Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę nie znosi kąpieli

Polecane posty

Gość gość

Mój 2 miesięczny synek nie znosi kąpieli.trwa to już od urodzenia. Probowalismy z woda trochę cieplejsza, wygodniejsza, przed jedzeniem, po jedzeniu... Zawsze źle. W najlepszym wypadku przez całą kąpiel ma napięty wyraz twarzy. Gdy wyciagamy z wanienki pojawia się uśmiech. Co robić? Zawsze wydawało mi się że dzieci uwielbiają kąpiel. Może mu to z wiekiem przejdzie... A używała któraś z was jakiś wynalazków uprawiających kąpiel (jakieś lezaczki, podstawki)?

Gość gość
mj syn się strasznie napinał aż pewnego razu włożyłam go do wiaderka plastikowego w którym nosiłam wode do wanienki po samą szyję! Od tej pory to tylko tak go kąpaliśmy, nie kupowałam specjalnych wiaderek, zwykłe plasikowe a jaka radość była! Potem przeszliśmy już do wanny.

Gość gość
dlaczego sie toba brzydze? bo jak ci nikt nic w usta nie wlozy to oglaszasz swieta wojne przeciw niemu tak brzydze sie toba i jest to odraza graniczasa z pewnoscia ze s*******nstwo nie ma granic pozdrawiam tatusia ksiedza

Gość gość
ps sprawdz przelew synu k***y i szatana tam jst takze napiwek

Gość gość
Próbowałaś wkładać go owiniętego pielucha tetrową? Kiedyś czytałam taki artykół i były różne rady, może znajdziesz coś w google? Jeszcze było, żeby przed włożeniem do wanny najpierw polac dziecko wodą i wkładać powoli. Może wyrośnie z tego. Z moja miałam taki problem, że płakała mi strasznie przy ubieraniu, zmianie pampersa. Jak miała jakieś 10 mięsiecy dopiero jej przeszło. Kąpać się uwielbiała, masakra była jak ją wyjęłam. Jeszcze napisze ci o tym, że myślałaś iż dzieci lubią się kąpać. Może większość lubi być w wannie, ale jak widzę po starszych i mojej córce (ma 4 lata) najpierw nie chcą wejść do wody, a później trudno jest ich wyciągnąć. Tak to jest z dziećmi :)