Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrobiłam Sobie tatuaż ..., szef Każe mi go zasłaniać.

Polecane posty

Gość gość

Witam , wczoraj zrobiłam sobie duży tatuaż na ręku , mój kierownik powiedział , że muszę chodzić w długim rękawku ..co jest dla mnie absurdalne _ chodzenie w długim rękawie przez 12h w 30 stopniach gorąca!!! ;o. W umowie nic nie było o tatuażach , nie pracuje z dziećmi bądź w banku itp. Czy mogę się mu jakoś sprzeciwić ?

Gość gość
a gdzie pracujesz?

Nie możesz :) tzn możesz, ale w efekcie on moze dać ci do podpisania aneks do umowy zabraniający chodzenia z odsłoniętymi tatuażami i albo podpisujesz, albo wylot

Gość gość
Jak mogłaś się tak oszpecić ? :o

Gość gość
Uu cale lato przed tobą,wspolczuje:-)

Gość gość
w ochronie. Oszpecić ????? :O to arcydzieło :)

Gość gość
A czego się spodziewałaś? Tez mam tatuaż, ale na plecach, bo zdaję sobie sprawę z tego, że w pracy raczej trzeba go zasłaniać. A nie zamierzam chodzić całe życie w długich rękawach. Mój facet ma na ramieniu, ale zrobił dopiero po trzydziestce mając pełną świadomość tego, że do pracy nie założy już koszuli z krótkim rękawem. Ile ty masz lat, że nie zdajesz sobie sprawy z takich konsekwencji?

Gość gość
KingaStefankaFanka Hmmm dziękuję Kinga. No cóż , a więc będę chodzić z odsłoniętym i czekać na jego ruch...

Gość gość
kierownik ma rację myślałaś że wszyscy będą piać z zachwytu, ze Ty sobie ciało modyfikujesz

Gość gość
Raczej nie zdawałam sobie sprawy ,że nasz Kraj jest tak mocno zacofany , w innych Krajach co drugi Policjant jest Wydziarany i nie ma z tego tytułu nieprzyjemności ... a Tu chodzi o tatuaż od wewnętrznej str ręki ... zresztą to dyskryminacja , czyli co Muszę wybierać ? TATUAŻ czy PRACA ... to mnie bawi. Mam takie upodobania jakie mam i nikt nie powinien mi zabraniać czegoś co Uwielbiam.

Gość gość
To załóż własną firmę ochroniarską. Tylko pytanie, czy klienci będą woleli zatrudnić ochroniarzy z tatuażami czy bez. Dla mnie tatuaż to normalna sprawa, ale wielu osobom nadal kojarzy się niestety z kryminałem, także co robić :P

Gość gość
Nie ma racji , i nie mam zamiaru chodzić w krótkim aby się nim chwalić .... chodzi tylko i wyłąncznie o higienę , chcę aby ładnie się zagoił a nie skisł mi pod folią i długim rękawie ... potrzebuję około miesiąca a póżniej mog ejuz sb nosić ten długi rękaw. Nie rozumiem po co te złośliwości ? Jeśli ktoś nie akcepytuje tatuaży to oki ... trudno ja też wielu rzeczy , nie akceptuje , nie lubie i nie podobają mi się .... no ale mam problem i uwagi ,że się oszpeciłam na pewno mi nie pomogą ;).

Gość gość
Rozumiem, gdyby autorka pracowała w banku albo z zamoznymi klientami, ale w ochronie???? Mój weterynarz ma całe ręce w tatuażach i zawsze jest w krótkim rękawie.

Ale przecież nikt ci nie zabrania, tylko masz nie nosić na wierzchu. Nie przesadzaj z tym płakaniem jaka to jesteś poszkodowana. Ja np do mojej pracy nie mogę nosić takiego ubrania jakie lubię, tylko zwykłe ciuchy z sieciówek, autem nie mogę parkować pod biurem bo już wymówki, że jeszcze jakiś ewentualny wyborca zobaczy i się zniechęci...nie ma lekko :p trzeba sie dostosować :)

Gość gość
no niestety żyjemy w zacofanym kraju... ja tam jestem zdania że nikt nie powinien się czepiać tego czy masz tatuaż czy jesteś łysa ale niestety wszyscy sie tym "zainteresują".. A jeśli pracujesz wśród ludzi to też go troche rozumiem, niestety ale ludziom sie to może nie spodobać.. I to jest jawna dyskryminacja..

Ale przecież nikt ci nie zabrania, tylko masz nie nosić na wierzchu. Nie przesadzaj z tym płakaniem jaka to jesteś poszkodowana. Ja np do mojej pracy nie mogę nosić takiego ubrania jakie lubię, tylko zwykłe ciuchy z sieciówek, autem nie mogę parkować pod biurem bo już wymówki, że jeszcze jakiś ewentualny wyborca zobaczy i się zniechęci...nie ma lekko :p trzeba sie dostosować :)

firmy mają różne dziwne wymagania, mniej lub bardziej sensowne. Np. po co w call centre jest dress-code? Przecież nikt Cię nie widzi. Nie marudź tylko zasłaniaj :P

Gość gość
własna firma ... to jest pomysł :) he :D ;) no niestety nadal źle jest to u Nas kojarzone .. ale powolutku idzie do przodu : :)

Gość gość
Kurde Racja ! hah :D no nie marudzę tzn marudzę ..:D ale chcę jakoś wywalczyć chociaż miesiąc, aby się zagoił. Nic poza tym. Nie chce szpanować , chwalić się i inne ... Kierownik tego nie rozumie.

nic Ci się nie stanie jak będziesz zasłaniać, tylko zakładaj ubrania których Ci nie szkoda, bo niektóre maści zostawiają plamy :) Kiedyś spotkałam się z zakazem noszenia długich kolczyków w miejscu gdzie naprawdę nie robiły by problemu :D

Dogadaj się z szefem, żebyś mogła odejść z pracy za porozumieniem stron. I znajdź nową, w której nikomu to nie będzie przeszkadzało. Firm ochroniarskich jest wiele. Wiesz, co? Twój szef ma trochę racji, zależy jakie obiekty ochraniacie. Ochroniarz czasami powinien wzbudzać zaufanie, więc wymagany jest nienaganny strój i wygląd. Sama pomyśl, czy ludzie nie reagują bardziej agresywnie na wytatuowanego łysego karka niż na schludnego zwykłego ochroniarza.

Gość gość
Szef ma rację .Dla większości ludzie z tatuazami wyglądają obrzydliwie.Sam kiedyś poprosilem o inną kelnerke bo podeszła do mojego stolika dziewczyna brudnopis .A ja przyszedłem zjeść .

Gość gość
Mam mundur , biała koszula pod krawatem czarne spodnie i pantofelki , tatuaż jest po zewnętrznej stronie ręki na prawdę nie ma powodu do paniki i takiej stanowczości z jego str " NIE I KONIEC '' ludzie kochani , troche wyrozumiałości nie mam go na czole ;/ i nie widać go aż tak bardzo. Więc szukam pomocy tutaj ... bo nie chcę się zwalniać ani być zwolniona z powodu tatuażu ....zwłaszcza jak wspomniałam wcześniej , OK szanuje zdanie innych , praca to praca trzeba się pod porządkować , niektórzy nie lubią patrzeć na tatuaże innych to brzydzi , itp Ja wszystko rozumiem ...ALE POTRZEBUJĘ TYLKO miesiąca i bardzo mnie frustruje fakt , że zostaję postawiona w takiej sytuacji. Nie mgę nosić długiego bo jest za ciasny , szorował by mi po tatuażu i ta temperatura , zagrzałby się.

Mozemy sobie podyskutowac o tym, czy tatuaze powinny byc uwazane za cos normalnego, czy powinno sie je chowac (ja glosuje na pierwsza opcje, choc sama nie mam), ale fakty poki co wygladaja tak, ze z szefem nie wygrasz. I tak masz dobrze, ja nawet paznokci nie moge pomalowac do pracy, taka mam :D

rozumiem Twoją frustrację, ale mogłaś to lepiej przemyśleć. Lato to i tak kiepski okres na tatuowanie, poza tym tatuaż może być przykryty w procesie gojenia. Mam wytatuowane nogi, a nie biegałam przecież w krótkich spodenkach w środku lutego. :P

Gość gość
Uuu to masz gorzej , nie mam na co narzekać ;)

''Sam kiedyś poprosilem o inną kelnerke bo podeszła do mojego stolika dziewczyna brudnopis .A ja przyszedłem zjeść .'' Nastepny problem naszych czasow. Bylo o odszkodowanie walczyc. Kochana kafeteria.

Moorland, wiesz, jaka ja jestem ciapa tatuazowa? Od jakichs trzynastu lat jestem zdecydowana na jeden tatuaz, i jeszcze sie nie odwazylam :/

Dosc subtelny, na nadgarstku (wiec rozumiesz, trudne miejsce, bo ja z tych racjonalnych, nie buntownikow, co na zlosc szefowi sie wytatuuja). Ja go nazywam drutem kolczastym, ale to bardziej jak galazka z kolcami, nie znalazlam jeszcze idealnego wzoru, ale wierze w artystow. W wieku pietnastu lat mialam go przez kilka tygodni z henny i do tej pory kocham.