na lotnisku w Łodzi musiałam mieć wydrukowany bilet!

Gość gość
Oczywiscie, ze chca bilet.

Gość gość
Moim zdaniem wydrukuj i będziesz miała spokój - jak zechcą to będzie a jak nie to będziesz miała pamiątkę ;-) bez sensu się stresować przez wydruk. Możesz przecież gdziekolwiek skorzystać z drukarki, nie ma z tym problemu. Gościu, który lata służbowo - zazdroszczę ;-)

Gość gość
niektórym to chyba się myli bilet kartą pokładową :O

Gość gość
Dla mnie to to samo a wg ciebie to czym różni się karta od biletu?

Gość gość
do wyzej-ty probujesz zartowac?

Gość gość
ode mnie w LUton kiedys chcieli wydrukowanego

Gość gość
Bilet jest przepustka.Musi byc. Nasluchasz sie bzdur,wkleisz bilet do komorki i do d**y polecisz.Druknij u sasiada lub w kafejce i po temacie.

Gość gość
Wyjaśniam różnice 1. Bilet - ma swój numer, trasę, godziny wylotu, przylotu, powrotu etc, nr lotu i przeważnie na dole cenę. E-ticket dostaje sie na maila. Nigdy go nie drukowalam. 2. Karta pokładowa - dostajesz przy check-inie lub możesz sobie wydrukować w automacie na lotnisku. Kartę dostaje sie na bieżący lot lub tez na kolejne, jeśli np. Lecisz z przesiadka. Na karcie masz numer miejsca (pisze o lotach rejsowych), nr lotu, date i godzinę wylotu, lotnisko docelowe i to, z którego lecisz (przeważnie skróty IATA) Bez karty pokladowej nie wejdziemy na strefę security i do samolotu (jak sie spóźnisz na lotnisko i nie dostaniesz karty, bo sie np. check-in skończył a samolot jeszcze nie wystartował - nie wpuszcza cię juz na pokład (mimo tego ze masz bilet).

Gość gość
Nie zartowalam, zawsze drukujemy karty pokładowe z tym, że zawsze myślałam, że to są właśnie bilety. W takim razie, dla mnie nadal bez różnicy, bo drukowalam zawsze tylko to i tak latamy od lat po całym świecie.

Gość gość
Biletu nie trzeba drukowac, ale karte pokladowa juz tak po zrobieniu odprawy on-line. Chyba, ze ktos robi na lotnisku. W BA mozna zrobic odprawe na aplikacji w telefonie i potem pokazac karte pokladowa na ekranie.