Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc gogo77

9 mies ciązy, a brak kultury ludzkiej

Polecane posty

to skoro twój sąsiad kradnie to ty tez kradnij,. Skoro on nie ma i jemu się należy to jak podprowadzi ci auto z garażu to nie zgłaszasz na policję?bo w końcu wszyscy kradną

Ja już wszystko bym zrozumiała ale te matki najbardziej "dymają" siebie i swoje rodziny...bo jakie życie mają przy takim warzywku :o jeśli to jeszcze jedynak, wtedy cierpią tylko sami winni, ale jeśli jest więcej rodzeństwa :o powinno sie wtedy te zdrowe dzieci umieszczać w normalnych rodzinach, żeby mogły żyć jak inne dzieci. a nie zawsze na drugim miejscu bo warzywko, bo mamusia ma dobre serce :o

Gość gość
Mam kuzyna niepelnosprawnego i zycze wam zebyscie nie zaznaly smaku macierzynstwa z niepelnosprawnym dzieckiem.pluja te co nawet dziecka chorego nie widzialy na oczy

Gość gość
KingaStefankaFanka jak twoje dziecko ulegnie wypadkowi i bedzie takim "warzywkiem" to rozumiem ze oddasz je do jakiegoś przytułku tak?

Gość gość
Nie ona je do wisly wrzuci bo chorzy i schorowani nie maja prawa zyc

Kinga masz bardzo radykalne poglądy.Ja nie wiem co bym zrobiła jakbym urodziła chore dziecko. Zarzekam tez się że nie chcę kolejnego a nie wiem co bym zrobiła gdyby się okazało że jestem w ciązy.Jedni karaja dziecko zakazem bajek a inni zamykają w szafce na szczotki.Gdzie 2 Polaków tam 3 zdania ;)

Przecież włąśnie piszę cały czas, że przez nieodpowiedzialne baby inne dzieci, które zachorują, albo ulegną wypadkowi nie będą maiły kasy na leczenie. Co innego urodzić świadomie chore, a co innego kiedy nie masz wyboru. Potem jeszcze stawiają sie na równi a nawet wyżej niż matki, które spotkało nieszczęście i nie mają wyboru bo ich dziecko zachorowało, albo miało wypadek.

Gość gość
Ona tak gada bo sama nie ma takiego problemu.jestem ciekawa czy jak by 5 miesiecy nosila pod sercem dziecko i nagle okazalo sie ze dzieciatko jest chore to czy by z miejsca oswiadczyla ze usunie..moja bratowa 9 lat temu tez myslala ze urodzi chore dziecko bo przez cala ciaze lekararze mowili ze dziecko nie ma zaladka i co w stycNiu urodzila zdrowa coreczke

Gość gość
Kinga a co w takim razie z pieniędzmi na leczenie pijaków/ narkomanów/ samobójców itp. ? Dla nich ma byc kasa z budżetu czy nie?

można tymi kategoriami myśleć, ale bierz pod uwagę że każdy jest inny. Każdy ma inny poziom'wrazliwości' ja osobiście ze łzami w oczach jechałam do weterynarza jak mi kota potrącono. Nie wiem czy potrafiłabym usunąć chorą ciążę....

Piszę, do k***y nędzy, że schorowani i starzy i młodzi mają prawo żyć i sie leczyć, ale nie mają takiej możliwości przez kobiety o dobrych sercach gardzące aborcją nawet w przypadkach kiedy jest od razu wiadomo, że dziecko nigdy nie będzie mogło żyć samodzielnie, juz nie mówiąc o zarabianiu na siebie :)

Gość hmmmmmmmmmmmmmMMMMMMM
KingaStefankaFanka A czym niby rożni sie dziecko chore od urodzenia od tego które zachorowało pozniej ?. Ja mam zdrowego syna i chora od urodzenia córkę .Tak samo ich kocham i żadnego nie oddalabym tylko dlatego ze jest chore.

Gość gość
No ale jezeli dziecko ulegnie wypadkowi samochodowemu z twohej winy to tez powinbas leczyc za swoje pieniadze bo ty ten wypadek spiwodowalas albo jezeli dziecko bawi sie pod twoja opieka i tez ulegnie wypadkowi to tez twoja wina

no dokładnie, nie dopilnowałaś dziecka, napiło się kreta albo zjadło jajecznicę z Muchomorem i co wtedy?

Badania robi sie wcześniej, nie w 5 miesiącu i nie o takich przypadkach mówię. I dobrze o tym wiecie tylko jesteście wielce "wierzące". tylko ciekawe czemu potem po zasiłek nie lecicie do księdza tylko do MOPS :o

Kinga ale to ze ty zabiłabyś swoje chore dziecko to nie znaczy ze każda matka musi .

Gość gość
W 2 czy 3 miesiacu dziecko nie ma jeszcze wszystkich narzadow wyksztalconych wiec nawet w 8 czy 9 miesiacu moze sie cos stac i dziecko urodzi sie niepelnosprawne

A co ma do tego wiara ? Ja jestem niewierzaca a jestem i bedę przeciwniczką aborcji. Dla mnie każdy ma prawo do zycia .

Wtedy też powinno sie płacić samemu, albo płacić wysokie OC, które też pewnie nie wiecie tak naprawdę za co płacicie i jak wasze dziecko stłucze szybę sąsiadowi oczywiście płacicie samie za szkodę ... :) Możecie żałować, że nei ja rządzę kasą w tym państwie, bo dla nikogo komu sie sprawiedliwie należy by nie brakło :) . A teraz wybaczcie, ale idę ciężko pracować na wasze babcie i inne potrzeby

No idź bo glupoty wypisujesz.

No właśnie NIE MUSI :) ale jak nie chce niech zdobywa kasę sama a nie od państwa :) i tylko o to chodzi, niech nie przejebuje życia innym swoją decyzją

Gość autorka źle się zachowała
Moim zdaniem autorka źle się zachowała. A w zasadzie planowała źle się zachować, bo w momencie kiedy usłyszała że facet jej nie przepuści to planowała się wepchnąć. ale skoro zadała pytanie to powinna się liczyć z odpowiedzią tak lub nie, a ona była nastawiona jedynie na tak :O gdybyś była osobą MYŚLĄCĄ to wysłałabyś męża żeby zajął kolejkę i poszłabyś na tzw. gotowe. Ale lepiej się wcisnąć bo się należy? Chamstwo się szerzy, szkoda, że widzisz je u innych a u siebie już nie :(

Gość gość
Kinia a ty taka mundra a pracujesz w budżetowce hehehe :) wiesz ze ze twoja wyplata jest wypłacana z naszych podatków :)

Gość gość
Najpierw piszesz ze dziecko chore z wypadku to jemu nalezy sie kasa od panstwa.A pozniej piszesz ze rodzice sami powinni placic.zdecyduj sie

Gość gość
Kinga a dlaczego inni mają płacić za leczenie kogoś kto swoje zdrowie sam zniszczył pijąc lub biorąc narkotyki? I w efekcie też nie zarabiał na siebie. Dziecko jest gorsze na starcie bo miało nieszczęście zachorować przed narodzinami?

Gość gość
Oj ona tylko tutaj taka pyskata a na zywo pewnie siedzi cicho jak mysz pod miotła :)

Wy mi nie dacie popracować :p ale to wasze pieniądze, ajk ktoś słusznie zauważył :D Posałam że jesli wypadek jest ewidentnie z winy rodzica wtedy też powinien płacić ze swoich pieniędzy, albo dobrze sie ubezpieczać :) Dodam, że kierowcy pijani albo nieodpowiedzialni powinni płacić rentę porządną też ze swojego majątku. No i lekarze, tu dopiero są możliwości :) powinni płacić za swoje błędy, ubezpieczać sie i ponosić odpowiedzialność...na razie nie mają po co bo za każdy ich błąd pałcą wszyscy...co wam na pewno odpowiada, bo jakby nie :D

Eeee nie siedzę tak cicho :) powoli zmierzam do tego, żebym w sprawach o których piszę mogła mieć coś realnie do powiedzenia :) za waszą kasę oczywiście :p