Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę kupić telefon poradzćie

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić sobie telefon, najprawdopodobniej będzie to nokia lumia 800. Na allegro są dość duże różnice w cenach, zaczynają się od niecałych 400 do nawet 800 zł. Oczywiście tym strasznie niskim cenom nie ufam, pewnie to jakieś podróbki. Poradźcie mi, jak kupić ten telefon w dobrej cenie, nie przepłacając?

Gość gość
...

Gość gość
Oczywiście nei wpadłaś na to, że te z niższą ceną mogą być sprowadzane, mieć oprogramowanie w innym języku tudzież jego brak? ewentualnie są tzw. odnowione (uzywany tel ma wymienione wnętrzności) przeczyatj dokładnie opisy aukcji

Gość gość
poszukaj w stanach na ebay.com nawet z przesyłką może być taniej. Czy cło trzeba płacić? Formalnie trzeba, ale mogą też bez cła przepuścić.

Gość gość
W Pl niektóre ceny sa monstrualnie duże w porównaniu z tym ile dany sprzęt kosztuje w stanach np. U nich to przestarzała technologia która się wyprzedaje, dla nas wielka nowość. Sprawdź sobie na amazonie np. po ile Twój model chodzi średnio

Gość gość
napisałam, że nie ufam tym z niską ceną. Po prostu nie chcę przepłacić dlatego pytam, może jest tu ktoś, kto się orientuje i jest w stanie mi powiedzieć, za ile ten telefon mogę kupić.

Gość gość
sory, ale zamiast wejść na strony które Ci tu podano to czekasz aż zjawi się własciciel Lumii 800, tudzież osoba która zna wycenę jednego z tysięcy telefonów. mało logiczne

Gość gość
chodziło mi o to, ze może ktoś zna i poleca jakiegos dobrego, uczciwego sprzedawcę z allegro. Na podaną stronę weszłam i właśnie przeglądam.

Gość gość
weź przeciętną cenę z tych niższych, sprzedawca powinien mieć dużo komentarzy i handlować tym na codzień, a nie wyjątkowo. Jak dużo osób którąś ofertę kupiło to też jakiś trop. Sprawdź czy jest gwarancja i czy sprzedawca daje jakaś możliwość zwrotu i odpowiedzialności swojej. Tak ogólnie jak chcesz kupić nowy, zapakowany to nie powinno być problemu z wyborem - wszyscy powinni mieć podobne ceny, nie wiem skąd w nowym telefonie różnice takie od 400zł do 800zł to faktycznie trochę dziwne.

Gość gość
sprawdź też w zakończonych, u kogo nokia ta konkretna najlepiej się sprzedawała. Wiesz jak szukać aukcji w zakończonych?

Gość gość
Dziękuję za poradę. Tak teraz spojrzałam i te tanie (od około 349 zł) są wysyłane z zagranicy. Wydaje mi się, że najlepiej zaufać chyba jakimś sklepom, znalazłam sklepy na allegro oferujące ten telefon z gwarancją za niecałe 600 zł.

Gość gość
kazda nokia lumia jest taka sama. mozesz kupi bardziej za 400 i badziew za 500zl. ty myslisz ,ze kazdy tani tel bedzie dobry a kazdy drogi zly? bo ci co oszukuja sprzedaja na bank tanio?:D ainwestuj w slownik na ten telefon jak juz kupisz:D

Gość gość
....

Gość gość
tyle jest ofert tańszych, ja bym powyżej 400zł z przesyłką nie kupował, nawet nie oglądał. Wpisz nokia lumia 800, zaznacz stan nowy i cenę do 400zł i z tych wybierz.

Gość gość
Na co mi slownik?>

Gość gość
Dzięki za porady, przemyślę jeszcze sprawę. Nie mogę tu pisać bo ciągle wyświetla mi, że spamuję :o

Gość gość
spamu można się pozbyć, w niektórych wyrazach trudniejszych lub które mogą być reklamami wstawiaj ukośnik. To przejdzie przez filtr antyspamowy, bo będzie myślał, że to inny wyraz.