Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc gogo77

9 mies ciązy, a brak kultury ludzkiej

Polecane posty

Gość gość
ile tu chamstwa, trudno uwierzyć że piszą tu kobiety matki.

Gość gość
chamskie to są te babska co to w kolejce stać nie mogą a po marketach zasuwają jak głupie

Gość gość
jakiego chamstwa? ja sama jestem teraz w ciąży, ale ani razu nie wepchałam się przed nikogo w kolejce. A do lekarza chodzę często, bo mam chorą tarczycę. Ostatnio czekałam na pobranie krwi, przede mną było kilka osób, pierwszy wyglądający zdrowo facet, po nim jakaś kulejąca młoda dziewczyna, za nią starsza kobieta, jakaś inna ciężarna itd, i co miałam się wepchać przed tego zdrowo wyglądającego faceta bo jestem ciężarna? przepraszam ale za nim było jeszcze kilka osób, które też mogłyby sobie rościć prawo do wejścia bez kolejki i czułabym się nie fair w stosunku do nich, bo jakby nie było przed nich też bym się wepchała. Wybaczcie ale akurat u lekarza, czy w aptece to prawie każdy ma jakąś dolegliwość mniejszą lub większą i po prostu nie wypada się wpychać przed kolejkę, no chyba, że w sytuacji zagrożenia życia, ale to się raczej jedzie wtedy na pogotowie a nie idzie do lekarza stać w kolejce.

Gość gość
a takie ciężarne co się teraz wpychają bez kolejki na starość pewnie też będą się wpychać.

Gość gość
mam jeszcze pytanie do autorki. Jak jesteś w domu to też Ci się tak ciągle kręci w głowie i mdlejesz? bo jeśli tak to może nie powinnaś wychodzić jednak z tego szpitala, tylko tam zostać do porodu, bo to bardzo niebezpieczne jak gdzieś tak zasłabniesz, a akurat nie będziesz w przychodni

Gość gość
jeśli było miejsce do siedzenia to powinnaś tam siedzieć a nie wpychać się bez kolejki ! Ja mam 2 dzieci czyli byłam w dwóch ciążach i zawsze tak u lekarza robiłam, nigdy nie wpychałam się bez kolejki tyko siedziałam grzecznie na krześle i czekałam na swoją kolej

Gość asiek1111
a ja popieram autorkę, a temu co pisze, że ciąża to nie choroba, to polecam wlać w siebie 3 litry wódki i obudzi się na drugi dzień, przez połowę ciąży kobieta czuje się jak na kacu, mdłości, często wymioty, skoki ciśnienia, bóle kręgosłupa i nóg, żylaki, problemy skórne, zgaga, zatwardzenia, nadpotliwość, senność, zawroty głowy, kołatanie serca itd...no popatrzcie, a niektórzy tylko ze sraczka latają do lekarza :) owszem ciąża to nie choroba, to stan, ale chciałabym aby choć jeden facet doświadczył tego wszystkiego w przeciągu niespełna roku...zaznaczam, ze te dolegliwości nie są jednorazowe, potrafią trwać miesiące nieprzerwanie :) no i nie zapomnijmy, że kobieta nosi przed sobą prawie 10 kg, także czasami warto pomyśleć o tym, że jednak szybciej się meczy :) proponuję pobiegać z torbą 10-kilogramową na szyi przez średnio pół roku :)

Gość asiek1111
do gościa z 19:34 - wiedz gamoniu, że tłok, sapanie i smród spoconych ludzi potrafi doprowadzić do zawrotów głowy nie tylko ciężarną :P i nieważne czy to jest przychodnia czy sklep, a funkcjonować trzeba, trochę empatii :)

Gość gość
asiek to ja z 19:23. Nie wiem, czy czytałaś moją wypowiedź, ale ja też jestem obecnie w ciąży. Fakt nie zawsze czuję się dobrze, czasem kiepsko, ale nie jestem umierająca! I nie będę się wpychać przed innych ludzi chorych, a zwłaszcza inne ciężarne, które grzecznie czekają na swoją kolej. Idąc Twoim tokiem rozumowania to samo mogą powiedzieć osoby starsze, których jest zazwyczaj mnóstwo u lekarza, ich samopoczucie związane z dolegliwościami związanymi z wiekiem jest pewnie jeszcze gorsze niż ciężarnych i u nich nie ma szansy na poprawę.

Gość gość
asiek tzn, że wszystkim osobom wrażliwszym trzeba ustępować miejsca bo robi im się słabo od tłoku w przychodni? Ja absolutnie nie neguje przepuszczania osób starszych, czy ciężarnych w kolejkach np w markecie. No ale kurcze, u lekarza każdy z czymś przyszedł, z jakąś dolegliwością, a autorka wyraźnie napisała, że wepchnęła się przed całą kolejkę, w tym przed inną ciężarną

Gość gość
Sa zachowania z ktorymi sie nie dyskutuje.koniec kropks.kazdy cham napisze Ci to co wiesniara z 1wpisu w Twoim temacie-dalej nawet nie czytam.Dla mnie ciaza-xadna zagrozona,po prostu ciaza uprawnia kobiete do przywilejow typu ustepowanie 1szenstwa itp. A tu tym bardziej powinnas niby byc przex inne zrozumiana ,a odzywaja sie miernoty ... Brak komentarza .na chamstwo nie ma rady.po prostu taki jest swiat

Gość aska z wioski
A ja myślę że autorce chodziło o coś innego. Poprosiła grzecznie pana żeby ją przepuścił. Mam w tej chwili 2 dorosłe córki ale nigdy nie zapomnę jak jechałam autobusem z bólami porodowymi do szpitala i stałam zgięta wpół bo nikt nie ustąpił mi miejsca. Szanujmy kobiety w ciąży bo noszą nowe życie, a dzieci pod ich sercem będą na nas pracować za 20 lat. Odrobina zwykłej ludzkiej życzliwości moi drodzy

Gość gość
Akurat beda na nas pracowac...pewnie czmychna za granice

Gość gość
Ja nie rozumiem tej całej awantury o kolejkę w przychodni :O Co to za problem posiedzieć pół godziny na krześle? Ja rozumiem, ze cieżarna może mieć problem ze staniem w autobusie czy innych niesprzyjających warunkach- ale krzesło w przychodni krzywdy jej nie zrobi. Moje obie ciąże były zagrożone. Miałam nakaz leżenie- ale z pozwoleniem na krótki prysznic czy toaletę. Skoro więc mogłam parę minut stać pod prysznicem to i w przychodni chwilę mogłam poczekać. a jak było naprawdę źle- tak, że siedzenie na krzesle nie wchodziło w grę, to położyli mnie w szpitalu gdzie krew miałam pobieraną bez kolejki i na leżąco. Autorka chciała wykorzystać swój stan i tyle. Skoro wypuścili ją ze szpitala to znaczy, że może w miarę normalnie funkcjonować.

Gość gość
Coś wam powiem Byłam w 7 msc ciąży, brzuch był już widoczny. Stałam w laboratorium na czczo bo tak musiałam, żeby oddać krew do badań na tarczyce. Stałam grzecznie w kolejce 30 osobowej co najmniej. W połowie drogi czyli po godzinie stania i deptania z nogi na nogę zrobiło mi się słabo z głodu ze zmęczenia od tego stania. Za oknem upał, lato 35 stopni. Stoi człowiek przy człowieku, każdy dyszy sapie poci się. Nie byłam jedyną ciężarną...więc nie pchałam się na początek. Ale za to byłam jedyną ciężarną, która zjechała po ścianie...dobrze, że kolejka biegła wzdłuż ściany. czułam, że coś mi się dzieje, że słabnę więc poszłam na początek i grzecznie jak autorka zapytałam czy mogę wejść przed panią, która miała około czterdziestki. W odpowiedzi otrzymałam wiązankę, że jak niektóre tutaj piszą - ona mi dziecka nie zrobiła, nie trzeba było się puszczać to bym teraz problemu nie miała i że ona trzy ciąże przeżyła i nic jej nie było i stała w kolejkach. Nikt nie zareagował na to co uslyszałam od niej... Nie miałam siły na dalszą dyskusję...wróciłam grzecznie do kolejki na swoje miejsce za pana za którym stałam. Kilka minut później ten Pan zbierał mnie z podłogi i sadzał na krześle z którego w pośpiechu z tego co wiem zeskoczyła starsza pani. Facet cucił mnie z pielęgniarką, już mieli wzywać karetkę ale otworzyłam wreszcie oczy. Nieprzytomna totalnie. Pamiętam jak przez mgłę że wyprowadzili mnie na zaplecze. Tam doszłam do siebie i pielęgniarka pobrała tę nieszczęsną krew do badań pytając czemu nie poszłam na początek od razu...w ciąży z pustym żołądkiem. Powiedziałam jaka była sytuacja to się tylko w głowę popukała i kazała następnym razem nie pytać czy mogę tylko ładować się na krzesło. I co z tego, że całą ciążę przechodziłam bez jakichkolwiek problemów ?? Że nie miałam mdłości, wymiotów ! Ok. Ciąża to nie choroba, ale ja gdyby podeszła do mnie jakakolwiek osoba i powiedziała że jest tak i tak to puszczam ją bez mrugnięcia okiem czy jest ciężarna stara czy młoda czy z dzieckiem ! Trochę empatii !! Wzajemnego zrozumienia i współczucia dla drugiego człowieka !

Gość gość
A tak wogóle to w przychodni ludzie przynoszą wszelkiego rodzaju choróbska a chyba choroba w stanie ciąży nie jest wskazana ŻADNA !

Gość gość
Byłam w piątym miesiącu,brzuch ledwo widoczny,a mimo wszystko w kolejce do kasy jakiś młody mężczyzna stojący przede mną dojrzał go jakimś cudem i przepuścił mnie pierwszą :) bardzo miłe to było.Starsi wymagają od młodzieży kultury,a sami reprezentują poziom dna:Oautorko może ten stary buc ciebie kiedyś poprosi o miejsce w kolejce,a wtedy wiesz co masz zrobić:D

Gość bkt
a potem się dziwic że dzieci nie wychowane:P a po kim mają być wychowane??? po wrednej mamusi:P??? masakra... oj tam... na stare lata będą pluć jadem ze ich nikt nie puścił:P już gdzieś pisałam że czasem przepuszczam nawet nastolatki bo ja mam pełny koszyk a one napój, korona z głowy mi nie spadła, a miłe gesty zawsze wracają:) jak ktos zapyta zawsze puszczam:) zwracam uwagę tylko tym jak ktoś wpycha się przede mnie udając że nie widzi, wtedy nie ma mowy:P i sama też nie raz jestem przepuszczana, np w żabce juz kilka razy jak byłam z młodym:) to miłe:) czasem korzystam, czasem mówię że nie trzeba:) to są takie małe gesty które nic nie kosztują a dzieki nim świat staje się lepszy, choć na chwilę:)

Gość gość
Wierzyć się nie chce w to co tu niektórzy wypisują. Brak kultury to łagodnie powiedziane.

Gość gość
Żal patrzeć, na takich forach wychodzi wszystko, jacy ludzie są nieżyczliwi, zawistni, chamscy i bez kultury. Tu się nikt nie szczypie bo przecież jest anonimowy. Pamiętajcie drogie anonimy, to zło do was powróci prędzej czy później :)

Gość gosc gogo
teraz chociaz już wiadomo skąd tyle chamstwa na żywo, skoro ludzie piszą takie komentarze w internecie. ktoś mi tu zarzucił, że wykorzystuje swój stan i latam po sklepach a 15 min w kolejce nie mogę postac. Człowieku o jakich ty sklepach mi mówisz????:O ja na zakupach nie byłam od pół roku. Nie mogłam w ogóle chodzic nawet na spacer, a ty mi piszesz o lataniu???? Wiesz w ogóle co to jest ciąża zagrożona? tylko ten kto to przezył zrozumie. Całe miesiące leżenie ze pozwoleniem na wstawanie tylko do wc i na kąpiel. Teraz mam początek 9 miesiąca. Chce, żeby moje dziecko jeszcze troche wytrzymało w brzuchu. A już się bardzo pcha. Każde chodzenie i siedzenie naraża mnie na to że urodzę za wcześnie. Nie mam zamiaru narazac dziecka i mdlec w kolejce, tylko dlatego, że ktoś pała nienawiścią do ciężarnych. A skoro tamta ciężarna czekała w kolejce to widocznie tak chciała, ja nie będę nikomu łatwiła miejsca, bo sama osłabłam po 10 minutach czekania. I ktoś dobrze napisał trzeba było odrazu isc do pielęgniarki powiedziec jaka jest sytuacja i poprosic o przyjęcie mnie pierwszą, a nie pytac się jakiegoś chama o pozwolenie.

Gość gość
czyli jak wstaję szybciej po to żeby być 1 w kolejce ponieważ spiesze się do pracy to mam ustepowac każdej księżniczce która przyjdzie jak się jej zachce i wpuścić -bo tak?

Gość gość
gdybyś była w tak zagrożonej ciązy jak o niej piszesz to leżałąbyś w szpitalu albo w domu. Skoro możesz chodzić to znaczy że jest ok. Swoją drogą skro doope ci urywa od stania w kolejce to trzeba było przyjść jako pierwsza i trzymać kolejkę. Nie mówiąc o tym że skoro taka ciąza jest zagrożona a ty idziesz sama na pobranie krwi to znaczy ze jesteś debilem bez wyobraźni :-o

Gość jawerty
zawsze można pójść wcześniej do przychodni i w kolejce być 1-5 osobą. Jestem w ciąży. Badania załatwiam zawsze z samego rana idę nawet 10-15 min przed otwarciem żeby nie być n-ta w kolejce. Wkurzają mnie roszczeniowe paniusie które przyjdą późno i chcą się pierwsze wepchać w kolejkę. Osobiście nie przepuszczam - teraz gdy jestem w ciąży, i kiedyś gdy stałam ze złamaną nogą. Nie wymagam tego też od innych.

Gość gość
Nie tragizujcie..ja też byłam w ciąży zagrożonej i świętej krowy nie udawałam i wiem jak to jest.

Gość gość
księżniczki się znalazły!leżeć na d***e w domu a nie łazić

Gość gość
bo taka myśli że jak już da się zapłodnić to wszędzie pierwsza będzie, a ty człowieku który spieszysz się do pracy stój...90% tych umierających w ciązy mogłoby normalnie pracować

Gość gosc gogo
przyszłam przed otwarcie i już było tyle ludzi, do tego pielegniarka się spózniła. a poza tym dlaczego nazywasz mnie debilem? kto ci dał takie prawo? troche szacunku do ludzi. Ten świat schodzi na psy, wystarczy poczytac i wszystko jasne:O

Gość gość
oj jaki bulwers

Gość gość
zagrożona ciąza? a to nie powinno się leżeć ?piep/rzysz jak potłuczona