Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc gogo77

9 mies ciązy, a brak kultury ludzkiej

Polecane posty

za 20-30 lat będę liczyła na Ciebie i twoje dziecko? no wybacz hahaha ubawiłaś mnie :-D po to teraz harujemy z mężem i odkładamy na emeryturę żeby tych'kokosów' z emerytury nie pobierać. A swoją drogą co ty możesz zaoferować? jesteś na L4 w ciązy. Jak wrócisz to na twoje miejsce będzie ktoś inny a o umowie u kolejnego pracodawcy możesz zapomnieć🖐️ A jeśli ciąża zagrożona jak to podkreślasz to co robisz na własnych nogach-sama w przychodni?

Gość gosc gogo
naomagic- mylisz wpisy bo ja nie pisałam o żadnych emeryturach. czytaj dokładnie co kto pisze

Gość gość z kolejki
nikt nie chce przepuszczać chorych/ciężarnych/starszych w kolejce bo...bardzo im się spieszy żeby wpaść na kafeterie i wylać swój jad na forum....

Gość gość
Ty co pisze KingaStefankaFanka nie ma sie co przejmowac. To młoda pusta dziewucha która wychowała sie w bogatej rodzice i na każdym kroku gardzi ludźmi biednymi , chorymi . Kiedy byl temat o chorych dzieciach to napisała mi ze moj chory syn jest "zachciewajka " i takie dzieci jak moje powinno sie zabijać bo to tylko pasożyty. :(

Gość gość
Oj tam jezeli ktos mnie wpusci to skorzystam i nie dre sie.wczoraj bylam w przychodni.wtoczylam sie na 2 pietro ziajana a na lawce siedzialo 5 facetow i oni wszyscy jak na komende wstali i chcieli zebym usiadla

Nikt normalny nie będzie liczył na czyjeś dziecko :D a jak będzie zarabiało 1200 to co? Nie ma co liczyć na emeryturę :D Osobiście zamierzamy utrzymywać sie głównie z naszych inwestycji, na które pracujemy sami, bez udziału cudzych dzieci :)

Gość gosc gogo
gosc 11.04 masakra, ciekawe tylko czy byłaby tak odważna, żeby ci to w oczy powiedziec, albo twojemu męzowi:O Aż żal czytac

Gość gość
Z tym przepuszczaniem to różnie bywa. Nie popieram niekulturalnego wpychania się w kolejkę przez zdrową, w pełni sprawną cieżarna. Sam brzuch, moim zdaniem, nie upoważnia do takich przywilejów. W domu taka pewnie też plackiem nie lezy więc i w przychodni godzinę z książką w ręku na krzesełku wytrzyma. Jeśli natomiast ktoś źle się czuje i kulturalnie prosi o przepuszczenie w kolejce to chamstwem jest go nie przepuścić. Ja często zwykla zgadzam sie jeśli ktoś prosi mnie o taką przysługę- oczywiście zaznaczając, że zgadzam się jeśli państwo za mną nie mają nic przeciwko- w końcu nie sama stoje w tej kolejce i decyzja nie należy tylko do mnie. Przykre jest tylko to, ze kobiety sam fakt posiadania brzucha uważają za swój przywilej. Kiedyś stanęłam z koleżanką w kasie pierwszeństwa. Ja w ciąży (około 6 miesiąca ale z małym brzuchem) ona po operacji kręgosłupa. Ale obie czułyśmy się generalnie dobrze (skoro wybrałyśmy się na zakupy to byłyśmy też w stanie odstać w kolejce swoje). Przyszła starsza kobieta twierdząc, ze ma grupę inwalidzką (ale biegała jak fryga), poprosiła o przepuszczenie. Miałyśmy czas wiec wpuściłyśmy ją. Za nami stanęła ciężarna- dwulatek uczepiony do nogi, brzuch jak balon, dwa produkty w ręku- wpuściłyśmy ją- była miła, uśmiechnięta, podziękowała- nie miałam z tym problemu. Ale w końcu przyszła też dziewczyna twierdząc, ze jest w ciąży, nie pytając nikogo o zgodę zaczęła przepychać się do przodu z obrażoną miną. Tego nie darowałam. Powiedziałam jej dosadnie co o tym sądzą. Bo ona widziała tylko czubek własnego nosa- nawet przez myśl jej nie przeszło, że w kolejce są inni potrzebujący. Trochę jak autorka, która stwierdziła, ze cieżarna czekająca na końcu kolejki sama nie zadbała o swoje interesy. Może nie zadbała bo uznała, ze nie tylko ona jest uprzywilejowana?

Nie napisałam że powinno zabijać sie Twojego syna :) napisałam tylko że jesli będąc we wcześniej ciąży zdecydowałaś sie urodzić chore dziecko powinnaś teraz sama płacić za jego leczenie.

Gość gość
Kinga stefanka to jakas zakapleksiona pryszczata baba co nie ma znajomych i wylewa jad na kafe

Gość gość z kolejki
ale jeśli ona poprosila to ja bym ciężarnej nie odmowila nigdy! nawte gdyby mnie ta laska w pociągu poprosila o miejsce mowiac ze zle się czuje i jej slabo to tez bym ja puscila mimo ze bylam mlodsza od niej...ja sama mam niskie ciśnienie często mi slabo w zatłoczonych miejscach, tez raz zemdlałam choc czułam się slabo to nie poprosiłam o miejsce bo balam siępolecialam jak dluga na ziemie..jakas kobieta widziala ze robie się coraz bledsza na twarzy i jakos zdazyla noga jakos zamortyzować mój upadek zebym glowa nie uderzyla...dlatego teraz jak się zle czuje to proszę o miejsce, i uważam ze powinniscie być bardziej kulturalni i mieć więcej empatii na to co się dzieje wokół, ale dziś każdy nietstey patrzy tylko na czubek swojego nosa, przykre to, za chwile wasze siostry, szwagierki,kolezanki, wy same możecie być w ciazy i zobaczymy czy będzie wam milo jak was ktoś oleje.,...

Gość gość z kolejki
ucielo mi tekst miało być:bo balam się reakcji ludzi ze pomysla ze mloda to udaje ze jej slabo a chce d**e posadzic...

Gość gość
Kinga z twoich inwestycji HAHAHHAHA Zaliczyłaś wpadkę idiotko bo nawet nie umiesz porządnie ulotki od tabletek antykoncepcyjnych przeczytać hehe . Nie rob z siebie wielkiej "bizneslumen " bo gdyby nie twoj ojciec który załatwił ci prace w budżetowce to byc g***o sama zrobiła .

Gość gosc gogo
widocznie ta ciężarna która czekała nie miała odwagi poprosic o przepuszczenie. Ale jak już wychodziłam to widzialam że ona też wstała i szła na początek, chyba jak zobaczyła że ja weszłam to zdecydowała się tez kogoś poprosic. Tak myslę ale jak dalej się to potoczyło i czy ktoś ją przepuścił to nie wiem bo już wyszłam.

Gość gość
"Nie napisałam że powinno zabijać sie Twojego syna usmiech.gif napisałam tylko że jesli będąc we wcześniej ciąży zdecydowałaś sie urodzić chore dziecko powinnaś teraz sama płacić za jego leczenie." A niby dlaczego miałaby płacić z swoich pieniędzy ? Po to każdy z nas placi podatki zeby w razie choroby korzystać z opieki medycznej .

Gość gość
Neomagic, chyba nie do końca orientujesz się jak działa zus w naszym chorym panstwie, poczytaj sobie co zus robi z bieżacymi składakami- wydaje je własnie na zasiłki dla innych. Zus to nie konto oszczednościowe, na ktorym z m-ca na m-c rosnie kapitał, tylko dziura. Mimo że regularnie odprowadzasz składki to zus ich nie inwestuje żeby procentowały na twoja korzyść, tylko wydaje... wiec za kilkadziesiąt lat na twoja m. in emerturke beda pracowały nasze dzieci. Tak to działa w tym ustroju i nie łudź sie ze jest inaczej...

Gość gość
Ja jednego nie rozumiem, po co autorka stała jak kołek przed drzwiami, skoro mogła zamówić sobie kolejkę i usiąść i poczytać książkę, podnieść się jak jej kolej będzie.

Gość gość
Ja tez zle sie czuje, czesto mi slabo, mam chore oczy a w nich rozblyski, mety, nie widze wyraznie i szczerze watpie, ze kogos to interesuje. Wizyty u lekarza planuje w taki sposob, by miec czas na przeczekanie kolejki przede mna.

Gość gość
Oj Kinga uważaj bo jak urodzisz chore dziecko to nie bedziesz taka pyskata jak tutaj, Swoją droga ciekawe czy umiałabyś podejść do matki chorego dziecka i powiedziec jej wprost ze jej dziecko powinno sie zabić bo jest chore.

No właśnie :o a myślisz że jak ktoś sobie zafunduje z własnej woli chore dziecko to będą pieniądze na Twoje dziecko, które urodzi sie zdrowe a zachoruje potem? Bo ja uważam, że zbędnych wydatków powinno sie unikać...no chyba że kogoś stać...

Gość gość
KingaStefankaFanka hmmm a ty nad łóżkiem nasz powieszona swastykę ? Bo widzę ze fascynuje cie Hitler i jego poglądy .

Gość CytrynowaCytryna
Kinga faktycznie jesteś dziwna :-/ nie podoba mi sie twój tok myślenia.

Gość gość
Dlatego do lekarzy chodze prywatnie zeby nie sluchac glupich pind

dlatego drogi gościu nie będzie mi tu jakaś pannica wypisywała że za 20-30 lat będzie mnie ona i jej dzieciak utrzymywała. Pracuje=odkładam pieniądze na starość

Sama jestem w 9 miesiącu i grzecznie sterczę na końcu każdej kolejki bo nikt nigdy mnie jeszcze nie przepuścił. A jest mi coraz ciężej bo mam problemy z nerkami i nadciśnienie. Sama po ciąży będę przepuszczać zaawansowane ciężarne.

Kiedy wy sie nauczycie czytać? Wydaje mi się że nieprędko :o Piszę przecież wyraźnie, że dzieci, które już są powinno sie leczyć, tylko nie dopuszczać do rodzenia kolejnych beznadziejnie chorych, jeśli z góry wiadomo że ich leczenie będzie kosztowne i do niczego pozytywnego nie doprowadzi. Wiadomo, że należy leczyć dziecko, które zachorowało, albo które np ma porażenie mózgowe powstałe przy porodzie itd. Ale jeśli ktoś wie że urodzi chore dziecko, wtedy sorry, ale niech sobie sam płaci skoro sam się zdecydował, a nie zabiera kasę ludziom, którzy nie mieli wyboru.

Gość gość
KingaStefankaFanka a dlaczego twoj bachor jak zachoruje ma sie leczyć z państwowych pieniędzy ? Skoro dziecko chore od urodzenia według Ciebie nie zasluge na leczenie za pieniądz z NZF to tym bardziej twoje dziecko z wpadki(hahah) nie powinno tych pieniędzy dostać .Urodziłaś bachora z wpadki i to lecz go za swoje:) .

oczywiście po wyjściu z porodówki, z porytym kroczem, drącym się maluszkiem na rekach bardzo chętnie sama będziesz przepuszczała każda ciężarną :-D

Gość CytrynowaCytryna
Kinga jak byłabym w ciąży i wiedziałabym że moje dziecko jest chore to bym urodziła bo to jest żywa istota to nie dziecka wina że jest chore, zastanów się o czym ty piszesz.