Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina męża uważa kąpiel z dzieckiem za coś niewłaściwego.

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się, czy to my jesteśmy nienormalni, czy oni trochę przesadzają. Ciężko się oburzyli, jak się dowiedzieli, że czasem bierzemy kąpiel z małym. To bardzo wierząca rodzina, ale nie wiem, czy to ma coś do rzeczy. Mały ma pół roku, bardzo lubi wodę i kąpiele. Co myślicie?

Gość MaLwInA1990
Ja tez razem z dzieckiem sie kapałam tak do 2 lat,potem już nie z racji tego ze to chłopak. Przesadzaja moim zdaniem.

Gość gość
no w sumie pół roczne niewiele zapamięta, ale 2 letnie już tak. takie duże nie powinno rodziców na golasa oglądać. a swoją drogą dla mnie to nie higieniczne, przecież każdy z nas wie że ciało wydziela różne " wydzieliny" i pot, dla mnie to po prostu nie higieniczne.

Gość gość
też jestem wierząca ale nie kąpie się z dzieckiem nie z tego powodu :P tylko dlatego, że własnie dla mnie to niehigieniczne.

Gość gość
Hm, ja pamiętam jak się kąpałam z tatą, musiałam mieć z 3-4 latka. Na dewianta nie wyrosłam :)

Gość MaLwInA1990
Teraz syn ma 6 lat i nie pamieta tego...nawet podpytałam sie go o to. Ze mna tylko sie kapał,z ojcem nie. Najpierw go myłam,pobawilismy sie w wodzie,wyciagałam go a potem siebie jak go juz nie było w wodzie.

Gość gość
Półroczne i niehigieniczne się pisze. A w temacie to dla mnie nie ma w tym nic złego. Ja mam 3-latka i jak biorę prysznic i włazi siku to co mam go wyganiać? Mignę mu czasem na golasa, raczej nie mam problemu z nagością wobec tak małych dzieci.

Gość gość
Ja nie zgadzam się z tym, że rodzice nie powinni pokazywać się dziecku nago. Przecież w nagości i naszych ciałach nie ma nic złego i właśnie tego dziecko powinno się uczyć. Swojego ciała nie można się wstydzić. A im więcej rodzice chowają swoją nagość przed maluchem, tym bardziej jest on ciekawski, a lepiej, że dowie się od rodziców "co mają dziewczynki, a co chłopcy i po co im to", niż od innych dzieci, które często nie bardzo mają o tym pojęcie i przekazują sobie niewłaściwe informacje

Gość mataczzcz
na siłe nam wmawiaja iz golizna szkodzi - czemu ? za niedługo jak przytulisz nagą córką malenką to bedziesz mial problemy bo cie okrzykną pedofilem i ze wykorzystujesz dotyk ! swiat schodzi na psy ! debile wiedzą lepiej , głupcy też

Gość gość
Ale to nie chodzi o to, żeby się w ten sposób kąpać, tylko w formie zabawy, raz na jakiś czas, na co dzień kąpiemy go w wanience. Więcej bakterii z dzieckiem dzielimy jak je przytulam, czy całuję niż podczas kąpieli. Nie jestem zwolenniczką sterylnego chowu. Chodzimy też na basen.

Gość gość
Skandynawowie chodzą do rodzinnych saun z 8 letnimi dziećmi zupełnie nago mama i tata, nie ma w tym tam nic dziwnego, kąpiele ojca, matki z dzieckiem to teżu nich nic dziwnego.

Gość gość
Do gościa z 11:07 - słuszna uwaga! :-)

Gość mataczzcz
tylko pozornie , bo ci sami skandynawowie jak dziecko twoje bedzie smutne to zabiorą ci go zaraz po szkole do rodziny zastepczej ! i tyle go bedziesz widziec , polecam głosna sprawa Rutkowskiego co to odbijał dzieko rodzicom z kraju skandynawskiego

Gość gość
Tak jest tylko w Szwecji, zabiorą ci dzieci za klapsa, na szczęście cała reszta Skandynawii nie jest tak lewicowa jak Swergie

Gość mataczzcz
pitolisz to akurat było w norwegi wkleic sie link nie chce , spam , ale wpisac w google rutkowski odbicie dziecka z skandynawi i wyskoczy link

Gość gość
Skoro "rodzina" uwaza to za niewlasciwe, to niech "rodzina" tego nie robi. A Ty rob swoje. U nas nikt sie nie chowa i nagosc nie jest tabu ani dla nas ani dla dzieci (nastoletnich)

Gość gość
Dla mnie osobiście jest to niehigieniczne.

Gość gość
Dzięki, no jego rodzina tego nigdy nie robiła i nie robi, a mąż był też musztrowany, żeby rączki zawsze trzymać na kołderce ;) Ja byłam zupełnie inaczej wychowywana i chciałam się poradzić.

a co ma rodzina męża do kąpieli twojego dziecka? mają jakieś ale to proszę bardzo, niech przyjeżdża każde po kolei i kąpie twoje dziecko, ty sobie w tym czasie wypijesz herbatke w wygodnym fotelu. My z córką uwielbiamy siedzieć we wannie razem, wlewamy duuuużo wody, delikatny hydromasaż, bąbelki i co w tym niby dziwnego? a co do tych wydzielin to o co macie na myśli? ze spermą na brzuchu się dopiero do wody pakujecie?

Gość mataczzcz
musisz sie równac zawsze do najlepszych i madrych , nie byle jakich , dziwolągów i głupków

Gość gość
lady m, temat wypłynął jak byliśmy u nich (bez wanienki oczywiście, bo przecież nie będę wanienki ze sobą ciągała ;)). Wszyscy zrobili wielkie oczy jak oświadczyliśmy, że idziemy małego wykąpać w wannie, no bo jak to, z dzieckiem, nago? Mnie nic nie powiedzieli, ale mąż miał rozmowę. Oczywiście zrobiliśmy jak uważaliśmy za słuszne. Siostra brata wanienkę ciągała ze sobą, mają starsze dziecko :D

Gość gość
Myślę, że jak tego w porę nie zmienisz możesz sie ciężko tłumaczyć kiedy dziecko wygada o tym na podwórku albo w przedszkolu

Gość gość
Jakas dziwna a ta twoja rodzina . Ja nie raz kapie sie z 3 letnia córką .Jak byla mniejsza to kapała sie z z tata . Tak samo nigdy nie ukrywam sie przed corka jak np zmieniam bluzkę bo w sumie po co ?

Gość gość
""Myślę, że jak tego w porę nie zmienisz możesz sie ciężko tłumaczyć kiedy dziecko wygada o tym na podwórku albo w przedszkolulapka.gif" ALe z czego ma sie tłumaczyć ? ze ktos kapie sie z dzieckiem ?

Gość gość
Zapros tesciowa na kryty basen i niech sie napatrzy jak matki z dziecmi pod prysznic ida ;-)

no ale wytłumaczcie co jest w tym złego? no co? najlepiej wszystko chować, z nagości robić temat tabu a potem dziwić się że potem dzieci coś tam podglądają i interesują się filmami dla dorosłych. a jeśli już to co za problem ubrać sobie majtki czy stanik? ludzie kochani bez jaj. Dla dziecka to zabawa a wy z tego robicie nie wiadomo co. Jak takie higieniczne chcecie być to najlepiej swoich dzieci nie całujcie i nie przytulajcie, nie pozwalajcie na wrzucanie prania do pralki bo zarazki i najlepiej wszystko dezynfekujcie. No chyba że macie jakieś grzybice lub inne syfy to faktycznie jest to niehigieniczne

Gość gość
Jejku czy wy nie wiecie , ze dla dziecka nie jestescie obiektem seksualnym ? Jestescie mama I tata ! Moj 9 letni syn bardzo czesto pakuje sie ojcu pod prysznic, bo uwielbia wyglupy z woda I tata:) Ja zawsze myje mu plecy, sprawdzam czy dobrze splukal glowe.. Nie wstydzi sie nas , to ze widzimy go " na golasa " jest dla niego naturalne, bo jestesmy jego rodzicami ! Ale wie co to wstyd, jak byl na zawodach z klubem nie zmienil koszulki , bo pani nie pozwolila im isc do lazienki I mial to zrobic w namiocie druzyny. Wstydzil sie !

Gość gość
Do roku ujdzie.Potem to raz niehigieniczne dwa niesmaczne! Jezeli to chlopiec to juz mega niesmaczne.jednak o czym tu mowa jak na tym forum kobiety zachecaja do kp nie niemowleta ale wlasnie dzieci roczne 2letnie i syrach pomyslec do ilu lat uwazaja takie zachowania za normalne... Wracajac do tematu.nie pozwolilabym chlopcu wchodzic jak sie myje.to chore.dziewczynka troszke inaczej ale tez nie epatuje nadmiernie golizna.jak musze przelece z golymi piersiami czy bez majtek bo np zapomnialam stanika czy majtki nie te.jednak kapac sie bym nie potrafila.

Gość gość
heeale bzdura...mieszkamyw monachium,chodzimy z dzieckiem nabasen,dzieciaki biegaja nago,nikt uwagi na to nie zwraca!albo jak idziemy na plaze nudystow to tez wszyscy nago.wy chyba jacys zboczeni jestescie i uczycie te dzieci,ze miejsca intymne to zlo konieczne

Gość gość
No właśnie, teraz to jakieś szaleństwo się porobiło. Kiedyś nagie dziecko to była norma na plaży, kąpiele z dzieckiem też. Ja nawet zdjęcia mam z dzieciństwa na których czasem nago jestem, na plaży czy w basenie w ogrodzie. I jestem normalna, a przynajmniej tak mi się wydaje :D