Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypada czy nie wypada oto jest

Polska mentalnosc odnośnie wieku

Polecane posty

Dlaczego polska mentalność jest tak bardzo zacofana? Czy dopiero musi wymrzeć pokolenie babek, ciotek aby coś się zmieniło? Najlepiej widać to odnośnie wieku. Laska przed trzydziestką która nie ma męża to stara panna, nikt jej w życiu nie będzie chciał. Laska po trzydziestce szykuje się już na bujany fotel, z drutami pod pachą i kotem na kolanach, bo pyta czy jej wypada na wrotkach jeździć. Ja pierdziut.. mieszkałam kilka lat w Anglii i Hiszpani i powiem szczerze różnice w mentalności są powalające. Nikt nie analizuje kto ile ma lat i że nie wypada tego i tego. Ludzie żyją własnym życiem, ciesząc się nim. Ludzie u nas są mocno zakompleksieni, tym bardziej kiedy chodzi o opinie innych. Smieszą mnie gim gofna które wchodzą na forum i mówią że laska 30 lat to stara baba. To są przykłądy które pokazują jak bardzo mentalnie zacofane są takie osoby, nie mające w życiu żadnego doświadczenia. Radzę wszystkim osobą które czują się staro brac przykład z europejskich sąsiadów i zmienić spojrzenie na świat :)

Gość gość
zgadzam sie z tym, moja kolezanka 38 lat z 2 dzieci, wierzy dodatkowo w zabobony, i normalnie nie moge sluchac jak czasem zaprosi mnie na kawe i mowi: a wiesz byla u mnie W. normalnie zauroczyla mi synka bo jest taki niedobry, rece opadaja, i tak w kolko, a to coreczke jej ktos zauroczyl a to synka, a to ze ona stara i nie powinna nawet makijazu robic, nie mowiac o tym ze nie wyjdzie nigdzie z mezem wieczorem na jakiegos drinka, to prowadzi do frustracji u takich kobiet niestety

Gość gość
No i najważniejsze. Podsumowanie. U nas na festiwalu piosenki kobieta z wąsem nie wygrałaby konkursu.

Gość gość
moje niektore kolezanki z liceum teraz 39-latki, dlugie spodnice, wlosy do pasa spiete spinka automatyczna-jak ktos wie jak takie cos wyglada, zarost na twarzy wąsik:), ja rozumiem ze nie jest sie 20-latka ale to jeszcze nie 80-latka, chyba mozna o siebie zadbac, ale niestety w malych miasteczkach tak to jest, otyla kobieta to zdrowa a szczupla nie nadaje sie na zone

Claude Speed A tobie jeszcze mleko spod nosa kapie i za dużo o życiu nie wiesz. Bidulko to co ty będziesz mówic jak osiągniesz naprawdę wiek starszy, skoro w wieku 30 lat się szykujesz na bujany fotel.

Gość gość
i ma rację. Siedzicie w tym polskim zaścianku i nic o świecie nie wiecie. Wasza rzeczywistosć to kafeteria. Za granicą ludzie zakładaja rodziny pozniej. Kobiety rodza dzieci po czterdziestce, a w Polsce po trzydziestce to już stara panna, stary kawaler...średniowiecze i tyle.

Gość gość
claude speed w takim razie twoja matka to chodzący trup... ale w sumie żal mi jej, że wys\rała takie smierdzące gó\wno jak ty claude speed, debilu, nieudaczniku, non stop na forum

Każdy prowadzi swoje życie jak chce, ale zauważyłam że u nas kobiety wiele rzeczy nie robią "bo nie wypada" Gdzie tak naprawdę to są staroświeckie poglądy babek. Szkoda życia na zastanawianie się, trzeba brac je pełną garścią i się nie zastanawiać. Później jest wielki lament że wiele kobiet jest nieszczęśliwych w małżeństwach, ale rozwieść się nie wypada itd.

Claude - ale co boli? No masz swój pogląd na życie że 30stka to straosc, to może go rozwiń. Więc jak nazwiesz 70tkę ;) Po prostu ci współczuje ;) Ty jesteś takim przykładem o którym właśnie pisze. Głęboko zakorzenione przekonanie o tym że babka ma rację ;)

Gość gość
claude speed to upośledzony umysłowo osobnik wychowany na po\rnusach, który zamiast mózgu ma gó\wno przemieszane ze spe\rmą i ta spe\rma aż wycieka mu uszami i nozdrzami. Czasem się zastanawiam po co takie gó\wno żyje? ludzie wartościowi giną w wypadkach, w Turcji 300 górników zginęło ciężko pracując, a takie śmierdzące gó\wno jak claude speed żyje i ma się dobrze. Powiedzcie mi gdzie jest bóg? Przecież właśnie takie bydlaki jak claude speed powinny zdychać, ktoś to powinien rozstrzelić, po co to żyje w ogóle? Matka by się za głowę złapała jakby poczytała jego posty i by żałowała, że go nie usunęła w porę. Życzę ci z całego serca claude speed żebyś zdychał na raka w męczarniach, może wtedy zmądrzejesz choć wątpię w to.

Gość gość
alez masz problem ja pierdziu ! jak to ty piszesz zyjesz dla ciotek ? ze sie tak tym przejmujesz ? zyj dla siebie

Gość gość
Jak byłam w 5 klasie podstawówki, to koleżanka chciała mnie wyśmiać, że jak mogę w tym wieku jeśli lizaki? ;)

Puszczam od jakiegoś czasu bardzo śmierdzące bąki. Wali tak, że sama nie mogę wytrzymać. Normalnie smród mi leci z d**y nie do zniesienia. Coś na pograniczu zgniłych jaj i kiszonej kapusty. Jak myślicie, jaka to przyczyna? Czy to normalne? Odżywiam się zupełnie normalnie; kurczak, sałatki, kasza, czasami jakieś zupy. Doradźcie dziewczyny, bo boje się, że kiedyś zasnę i się nie obudzę od tego smrodu!!!

He he no ciekawe podszywie, nawet się domyślam kto się podszył :) Problemu nie mam, ale go obserwuje, założyłam temat do dyskusji. Niestety tak u nas jest i warto o tym mówić.

Gość gość
podejżewasz Ewkę 33? :P

Gość gość
Radzę wszystkim osobą które czują się staro brac przykład z europejskich sąsiadów xx osoBOM ! osoBOM!!! nie osobĄ

Gość gość
jestes niekonsekwentna , autorko. Razi cie, ze ludzie uwazaja 30 latki dla stare panny a z drugiej strony uwazsz, ze taki poglad wyrazaja ciotki i babki. Otóz poglady zależą od wieku tylko sposobu myslenia tego, kto je wypowiada, przemysl tytuł topiku.