Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci które późno zaczęły chodzić

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym, aby mamy dzieciaczków, które późno zaczęły chodzić, napisały, w którym miesiącu ich życia w końcu ruszyły ;) Tak z ciekawości :) Mój syn za chwilę kończy 13mies i jak na razie chodzi tylko w koło stołu ;p

Gość gość
Moje dziecko zaczelo samodzielnie chodzic w dniu pierwszych urodzin.a moja mama mowila ze ja mialam 17miesiecy ja sama zaczelam chodzic.:)

Gość gość
Mial 14 miesiecy i wszyscy mowili ze jeszcze ma czas. Okazalo sie, ze to przez obniżone napiecie miesniowe

Gość gość
chodzenie to jeszcze nic, ja znam takiego małego przygłupa który zaczął chodzić w wieku 9 miesięcy a do dziś nic nie mówi tylko te swoje odgłosy pierwotne wydaje jak mały orangutan, dodam że smród ma 2 lata i to już jest śmiech na sali żeby takie duże dziecko ani be ani me, wszyscy w rodzinie się z niego śmiejemy ale szwagierka udaje że nic nie widzi i dzieciatko ma czas.

Gość gość
no 2 latek co gęby nie otwiera to faktycznie problem - może molestowany jest ? przemoc w rodzinie? smieszne to akurat nie jest

Gość gość
nic z tych rzeczy szwagierka jest nauczycielką, a ma takiego przygłupa aż wstyd. ona uważa że jest ok i do logopedy za wcześnie. wszyscy w rodzinie już się pytają kiedy on wreszcie zacznie mówić coś ponad wydawanie bliżej nieokreślonych odgłosów na to ona na to że ma czas. idiotka jak wszystkie nauczycielki

Gość gość
Czy wiesz, że 2latek nie musi mówić. Mojej siostry zaczął dopiero przed 4 urodzinami, z dnia na dzień zaczął mówić wszystkie słowa. Teraz ma 12 lat jest bardzo mądrym chłopcem. Ma różne zainteresowania, nie siedzi przed komputerem i gra jak większość jego rówieśników. No i najważniesze, czytał już ładnie przed 6 urodzinami, bardzo go interesowały literki jak tylko zaczął mówić. Straszna osoba z ciebie i twojej rodziny, skoro macie takie zdanie o tym dziecku. A co do pytania, moja córka zaczęła chodzić jak skończyła 13 miesiąc, nie miała odwagi się puścić. Kilka dni później już biegała jakby chodziła od dawna. Sąsiadki córka zaczęła chodzić jak miała 18 mięsiecy, za rękę chodziła, jak się czegoś trzymała to też. Tak samo jak moja nie miała odwagi, jak już jej nabrała to pięknie chodziła, nie zataczała się ani nic.

Gość gość
teraz jest wyscig szczurów i wg niektorych nawet 3miesięczne dzieci fruwają :) Dzisiaj spotkałam babę co to jej wnuk chodził jak miał 9 m-cy i co z tego jak sie wysrać nie mógł i miał operacje o***tu ?? czy chodzenie jest takie ważne zamiast wysranie? Moje dziecko ma 12 m-cy i raczkuje ale przynajmnie codziennie kupe robi tak ją skwitowałam. odwróciła się i poszła bez" do widzenia "

Gość gość
moja zaczęla chodzic jak miała 16 mcy..teraz ma 18 i mówi tylko mama... ale jest super wesołą dziewczynką, ma poczucie humoru i jest zdrowa...jest suepr :)

Gość zawiecha
Mój 22 maja skończy 16 mc. Sam przejdzie perfekcyjnie cały pokój pod warunkiem ze na jednym końcu stoję ja na drugiej maz. W przeciwnym razie zsuwania na kolanach bo sie boi. Musi wygrać ze strachem :)

Gość gość
moja miała 15 miesięcy,wcześniej długo raczkowała

Gość gość
do idiotki z 22:27 Naprawdę jesteś idiotką. Szkoda mi takich ludzi jak ty.

Gość gość
Do skończenia 18 miesięcy dzieckiem ma czas. W moim otoczeniu ogromna większość dzieci zaczyna chodzić ok 15 miesiąca. Mieszkam w Niemczech, tu nie tylko nie ma chodzikow ale też nastawienie rodziców jest inne. Moja zaczęła chodzić jak miała 13 miesięcy i wydawało mi się to stosunkowo późno a jednak żadne z około 10 dzieci z którymi mam kontakt w tym wieku jeszcze nie chodziło. Znam nawet dziewczynkę która zaczęła chodzić jak miała 20 miesięcy. Teraz ma 4 latka i bardzo fajnie się rozwija.

Gość gość
autorka tematu. U mojego syna to też myślę kwestia odwagi no i chyba lenistwa... Prowadzony za rączki ładnie idzie, tak samo z takim specjalnym pchaczem do nauki chodzenia, ale bardzo szybko go to nudzi i zaraz na kolana i raczkuje, bo tak przecież jest szybciej i wygodniej... Chodzika nigdy nie miał, bo one nie wnoszą nic dobrego, a jedynie szkodzą kiedy zbyt małe dziecko się w niego kładzie. Znam przypadek gdzie niespełna 5 miesięczne dziecko pchali w chodzik i zachwyt ojej za chwilę będzie chodził. A kręgosłup takiego dzieciaczka jest jeszcze absolutnie nie przygotowany do pozycji stojącej. Podobno do chodzika nadaję się dopiero dziecko, które samo już wstaje, ale moim zdaniem wtedy chodzik to już kompletny bezsens...

Gość Mężatka1980rok
Moja córka miała skończone 16 miesięcy jak zaczęła chodzic. DLugo raczkowała i jakoś nie spieszyło jej sie do chodzenia.