Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc gogo77

9 mies ciązy, a brak kultury ludzkiej

Polecane posty

Gość gość
Zawsze przepuszczam ciezarne albo kobiety z malenkim dzieckiem i mam w d***e wredne baby ktore widza tylko czubek wlasnego nosa

Gość gość
ja też mam dwie ciąże za sobą i nigdy nie prosiłam bo nie musiałam o pierwszeństwo w jakiejkolwiek kolejce. jednak gdybym się źle czuła jak autorka to pewnie bym to zrobiła. A w was brak jakiejkolwiek empatii i sam egoizm. a potem rośnie takie pokolenie jakie rośnie, zero przykładu kultury... szkoda mi co niektórych

Gość gosc gogo
kinga stefanka- z jakiego powodu wyzywasz mnie na forum od chamek. Równie dobrze ja teraz mogłabym napisac do ciebie Kinga- ty szmato. Fajnie ci? Przyjemnie? No własnie

Gość gość
Jezeli widzisz ze ktos zle sie czuje to nawet wedlug wlasnego sumienia taka osobe sie przepuszcza.

Bo zachowałaś sie po chamsku, to proste :) a mnie możesz wyzywać jak chcesz :D jestem dla ciebie szmatą bo wiesz dobrze że mówię prawdę :D zresztą napisałam dokładnie co powinnaś była zrobić :) na drugi raz jak zajdziesz wcześniej, mozesz zająć sobie miejsce, usiąść na boku i czekać...na pewno nikt nie będzie miał pretensji, że siedzisz a nie stoisz w kolejce :) to takie proste, tylko trzeba sie wyzbyć wrodzonej pozycji roszczeniowej :)

Gość gość
Kinga stefanka wspolczuje twoim starym schorowanym rodzicom jezeli traktujesz ich tak samo jak obcych.ciekawa jestem jak by twoja matka stala w kolejce i zle sie czula.

A ty przepuszczająca mam nadzieję, że nigdy nie trafisz, że będę w takiej kolejce za tobą bo za kudły bym cię wywlokła i ustawiła jak należy na samym końcu, skoro masz tyle czasu żeby wpuszczać poza kolejnością :p

Gość gość
Kinga stefanka zal mi ciebie.jestes agresywna powinnas sie leczyc

Moi rodzice są zupełnie młodzi jeszcze :) a idąc do lekarza np z prababcią stosujemy sie do zasad, które opisałam powyżej tzn idziemy tak, żeby być na przodzie kolejki, albo kiedy kolejek już nie ma

Ale Kinga ma rację. Tylko roszczeniowe ciężarówki nie mogą tego pojąć, Horyzonty za wąskie, kultura nie ta

Gość gość
autorko to trzeba było zapytać kogoś z przychodni a nie pacjenta ;) 9 miesiąc to już ciąża donosozna więc poród by nie zaszkodził wiesz,też zagrożoną miałam ale pierwszą,kolejna już przebiegała dobrze do 30 tc :) w 32tc skrócona szyjka,prawie zgładzona a w 34tc zaczęła się otwierać,jednak do lekarza i na badania musiałam jeździć,brałam syna bo nie miałam go z kim zostawiać,jeździłam autobusem do lekarza,mało kto mi potrafił zejść :) za to mój syn jak wchodził do autobusu biegł do 2 wolnych miejsc i mnie wołał :D hehe a jak było jedno to wolałam by on siedział,zawsze po chwili siedzenia mówił że mi zejdzie bo znowu rozboli mnie brzuch i dzidziuś za szybko się urodzi,po takim tekście 4 latka wszyscy schodzili.Do tej pory mój ma wpojoną zasadę że kobietom z brzuchami się schodzi :D ciąża to nie choroba ale jeśli ktoś w ciąży był i czułsię źle po 7 mcu to wie o czym mówię :D

Gość gość
To straszne po prostu co tu czytam, ile nienawiści w ludziach (przypuszczam że tylko tych, którzy nie byli w ciąży i nie wiedzą jak można się czuć będąc w ciąży). Dziwi mnie to bo przecież każdy chce na starość otrzymać emeryturkę, a kto ma na tą emeryturkę pracować jak nie właśnie nasze dzieci. Niestety tak to jest w naszym chorym państwie. Sama jestem w 8 m-cu ciąży, nigdzie nie wymuszam żeby mnie puszczano na początek kolejki: czekam na swoją kolej i w przychodni i w aptece, stoje w autobusie i tylko patrzę po twarzach ludzi dookoła którzy udają, że nie widzą ciężarnej z dużym brzuchem- znieczulica. Ale za 20- 30 lat ci sami ludzie będą liczyli na emeryturę zapracowaną przez moje dziecko...

Gość gosc gogo
ja ciebie nie wyzywam dałam przykład czy byłoby ci miło gdybym tak napisała. Tu siedzą ludzie którzy chyba czerpią przyjemnosc z wyzywania innych ludzi. to jest dla mnie chore i taka osoba powinna się zastanowic nad wizytą u psychiatry bo najwidoczniej nie radzi sobie z emocjami na drugi raz to ja juz na pewno nie mam zamiaru nikogo prosic o miejsce i czekac az ktos się zlituje albo nie. Pójdę do pielęgniarki i poproszę o przyjęcie i tyle. W takich miejscach kobiety w ciązy i kobiety z małymi dziecmi mają pierwszeństwo i żaden lekarz czy pielegniarka nie odmówi. Na pewno nie bedę czekac po to żeby zemdlec i narazic dziecko

Gość gość
u nas w carrefour jest jedna kolejka do kas i czeka się na numer wolnej kasy który pojawia się na ekranie (nie wiem jak u Was) no i stałam na samym końcu,kasa pierwszeństwa zamknięta (to był w którym kilka godz później odeszły wody hehe) jakaś pracownica mnie wyłapała wzrokiem i kazała iść do kasy gdzie ktoś miał najmniej zakupów :) hehe

Nie :) ja właśnie jestem sprawiedliwa i kulturalna dla wszystkich. Jeśli byłabym w kolejce sama mogę przepuścić, ale jeśli stoją za mną inne osoby nie uważam za kulturalne przedłużenie ich czasu oczekiwania. A wy widzicie tylko wasze dobre sercem ale tylko dla osoby, która jęczy - nie mylić z taką która źle sie czuje

Jaka nienawiść? O czym ty piszesz? Przychodzisz, wpychasz się bez kolejki i masz gdzies osoby które musiały na ten czas opiekunke do dzieci wynająć, inne osoby chore które się nie obnoszą z tym, osoby spieszące się do pracy.Bo tylko ty i twój brzuch..żenada. A od krzesełka serio tyłka nie urywa

Gość gość
Glosno teraz o zaniedbywaniu i katowaniu dzieci i ludzie i media dziwia sie zw taka znieczulica ja sie nie dziwie czytajac wypowiedzi kingi stefanki.

Gość gosc gogo
gosc 10.36- to co piszesz o swojej szyjce to ja już miałam ok 20 tyg ciązy, dlatego własnie cały czas leżałam w szpitalu. Teraz juz wszystko pootwierane. A po co dzidzuś ma sie urodzic 4 tyg za wcześnie, jak moze pobyc jeszcze troche i urodzic się chociaz po 38 tyg. w imię czego mam go narażac?

Gość CytrynowaCytryna
ciekawe czy takie łaskawe byłby niektóre osoby dla ciężarnych jak by przyszła do lekarza cała szkoła rodzenia :-D

No nie wiem czy pielęgniarka cokolwiek by pomogła :) bywam w dwóch przychodniach i jest w nich regulamin :) że np we wtorki pierwszeństwo mają ciężarne, w inny dzień ktoś tak, jeszcze kiedyś kto inny :) nie ma tak że polecisz sie poskarżyć i ciębie jak królową wprowadzą :D no chyba że twoja przychodnia ma taki regulamin...najlepiej sprawdź.

Gość gość
Neomagic czytaj ze zrozumieniem!!! Nigdzie się nie wpycham: czekam grzecznie na swoją kolej i w sklepie, i w aptece, i w przychodni itd. W autobusach też stoję sobie i jadę, nie oczekując że ktoś się podniesie i ustąpi. Ludzie, zwłaszcza ci ok 60+, udają że nie widzą. Na szczęście jeszcze mam siłę udzwignąć te 8 kg nadbagażu i na nikogo nie liczę, natomiast za 20- 30 lat niektorzy bedą liczyć na mnie i moje dziecko...

Gość gość z kolejki
najbardziej będą tu ujadały te byle ciężarne które nie miały odwagi poprosić o przepuszczenie w kolejce lub których nikt nigdy nie puscil a teraz tu japę drą jakie to one były super bo nic od nikogo nie wymagaly...żal mi was zalosne idiotki, wczoraj wracałam z pracy i młoda kobieta w pociągu zaslabla(na oko kolo 30tki) ktoś powie mloda niech stoi, a tu taki zonk...wiec tym bardziej ktoś w ciąży, lub z niskim ciśnieniem ma prawo zle się czuc...ale tylko chamskie wredne baby potrafią pisać takie obraźliwe słowa pod adresem innej kobiety. żal... faceci tacy wredni nie sa....

Gość gość
Kinga ma hitlerowskie poglądy . Ona nienawidzi ludzi chorych i starych .

Gość gosc gogo
kinga stefanka- jak przeczytalam twoją wypowiedz o "wyciąganiu z kolejki za kudły" to juz teraz widzę ze nie ma co z tobą dyskutowac, powinnaś uda sie do lekarza bo ewidentnie masz problem z głową. Ja tu jeszcze ani razu nikogo nie wyzwałam a do mnie co chwile ktoś pisze krowo, macioro, debilko, chamko. Więc kto tu jest bez kultury?

Gość gość
Ja mieszkam w malym miasteczku i tutaj nie ma znieczulicy.hezeli trzeba to przepuszcza i nikt sie nie pluje.a najczesciej przepuszczaja starsze osoby ktore byly jeszcze wychowywane przez rodzicow

Gość Magda18181
Jeśli ciężarna albo kobieta z dzieckiem prosi mnie o przepuszczanie w kolejce to nigdy nie robię z tego powodu problemow . Nic mi sie nie stanie jak poczekam kilka minut dłużej.

Gość CytrynowaCytryna
prawda jest taka że ciężko jest odróżnić czy ktoś naprawdę źle sie czuje czy tylko przesadza tak jak opisałam swoja sytuację o kobiecie co wykorzystała ciąże aby zapisać do lekarza nie siebie a mężą który łaził po szpitalu a mógł on postać w kolejce, ostatnio w biedronce robiłam duże zakupy a facet młody łepek może z zawodówki stał w kolejce tylko z napojem, to sama mu zaproponowałam aby zapłacił przedemna bo u mnie większe zakupy :)

Gość gość
No wlasnie, mloda kobieta zaslabla ale gdyby obok jechala ciezarna to darla by morde, ze mloda moze stac a ona w ciazy wiec z drogi, z drogi. Kazdy moze zle sie czuc, mlody tez i nie musi o obca babe sie martwic : D Wlasnie o tym mowimy.

Rozumiem, że gdybym stała w kolejce przed tobą i przepuszczała wszystkie ciężarne, starsze osoby, z małymi dziećmi oraz każdego kto mi wygląda, że źle sie czuje nie miałabyś nic przeciwko? :p i podziwiałabyś moją kulturę i dobre wychowanie :)