Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze zrobić w sobotę wystawny obiad

Polecane posty

Gość gość
Haha już wiem jakim menu uraczyć gości na urodzinach córki. Podam bardzo wykwintne potrawy tak, żeby teściowie wyszli głodni :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D.

Gość gość
sama jesteś ograniczona,może komuś smakuje śledź z żurawiną,która jest wytrawnym owocem,a krem ze szpinaku uwielbiam ale koniecznie zagęszczany dobrym serem

Gość gość
10:41 - koniecznie! Moja propozycja menu dla wrednych teściów i innych szwagierek: przystawka - śledź z konfiturą z czarnego bzu zupa - krem z mniszka lekarskiego (mlecza) z kleksem z żurawin danie głowne - szczupak w sosie malinowym z ziemniakami w glazurze z miodu deser - mus z szynki i mirabelek

Gość gość
Ja podam na przyjęcie kiszoną kapustę w sosie czekoladowym. Będzie wystarczająco elegancko? Na deser dam budyń z kapusty.

Gość gość
ale wasz sarkazm jest żałosny,poczytajcie menu z jakiejś restauracji co ludzie na poziomie jedzą,w kuchni trzeba eksperymentowac aby nie było monotonni i nudy,ale co o tym moga wiedzieć proste babska z kafe

Gość gość
naprawdę aż tak was boli że ludzie jedzą lepiej?!

Gość gość
lepiej? :D A powiedz mi mądralo gdzie jest napisane że coś jest "lepsze" od czegoś innego? to tylko kwestia smaku i upodobań kulinarnych. Ale tępaki...

Gość gość
Tylko skończony idiota spaczony moda i najnowszymi "trendami" woli zupę z pokrzyw niż sałatkę gyros, taka prawda.

Gość gość
co za hipokryzja,zupa z pokrzyw jest niedobra a szczawiowa już tak,litości,a sałatka gyros jest beznadzieja,nie lubie majonezu,i taka strasznie "wsiowa"

Gość gość
Szczawiowa jest pyszna, bo jest lekko kwaskowa. Pokrzywowa i szpinakowa są mdłe. Sałatki gyros nie lubisz, bo pewnie tyjesz od łyżki majonezu i zazdrościsz tym, co mogą zjeść dwa talerze tej sałatki i nie utyją, np. ja tak mam :D

Gość MamaChłopcaIDziewczynki
A ja bym postawiła na wszystko co teraz w sezonie najlepsze Czyli truskawki -obowiązkowo! Kapusta młoda-obowiązkowo!-chyba potrafisz taka zasmażaną zrobić? na yotube masz przepis Oprócz tego surówkę świeżą Skoro obiad wystawny zrób dwa rodzaje mięs do kapusty będą pasowały schabowe a jak zrobisz pieczoną kaczkę udka na przykład to też nic ci się nie stanie-no chyba że ten piekarnik naprawdę nie działa. kluski i te zrazy w sosie -mniam ale kluski też podaj nie tylko ziemniory Zupą sobie dupki nie zawracaj! Rosół idealny! Przystawki wypiernicz! Jak zrobisz porządny obiad to te przystawki nikomu do niczego nie potrzebne. Deser dobrze Ci radzą chociaż sernik na zimno z galaretką a nie same galaretki

Gość gość
Po co sałatki gyros i inne przed obiadem? Nieeee!

Gość gość
gyros to sałatka biedaków aspirujacych do wyzszej klasy społecznej

Gość gość
Hahaha, moja szwagierka (siostra męża) jest taką snobką, co to podaje jakieś szparagi w truskawkach na przyjęciach i inne takie. A ostatnio były 60-te urodziny teścia i z tej okazji pomagałam teściowej przygotowac potrawy. I wiecie co? Podałam sałatkę nie gyros, tylko z z zupek chińskich z majonezem i dosłownie zniknęła w mgnieniu oka, aż zabrakło, a uszykowałam dużą miskę. Szwagierka podała jakieś swoje wyszukane przystawki i tylko ona je jadła i wszystko zostało :D To udowadnia, że ludzie jedzą rzeczy SMACZNE, a nie o efektownie brzmiących nazwach. A i żeby nie było, na przyjęciu teścia byli ludzie na poziomie, był prawnik, lekarz i jeden facet co ma firmę i kupę pieniędzy i wszyscy oni woleli moją sałatkę i jarzynową teściowej, choć mogli wybrać "światowe" dania szwagierki. A wy sobie wmawiajcie, że zupa z pokrzyw jest pyszna :P

Gość gość
22.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość "i wlasnie ta kuchnia peerlowska jest najlepsza" napisała osoba, która w życiu nic innego nie jadła... ----------------------------- widzisz tepadlo,musisz troche po swiecie popodruzowac zeby cos powiedziec. po wpisie moge zrozumiec ze nie masz wiecej jak 25 lat. moze i jesz wiecej odemnie ale samo dziadostwo.

Gość gość
jak wygląda sałatka z zupek chińskich :D

Gość gość
Juz podaję przepis: bierzesz 2 zupki chińskie jedna pikantna, druga łagodna, kruszysz makaron, dodajesz przyprawy z zupek i zalewasz wrzątkiem, ale mniej niż każą na opakowaniu, żeby wyszedł sam makaron. Potem mieszasz w misce z: pekinką, kukurydzą z puszki, szynką konserwową, ogórkiem, cebulką czerwoną, czerwoną fasolą i majonezem. Prosta sałatka i tania, a jaka pyszna. Jadłam kiedyś z kurczakiem zamiast szynki.

Gość gość
a umiecie zrobić dobrą sałatkę ziemniaczaną? Założe sie, że nie niby kraj ziemniaczany, gdzie podstawą wielu dań są ziemniaki, ale sałatki dobrej to nigdzie sie nie uświadczy. Niby majonezowe sałatki są lubiane ( jarzynowa, gyros, makaronowa itd.), ale z ziemniakami takiej nie ma. W sklepie się nie kupi, w gościach się nie znajdzie takiej.

Gość gość
Ja robię kartoffelsalad, ale z przepisu Austriaczki. Jest pyszna.

Gość gość
Ta z zupek chińskich i gyrosa były modne z 20 lat temu. Żenada.

Gość gość
sałatka z zupek chińskich jest ochydna,majonez i szynka konserwowa,blee,nie wcisniesz mi kitu ze ludzie się nia zajadali i to ludzie na poziomie

Gość gość
po co tyle szykowac tego ja tego nie rozumiem to gotowanie :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
matko w zyciu bym nie podała gosciom takiej sałatki (z zupek chinskich) smaczna czy nie,jest tandetna i "wsiowa"

Gość gość
a podajecie sałatki z selera z kurczakiem albo szynką i kukurydzą, albo ktoś podaje sałatki z ryżem i kurczakiem, niby coś lepszego i lżejszego na stole, ale i tak więkoszość ludzi zje tą jarzynową i gyros. :D

Gość gość
No serio się zajadali, sama zrób na jakieś przyjęcie to zobaczysz :) Poza tym pisze się "ohydna", ludzie na poziomie nie robią błędów ortograficznych.

Gość gość
ja nigdy nie jem gyrosa,a jarzynowa jak najbardziej

Gość gość
deski serow nie daje sie jako przystawke tylko po obiedzie, nie zrob mezowi wstydu przed goscmi

Gość gość
a jakie niby sery będą na tej desce serów: miejscowa gouda? kanapkowy,? podlaski? radamer, który smakuje jak stary choć jest nowy? rolada ustrzycka? :D one są przeciętne te sery, to kanapek to tak, ale tak jako degustacja to nie widzę tego.

Gość gość
na przystawke proponuje jedna bardziej tresciwa salatke (tylko nie gyros czy jarzynowa) i niech nie bedzie na majonezie tylko na jogurcie albo przynajmniej pol/na/pol. do tego moze jakis polmisek wedlin i wystarczy. Jako zupe proponuje zupe-krem (jaki chcesz) rosol to troche wiocha podac. a na drugie pieczone mieso - moze jakas dziczyzna? - goscie z zagranicy to docenia. Salatka gyros zalatuje wiocha i kompleksami. na deser moze panna cota? albo lody z owocami sezonowymi - masz wtedy mniej roboty. deske serow na koniec do wina (tylko do wytrawnego)!!!

Gość gość
co do deski serow mam dla Ciebie rozwiazane (zwlaszcza ze beda to goscie cudzoziemcy) kup po troche jakiegos klasyka np, rokpol albo jakis niebieski, do tego camambert i tu dasz polski akcent np. oscypek i jakis slodki zolty np. ementaler nie wal zadnych kanapkowych