Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przykładowe śniadanie na trzeci trymestr ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dziewczyny. Jak się odżywiacie w trzecim trymestrze? Co jadacie na śniadanie. Ostatnio jestem coraz mniej aktywna fizycznie, nie potrafię już spacerować przez dwie godziny jak wcześniej czy wypucować mieszkania włącznie w myciem podłogi na kolanach w jeden dzień. Mniej się ruszam a pomimo że jem tyle co wcześniej (rozważnie) to jednak przybieram szybko na wadze. Przytyłam już 9 kg i jestem w 30 t.c Dziś na sniadanie zjadłam trzy małe pomidorki koktajlowe, trzy łyżki muesli z chudym jogurtem owocowym i dodatkiem suszonej żurawiny. Na drugie śniadanie piję kawę zbożową z miodem , zabielaną mlekiem. Potem długa przerwa do obiadu. Moja mama i teściowa uważają że to dieta dla odchudzających się a nie kobiety u schyłku ciąży. Jak jest u was? Jadacie więcej? Na którą porę dnia najwięcej? Dodam że ja przekąsem nie jadam (pomiędzy posiłkami) , słodyczy też nie.

Gość gość
g***o z musztardą jak lubisz na ostro, a jak na słodko to z dżemem

Gość gość
Po co tu odpisuje patologia?

Gość gość
Jem to na co mam ochote, staram sie nie jesc slodyczy, Malo pieczywa i ziemniaków. Ale porcje glodowe zastapilam normalnymi. Przytylam 7 kg do 32 tc.

Gość gość
dlaczego patologia? temat durny jak większość tu to i odpowiedź durna

Gość gość
Jeżeli na każdy durny temat miałabym wchodzić i wypisywać pierdoły o musztardzie to chyba musiałabym mieć bardzo gorące czółko i nie pokolei w klepkach. Temat jak temat, ja też mam ten Problem że muszę panować nad tym co jem bo nie każdy tyje tak samo, jedząc to samo. Są różne organizmy. Ja z córką , odżywiając się jak tu jedna w dziewczyn, czyli jedząc na co mam ochotę, dbając o to by nie jeść słodyczy ani bardzo kalorycznych potraw czy przedkładając warzywa nad owoce przytyłam 30 kg ! Nie miałam nadciśnienia, wielkich obrzęków ani nic z tych rzeczy, zwyczajnie lekarz powiedział że moja przemiana materii jest tak spowolniona a organizm wszystko magazynuje w tłuszcz że musiałabym się głodzić by nie tyć tak szybko. Uważam autorko że twoje śniadanie jest zdrowe i bardzo w porządku i tak trzymaj, sama zresztą wiesz najelpiej jak wyglądasz i na ile możesz sobie teraz pozwolić a teściową czy mamą się nie przejmuj i nie słuchaj.

Gość gość
twoja mama i babcia sie nie znaja na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
jeja ja dziś zjadłam3 kromki chleba razowego z twarożkiem ze szczypiorkiem i plastrami pomidora. Do tego kawa bezkofeinowa z mlekiem 2% i miodem. i po 2-3 godzinach znów jestem głodna... jestem w 34tc i mam 9kg na plusie. No i uważam, że to dość mało. wg mnie jesz bardzo mało