Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy są oburzeni wyborem Conchity, wylewają swoje żale w internecie

Polecane posty

Gość gość
to nie byl konkurs piosenki tylko konkurs przebierania sie x na to wygląda... Prawda jest taka że to jest konkurs na to kto jest najbardziej użyteczną marionetką polityczną. ' zawisc,zawisc do potegi x Niby zawiść o co idiotko? Ty w ogóle coś myślisz czy tylko tak powtarzasz jedno i to samo co? Czego mam zazdrościć Tomasowi-haha 'pięknej brody'? Wybacz ale nie gustuję w takich zestawieniach ;) ' tepacy ograniczeni umyslowo x o sobie piszesz?no masz rację .

Gość Celsjuszsz
To niech ten gość zdecyduje się czy chce być kobietą czy pozostać mężczyzną. Bo broda wygląda niesmacznie i obraża moje poczucie estetyki, apetytu i dobrego smaku. Nie muszę oglądać narzucanych mi występów, które deprawują zwłaszcza młodych. Czy to ma być tolerancja w wydaniu europejskim? Jesli gość ma problemy osobowościowe należy mu współczuć a nie narzucać opinii publicznej jego image jako normę. Trawa jest zielona a nie niebieska; niebo jest niebieskie i inigdy nie będzie zielone, a mężczyzna jest mężczyzną i kobieta kobietą. Kto nie wierzy niech sam sobie spojrzy w lustro.

Gość gość
Zal ci kogos ,kto odnosi sukcesy ????? sama jestes zalosna :O

Gość gość
wylewają żale? Raczej sie śmieją lub są zniesmaczeni. No ale cóż, do tej pory głownie ateiści wylewali swoje zale, w necie, to teraz są zaskoczeni że ktoś inny się odezwał,może mieli wykupioy jakiś abonament na narzekanie ;)

Gość gość
Żal człowieka chorego.Bo jest chory.

Gość gość
Dyskryminacja i brak akceptacji , zacofanie do potegi :( a w rzeczywistosci tylko zawisc :O

Gość gość
phi na eurow zawsze wygrywala dziwność, (bo to festiwal kiczy, więc przecie nikt nie będzie zwracał uwagi na wokal) , lud lubi dziwność, od zawsze w cyrku pokazywano baby z broda, karłów, czy wielkoludow, ot taki tani chwycik.

Gość gość
jakis lekarz tu zbadal chorego ? fajna choroba :) przynosi sukcesy ,nagrody ,slawe ;)

Gość gość
Jesteś aż tak tępa i ograniczona ze nie mieści Ci w pustej główce że komus sie to zwyczajnie nie podoba taki przebieraniec, bo to jest po prostu ohydne, i wbrew jakiejkolwiek estetyce? P********z jak potłuczona, o jakiejś zawiści, jaka zawiść ??O co? Trochę myśl jak piszesz.

Gość gość
No cóż, w dzisiejszych czasach tak jest ze choroba przynosi zyski.(np Grodzka). Ale i tak wolę być zdrowa a bez tych ''zysków'' .

Gość _greg76_
Jest to osoba z zaburzeniami psychicznymi, nie ulega to najmniejszej wątpliwości, co do sławy, to "aktor jednego spektaklu".

Gość gość
Od paru ladnych lat mozna w Polsce zobaczyć występy Draq Queen. Są teatrem, zabawa, czasem występem kabaretowym. To mezczyzni, którzy kopiują kobiece zachowania, przerysowując je. Parę takich występów widzialam i świetnie sie na nich bawilam :P Ciekawe, ze występy Mariolki z Paranienormalnych, czy Smolenia jako Pelagii was nie oburzaly, a nagle taki wystep potraktowany bardziej serio, tak?! Ten chlopak, bo to nie baba z broda, nie transwestyta, a mezczyzna, chcial wzbudzić kontrowersję, chcial w ten sposób wzmocnić przekaz piosenki i...jak widać doskonale mu się to udalo :D ...poza Polska, w której spora czesc glupoli zobaczyla jedynie sukienkę i brodę, a nic poza tym. To tak jakbyście czepiali sie charakteryzacji, a nie widzac świetnej gry aktorskiej. A propos- wiecie, ze do czasów Szekspira włącznie, role kobiece na scenie odgrywali umalowani i ubrani w kiecki mezczyzni??? Kobietom nie wolno bylo występować. Ani w starożytności, ani później. I jakoś nikt wtedy o genderyzmie nie krzyczal :P

Gość _greg76_
Ogarnij się troszeczkę i nie porównuj Smolenia przebranego za Pelagię z tym czymś. Smoleniowi do pięt nie dorasta. Smoleń nie promował dewiacji.

Gość gość
A aktor (mezczyzna) w scenie balkonowej przebrany i umalowany, grający Julie tak?

Gość gość
A czegóż można zazdrościć Conchicie co? Ty mu czegoś zazdrościsz? Zamieniłabyś się z nim? Bo ja nie. Zazdrościć komuś zaburzen tożsamości płciowej, to mniej więcej tak jak zazdrościć że ktoś wpadł pod pociąg ... No nie wiem, może jest ktoś na tyle porąbany że zazdrosci drugiemu nieszcześcia, ale ja w takie cuda nie wierzę. Moja znajoma doznała rozległego poparzenia twarzy, też stała sie wtedy ''sławna'' pisano o niej w gazetach, necie, jej poparzona twarz była we wszystkich czasopismach,jej osoba była na ustach wszystkich. Też uważasz że jej ktoś zazdrości (zawiści)?

Gość gość
Ale kto wam powiedział, ze Austriak ma zaburzenia tożsamości plciowej??? On ten strój traktuje jak sceniczny kostium! I pewnie brodę wlasnie dlatego zapuscil, by bylo jasne, ze jest mezczyzna, bo przy jego delikatnej urodzie w makijażu moglby byc pomylony z kobieta. A tego najwidoczniej nie chcial. Osoby zmieniające plec zrobiły by wszystko, by ukryć cechy plci, z ktora sie nie zgadzają. W tym wypadku - zarostu.

Gość gość
Nie rozumiecie czym jest draq queen i tu caly problem...

Gość _greg76_
Aktor - odgrywa scenę ubiera portki i idzie do domu. Idiota - ubiera się w sukienkę zapuszcza brodę i wmawia wszystkim że jest normalny. Równie dobrze można nakleić gazetę na ścianę, walić w nią łbem i mówić że dzięki gazecie mniej boli. Zmień lekarza, ten cię oszukuje.

Gość gość
KIELBASA raczej stara kielbacha splesniala w polskich mediach nagonka na polakow kielbasa wygrala bo ludzie maja kielbie we lbie Wygrala bo Kiełbasa wygrala Eurowizje poniewaz mial byc jasny przekaz Spojrzcie jestem gejem pederasta i swiat mnie akceptuje i to takie fajne i normalne o jeju az slodko piernal na koncu i te wszystkie teksty w tvp 2 ze jesli ktos ma inne zdanie to musi pochodzic z zascianka smiach na sali znow durnie w tvp sie produkuja a politycy zajmuja tematami ktorymi nie powinni sie zajmowac

Gość gość
Zazdrościć to ja mogę komuś zdrowia a nie choroby.Chcesz wiedzieć czego zazdroszczę (w pozytywnym sensie, bo to zawiśc nie jest).Np zazdroszczę umiejętności męża mojej kuzynki.Ona ma świetnego męża, mieszkaja na wsi,potrafi robić takie cudenka w domu, że szok.Sam wybrukował całe podwórko (piękne wzory,nie sztampa),wykonał obudowę na studnię, przebudował stodołę -zrobił z niej niemal arcydzieło ,z miejsca w ktorym kiedyś było szambo zrobił klomb kwiatowo-roślinny,cały dom na zewnątrz i od wewnątrz przebudował , w tak praktyczny spoósb że oko bieleję, aż chce się tam mieszkac, a to był kiedyś bardzo niepraktyczny dom, stary, i ogólnie brzydki, obecnie jest śliczny, ale co najważniejsze mega funkcjonalny, kotłownia jest przy samej kuchni,krok i drewutnia (bez wychodzenia na zewnątrz),weranda, taras, zabudowane ogrodzenie dla kurek,całą psoiadlosc otacza jakby maly lasek,nie no tego sie nie da opowiedzieć ani opisac, czegoś takiego takich zdolności ale przede wszystkich faktu ze jemu sie chce,(bo pracuje za granicą, i po calym tygodniu ciezkiej pracy wraca, inny by sie polozyl i wypoczywal , a on przez weekend wszystko w domu porobil,to jest niesamowite),hodują króliki, mają ekologiczny ogród zwłasnymi warzywami,owocami bez chemii.Więc czegoś takiego to mozna zazdroscić, ale nie tego ze jakis facet przebral sie za kobietę, zostawil brodę, i wszyscy sie ciesza jak glupki do sera, że hoho jakie to nowoczesne, cóż za design-broda i tipsy,łooooo. hahah,śmieszna jesteś z tymi teoriami o kant d**y rozbić

Gość rjana
na widok conchity robi mi sie niedobrze (i to nie w przenosni tylko na serio) podobnie jak na widok wiesniaczki ubijającej masło. masakra.

Gość gość
A,czyli wg Was ow Thomas w sukience i pelnym makijażu paraduje po domu? :D nieeeeeeee....to jego kostium sceniczny, który zdejmuje kiedy z niej schodzi. jak aktor wlasnie!

Gość gość
Gdyby traktował jako stroj sceniczny toby w wywiadach nie mówil o sobie w formie żenskiej, nie pindrzyłby się i nie mizdrzyłby jak pensjonarka (bo już nawet nie jak kobieta, to parodia kobiecości, w dużym przerysowaniu, ale on tego nie robi jako parodii, tylko uważa że to ładne), ha jak on odgrania se te włoski (peruka chyba ?) ,jak drobi kroczki .Jemu się po prostu wszystko p**********o, jemu sie zdaje ze jest kobietą :O Sam mówi że on jest ferheireted-czyli jest mężatką ! ha-chyba mężatem :D

Gość gość
No ja tam nie wiem i mnie to guzik interesuje w czym Tomek paraduje po domu, ale jeśli uważa się za babke, to pewnie w sukience (może nie koronkowej akurat) i w makijaży, tyle że bez sztucznych rzęs i tipsiorów (to na big okazje).

Gość gość
Dopoki jest w makijażu, na scenie jest Conczita, wiec używa form żeńskich. to kreacja aktorska. To calosc. Poczytajcie o draq queen, moze to wam cos rozjaśni...

Gość gość
Drag queen - forma transwestytyzmu, w którym mężczyzna upodabnia się strojem i makijażem do kobiety. Zjawisko to ma bardzo różne oblicza, czasem wiąże się z widowiskowością i występowaniem na scenie, a innym razem z ekshibicjonizmem lub homoseksualizmem.

Gość Celsjuszsz
Niektórzy traktują to zajęcie jako zawód, często też jako hobby.

Gość gość
Polska nie dorosla do demokracji - obiektywne jury i widzowie TV w kilkunastu krajach europejskich uznali, ze ten wykonawca/wykonawczyni zwycieza. I co. Kazdy moze powiedziec "mnie sie nie podoba". Dlaczego jednak to ze "mnie sie nie podoba" ma byc prawem dla innych ? Nikt nie stanie sie "homo" ogladajac telewizje - w przeciwnym razie od ogladania niektorych seriali mielibysmy samych multimilionerow, tancerzy, adwokatow czy lekarzy. Gender to po prostu tolerancja dla innych a nie nakaz dostosowania sie do czegos co mi nie odpowiada. Niektore instytucje nie maja respektu dla inych pogladow i innego podejscia do zycia - dlatego na sam dzwiek slowa tolerancja dostaja wysypki.

Gość gość
Jemu to sie pochrzanilo z życiem prywatnym niestety.Nie tylko na scenie uważa sie za kobietę-poczytaj cos o nim .Gość ma ewidentne zaburzenia

Gość Celsjuszsz
Makijaż, strój i choreografia drag queens są zwykle przesadne i odróżniają ich od "zwyczajnych" kobiet.