Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LUTÓWKI 2015

Polecane posty

Gość joana80
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa :) Jestem mamą 2 chłopców (bliźniaków) i czekam na trzeciego Maluszka, termin porodu- początek lutego 2015, płeć jeszcze nie znana. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie!

Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa :) Jestem mamą 2 chłopców (bliźniaków) i czekam na trzeciego Maluszka, termin porodu- początek lutego 2015, płeć jeszcze nie znana. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie!

Dzien dobry ciezarowki ! :) Enka 7 zle czy dobre samopoczucie zalezy od organizmu kobiety :) Ja nie mam ani wymiotow ani nudnosci,a jestem 10tydz4dzien od samego poczatku nie mialam zlego samopoczucia :) Tylko senna jestem i caly czas bym najlepiej spala :) I w dodatku ten apetyt,lodowka sie nie zamyka ;p MartaWWW ja wlasnie nie mam ochoty na przytulanko,bo sennosc mnie wykancza ;p M wraca z pracy kolo 18 ja ide pod prysznic i laduje w lozku,zaraz zasypiam. Masakra.. To nasze pierwsze malenstwo i gdyby nawet byla jakas ochota to by nie bylo przytulanka podejrzewam. Boje sie strasznie,ze cos moze byc nie tak,a on 100razy bardziej sie martwi.. ;/ Wer26 mysle,ze warto zrobic sobie "przeglad",bo zeby w czasie ciazy sa podatne na podraznienia,a nawet do luzowania w dziaslach co powoduje wypadanie teraz jeszcze mozna temu zapobiec,a potem juz d*pa. Moja mama mowila mi,ze ze 4 zeby jej wypadly w czasie ciazy,bo zawsze miala uraz do stomatologow i tym bardziej,ze w ciazy bala sie,a teraz zaluje. Joanna80 witam Cie w Naszym gronie !!! Gratuluje Malenstwa :*

Gość Enka7
Wiktoria_220 no właśnie ja się nie czułam dobrze od samego początku. Początkowo się cieszyłam ale teraz martwi mnie zanik objawów. Dzisiaj się obudziłam i nie czuje się w ciąży... dziwne uczucie, może przewrażliwienie. Piersi zmalały do dawnych rozmiarów a może nawet są jeszcze mniejsze bo staniki zaczęły mi odstawać, nie bolą, nie biegam siku co chwilę i nie wstaje już w nocy do wc, mdłości zero, ciągnięcie w dole brzucha też znikło. Jedyne co to identycznie jak na okres pobolewa mnie podbrzusze i krzyże bolą mocno. Spróbuje dostać się do jakiegoś ginekologa, muszę sprawdzić co się dzieje.

Nic sie zlego nie dzieje Enka7 :) Progresteron zaczyna spadac i objawy zanikaja. Ja dzis juz tez nie bylam w wc w nocy a tak to nawet 2,3razy sie budzilam. Tez nie czulabym sie w ciazy gdyby nie ta sennosc. Nie dodawaj sobie stresu. U niektorych zaczynaja zanikac okolo 10tygodnia a u inny okolo 15,a takie jak ja nie maja ich praktycznie w ogole ;p Moja kuzynka w 1ciazy miala cyce jak balony,a w drugiej masakra.. nie bylo ich wcale ;p Miala straszne male. Nie zamartwiaj sie tak,bo sama nie jestes !! ;) Co do ciagniecia w dole brzucha to tez juz nie ciagnie jak wczesniej teraz to ukłuje od czasu do czasu,a sa takie dni ze w ogole tego nie poczuje.

Enka nie chce Cię straszyć ale biegnij jak najszybciej do lekarza!!!! Taki ból podbrzusza i krzyży jest niebezpieczny!!! Ja np. Od początku nie miałam praktycznie żadnych objawów, ale na sikanie wstaje juz chyba ze 3 razy w nocy w dzień tez gonie i piersi dalej są opuchnięte, nie bolą jakoś bardzo ale wodze ich zmianę i zmianę w brodawkach. ja jestem juz w 12 tygodniu i 5 dniu. Enka ja bym poszła od razu gdzie kolwiek!! Daj znać jak coś się dowiesz. Ja często chodzę do dentysty ale z pół roku temu ponad byłam ostatni raz i macie rację, w takim razie warto. Musze się umówić. A trzeba to wpisać do karty ciąży? Wizytę u internisty tez?

Gość assus
Hej:) Ja mam to USG 13 sierpnia. I mam tak samo jak wer ekscytacjs na przemian ze strachem. Dnia dziwi mnie to,ze nie masz karty ciąży ja mam juz od 5 TC i teraz wszystkie badania mam wpisane tam. co to dentysty ,w pierwszej ciąży nie byłam i teraz tak samo nie wybieram się.

Gość mery84
Wer, to jest Twoja prywatna sprawa czy idziesz do dentysty czy internisty - mi nigdzie tego nie wpisywali. W kazdym razie bylam ok. 2 trymetru na przegladzie - wszystkobylo ok. a miesiac po porodzie tak mnie zab rozbowal ze myslalam ze zwariuje - na cito szukalam dentysty i trafilam do beznadziejnej, ktora leczyla mi go kanalowo. pierwszy raz w zyciu mialam leczony zab - wlasnie po ciazy. sadze ze przyczyna bylo karmienie piersia, bo wszystko co najlesze (wit, mineraly ida dla dziecka) i stres, bo moj maly wyladowalam wtedy w szpitalu a ja z nim (to bylo okropne)

Gość maałaamii
czesc dziewczyny, u mnie znowu zle :( oczywiscie przez rodzine mojego, jesli nie przestana sie wtracac bedzie naprawde zle ale oni nie zdaja sobie widocznie z tego sprawy. Maja chyba gdzies to ze jestem w ciazy i nie powinnam sie denerwowac. Ogolnie przez pogode tez zle sie czuje dzis, goraco znowu i od rana boli mnie glowa, brzuch troszke mniej z czego sie ciesze no i w czwartek wizyta wiec tez kolejny powod do lepszego humoru, obym tylko dowiedziala sie milych rzeczy i ze z malenstwem wszystko dobrze :) jakos tak dzis z nudow przegladalam wozeczki na allegro (wiem wiem mam jeszcze mase czasu :P ) ale nie wiem jaki wezme w koncu, nie mam pojecia jaki sie nada na zime, czy sama gondola a pozniej spacerowke czy tak jak myslalam na poczatku 3 w 1.. ojj bedzie spory dylemat :)

Mery moja koleżanka ma kartę ciąży na której jest osobna rubryczka dla dentysty... Ze ma tam wpisać,ze była na wizycie. Udała sie wiec już do stomatologa , ktory usunął jej kamień nazebny , powiedział dodatkowo ,ze lepiej w ciąży go usunąć, bo wtedy dziąsła są bardziej narażone na podrażnienia i rozchwianie zębów. Ja już sie Umówilam na wizytę :) Mała Mi a Ty czasem nie masz tez tego usg genetycznego w czwartek ? Zaczynam sie bardzo stresować przed tym badaniem ...

Gość maałaamii
wer mam mam, tez sie stresuje no ale to i tak nic nie da.. wierze ze poprostu bedzie dobrze! musi byc, z reszta u kazdej z Nas bedzie napewno wszystko dobrze ;)

Gość joana80
Dziewczyny, znacie już płeć Maluszków? ja w piątek mam wizytę, może się coś już dowiem :)

Gość MartaWWW
MałaMii- nie denerwuj się, proszę Cię :) Wiem, że ciężko, ale dasz radę. Może Ci ulży jak powiesz dokładniej o co chodzi? Na rozluźnienie atmosfery: MACIE DZIEWCZYNY JUŻ JAKIEŚ WSTĘPNE IMIONA DLA CHŁOPAKÓW I DZIEWCZYN? :)

Gość maałaamii
u mnie to raczej za wczesnie na plec choc nie powiem tez bym juz chciala wiedziec :) mam 12tc a Ty Joana80? aj chyba nie chce o tym mowic.. niedlugo mam sie z nim spotkac wiec pewnie bez nerwow sie nie obejdzie niestety. Ja myslalam nad Jakubem lub Julią wiem, ze te imiona sa teraz jedne z najbardziej popularnych ale nic nie poradze ze mi sie podobaja i juz nie pamietam od kiedy mowilam, ze jesli bede miala dzieci kiedys takie wlasnie dam imiona.

Gość Martolina
Ja w poprzedniej ciazy poznalam plec w 12 tygodniu. W piatekam usg. Moze bedzie juz cos widac, jak chlopak to pewnie bedzie widac. Ja chce Tosię lub Franka.

Ja mam teraz 13 tc. W poprzedniej ciąży płeć jednego bliźniaka poznałam w 12 tc, a drugiego w 18 tc- mam Kubę i Franka :) Jeśli teraz chłopiec to może Leon? a jak dziewczynka to Zuzia albo Tosia? Pozdrawiam

Kurde dziewczyny, ale się boję tego usg prenatalnego w czwartek ... Niby nie mam żadnych powodów do obaw ale się boję jak diabli ... Już odliczam normalnie godziny... Chciałabym mieć to już za sobą. Jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki myślałam o Antosi a u chłopca ...hmmm... Właśnie nie wiem Franek ,albo Filip . Joana nie dość, że mamy ten sam termin to podobne gusta jeśli chodzi o imiona ;D

widzeze poruszalyscie teamt dzisiaj wozkow teraz imon. co do wozka chcialabym taki http://allegro.pl/3w1-wozek-quinny-buzz-3-model-2014-fotelik-adac-4-i4441689420.html co o nim myslicie? ewentualnie mutsy http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=mutsy+4rider&search_scope=category-82610&bmatch=seng-v6-p-3-dz-0718&buyNew=1 tylko mutsy sa cholernie drogie. Quinny sa bardzo lekkie.tu w Niemczech duzo osob takie uzywa. przy pierwszym dziecku mialam krowiasty, niby pelno dodatkow, ale taka ciezka krowa, teraz stawiam bardziej na funkcjonalnosc i design. co do imion dla dziewczynki mialabym sporo,a dla chlopaka marnie zpomyslami, bo jedyne imie jakie mi sie meskie podobalo nosi moj synek. ewentualnie Adam nie jest zle. pozatym musi byc imie miedzynarodowe, bo nie chce tu wiecznie literowac. patrze na niemieckie imona i widze ze nawet Elias fajnie brzmi, ale chyba zbyt niemieckie. Dla dziewczynki bardzo mi sie Luiza podoba albo Antonia nie byloby zle. Malami, fakt ze Julek juz jest przesycenie - zarowno tu jak i w Polsce.

ja po wizycie u endokrynologa, niestety tarczyca mi nadal się zmniejszyła :( zwiększone leki, zaczynam brać jod i zobaczymy co za miesiąc będzie. schudłam już 5 kg. co do imion, dla dziewczynki od zawsze podoba mi się liliana, kornelia, i helenka :) a dla chłopca totalna pustka, jedyne imię które mi się podobało nosi mój synek więc jeśli będzie chłopak to będziemy myśleć i przeszukiwać kalendarze :) ja dziś padam na twarz, tyle "przygód" w jeden dzień, że głowa mała. i jeszcze auto mi się zepsuło, kilka godzin czekania na kogoś by nas odebrał w tym upale to porażka. koniec końców auto zostało w poznaniu a my szczęśliwie do domu wróciliśmy. niech mąż się martwi co z samochodem :)

Wer26 ciekawe, która z nas pierwsza wyląduje na porodówce... Z tymi imionami jest tak, że ja od zawsze chciałam mieć Franka i jak tylko dowiedziałam się, że bliźniaki to chłopcy to jedno imię od razu było wybrane :) Rodzina na początku mi odradzała twierdząc, że niemodne, a teraz wszyscy widzą, że to imię jest super i bardzo do mojego synka pasuje. A imię dla Kubusia wybieraliśmy tez z kilku , które nam się podobały i chcieliśmy żeby pasowało cokolwiek do Franciszka. Więc jest Franciszek i Jakub- teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej :)

Mery84 mi też podobają się wózki Quinny - są super, tylko nówki niestety drogie :( Biorę tez pod uwagę x-landera. Jako bliźniaczy mieliśmy hiszpański CasualPlay, bardzo fajny. Mają też pojedyncze, ale cena odstrasza: http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-casualplay-s4-titanium-20132014-spacerowka-gondola-metropol-fotelik-baby-zero-srebrny-stelaz-kurier-gratis-p-16418.html

Joana, drogie sa na allegro. ja planuje kupic w Niemczech taki http://www.babyartikel.de/produkt/shopper_und_sportwagen/quinny_sportwagen_buzz_xtra_4_red_rumour?gclid=Cj0KEQjwr-KeBRCMh92Ax9rNgJ8BEiQA1OVm-Aje0Cg0Jyc8KKOniil3JwYuw53VrBVZHWHqW7FPVvUaAoJ88P8HAQ a gondole z nosidelkiem kupie uzywana (mozna za ok. 50-100 euro) wtedy komplet wcale nie wyjdzie drogo. a Quinny speedy widzialam w realu za 400 euro za caly komplet wiec calkiem przystepna cena (w Polsce duzo drozej)

Gość assus
Hej;) Widzę,ze wózki na topie he he ja mam juz to za sobą bo wózek po synku mam,jedynie kupnie nowa spacerowke bo te mam od 18 MSC . Co do imion to chłopiec będzie Kacper a dziewczynka prawdopodobnie lena choć podobaja się mi inne tez,ale przy pierwszej ciąży właśnie była ustalona Lenka;) Płeć poznał am dopiero w 17 TC.

Gość maałaamii
a ja Ci powiem Mery ze ten eco jest super, tez biore go pod uwage, kolezanka ma juz go 3 lata, teraz uzywa do drugiej corci i nigdy nie bylo z nim zadnego problemu, a pierwsza corke wozila w nim ponad 2 lata. Opinie to o kazdym wozku sa rozne, no bo ile ludzi tyle opinii :) ja to mysle ze nie bede zwracala uwagi na opinie, sama tez pracowalam w sklpie dzieciecym i moge go polecic bo ten i tutek grander bardzo dobrze sie sprzedawaly, chyba najlepiej a naprawde byl u Nas spory wybor wozeczkow.

Gość maałaamii
wer a Ty nie strasz kochana bo ja tak samo mam jak i Ty jutro to badanie i przez Ciebie juz i ja sie stresuje! bedzie dobrze! musi byc :)